reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

A no tak, pewnie wyślą wszystko razem

Co do krwi nie wiedzialam czy pisac tu czy na ogolnym ale to chyba bardziej" zakupowe" :) zabieram opinie.

reklama
AAggAA88 - hahaha powiadasz krejzi Boguś [emoji23]

Pumelova - no to poszaleli [emoji23] dali info na kazdy mozliwy sposob:D widze ze masz obcykane z kurierem :D teraz nic tylko czekac [emoji33] ja jutro z rana na poczcie odbieram moja skomponowaną zawieszke do smoczka a w piatek powinien być w paczkomacie grający konik morski z fisher price i moze zamowienie z gemini + ze stronki z koszulami nocnymi do karmienia :D takze jesli to wszystko dojdzie , bede miec dzien dziecka [emoji173]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan22 u mnie był SMS ze przyjdzie kurier Marek otwieram drzwi a tam dziewczyna z paczką :D co to za konik morski, widzę, na necie ale dlaczego akurat go wybrałaś coś ma specjalnego ?? :)

A ja nam pytanko czy zamiast tych specjalnych pojemników na mleko mogą być takie na mocz (a prawidłowo na próbki biologiczne) Mam ich bardzo dużo z pracy, są chemicznie obojętne, można w nich mrozic do -50, do tego są szczelne. No i koszt 24 grosze sztuka aseptycznych, są autoklawowalne więc można sterylizowac, tylko po co jak takie tanie. Ewentualnie sterylne za 40 gr.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Misia - ja w takich pojemniczkach mrozilam obiadki dla Jagi (zupki przecierowe). Później rewelacyjnie się rozmrazaly i zawsze było kilka różnych do wyboru [emoji6]. Mleka aż tyle zapasów nie robiłam. Raczej na bieżąco sciagalam i wówczas 1 pojemnik badz butelka od laktatora z zakretka lądowały w lodówce.

Tylko u nas narazie będzie łóżeczko chicco next to me dream i niestety nie każdy pałąk idzie zamontować i w sumie sufitu mi nie szkoda, bo jesienią przeprowadzamy się do nowego a stary pewnie będzie stał pusty, ewentualnie może komuś wynajmiemy ;-)

Ja karuzeuzle mam taka:
Link do: Tiny Love, Wyspa Marzeń, karuzela
I jest super:) sama uwielbiam te muzyczki i mam do nich sentyment:) moja Karolinka ja uwielbiala:) takiej z efektami swietlnymi bym nie kupila, to wg mnoe tez za duzo bodzcow dla dziecka.

Kasiulka fajne tez te karuzelki montressori:)
Pola, mamy taką samą po naszej Mai [emoji3][emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Nikaa masz juz ten chicco ? :) ja czekam na obszerna fotorelacje i opinie :))

Ps czy apropo zakupow ktos tu bedzie sie łasił na bankowanie - krew pepowinowa ?
Ja nie. Z córeczka nie dało rady bo była wczesniakiem. Ale poczytalam dużo roznych opinii na temat bankowania i wyszłam z założenia ze dla mnie to wyciąganie pieniędzy. .. ale jak ktoś nie ma problemow finansowych to mozna zaryzykować. Moja koleżanka bankuje. [emoji4]

Misia - a propos pojemniczków - pomysł zajebisty, jedynie kwestia tego czy są zrobione z plastiku ktory nadaje się do przechowywania żywności. Tyle się straszy bisfenolami i innymi syfami wpływajacymi na gospodarkę hormonalną ze juz powoli zaczynam się bać plastików. Ale Ty chyba cos wiesz na ten temat?

reklama
Megan22 u mnie był SMS ze przyjdzie kurier Marek otwieram drzwi a tam dziewczyna z paczką :D co to za konik morski, widzę, na necie ale dlaczego akurat go wybrałaś coś ma specjalnego ?? :)
Hahah no to ci niespodzianka [emoji23] fajny Marek :D
Wiesz co , myslalam nad szumisiem bo teraz Mikolaj ktorym sie zajmuje go ma i fajnie przy nim zasypia ale wczesniejszy chlopczyk ktorym sie zajmowalam mial tego konika i tez sie sprawdzil:D wiec wybralam konika bo on gra pare melodyjek , swieci mu brzuszek i ma dzwieki szumiace i bulgoczące :D i chyba po 5 min sie wylącza:p dalam za niego na olx 25 zl takze roznica jest miedzy tym a szumisiem[emoji14]pozniej jak maly bedzie miec gdzies miesiac dwa to kupie karuzele z fisher price z tym projektorem bo tam tez mozna w razie czego teb szum włączyć[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry