reklama
pumelova
Fanka BB :)
Nika999 jutro idę zwiedzać porodowke to się wszystkiego dowiem
Aim rozumiem dzieki
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Aim rozumiem dzieki
Dziewczyny znów ja z jakimś pytaniem. Ogarniam wszystkie listy wyprawkowe jakie znalazłam:// i moje notatki.. i zgubiłam się w temacie kremu na odparzenia. Mam zapisane żeby kupić:
Babydream krem przeciw odparzeniom
Bepanthen maść extra
Bepanthen maść ochronna
Linomag z cynkiem
Sudocream
Jakoś mi się wydaje że te wszystkie kremy są takie same? Czym się różni maść do pupy od kremu na odparzenia?? Co mi wystarczy na poczatek? Czemu jest rozgraniczenie na maści z cynkiem i bez? Nie chce kupować wszystkiego a robię listę i chyba nie ogarnelam
Pumelova jako maść pod pieluszkę na codzien całym sercem polecam linomag maść (w bialozielonej tubce), jest super! Przy córeczce używałam przy prawie każdej zmianie pieluszki (+częsta zmiana pieluch-po każdym siku) i nie miała żadnych odparzeń.
Link do: Sroka o....: Seria Linomag
Dodatkowy plus to cena tej maści sudocremu nie użyłam ani raz (oczywiście miałam-teraz nie kupuje). Gdyby córa miała większe odparzenia na pewno pokazałabym pediatrze, który przepisalby coś mocniejszego do smarowania, nie na własną rękę.
Kąpiel z dodatkiem krochmalu też jest ok
Ostatnia edycja:
Misia - śliczne te bodziaki i pajace [emoji3]
A do mnie dziś kurier zawitał z asortymentem generalnie pod moje potrzeby (poza pieluchami tetrowymi) [emoji6].
Zamówienie zrobione 3.05, wczoraj nadane, dzisiaj (5.05) dostarczone.
Sprzedający na allegro: pkzs
A do mnie dziś kurier zawitał z asortymentem generalnie pod moje potrzeby (poza pieluchami tetrowymi) [emoji6].
Zamówienie zrobione 3.05, wczoraj nadane, dzisiaj (5.05) dostarczone.
Sprzedający na allegro: pkzs
Załączniki
Aga tez musze takie zakupy w koncu poczynic.
Pumelova ja tez stosowalam wg zalecen lekarza to nie jest do codziennego stosowania ale juz jak sie cos podzieje..
Ja sama tormentiol zawsze mam w domu na syfy:[emoji47][emoji46]polecam
Pumelova ja tez stosowalam wg zalecen lekarza to nie jest do codziennego stosowania ale juz jak sie cos podzieje..
Ja sama tormentiol zawsze mam w domu na syfy:[emoji47][emoji46]polecam
pumelova
Fanka BB :)
Dzięki dzięki dzięki
Jutro zamawiam w gemini, na allegro i jadę do rossmana i po wózek w końcu! Też będę coś miała!
Aga km co tam kupiłaś ciekawego? Mogłabyś wylistowac może coś pominęłam [emoji16][emoji16]
Jutro zamawiam w gemini, na allegro i jadę do rossmana i po wózek w końcu! Też będę coś miała!
Aga km co tam kupiłaś ciekawego? Mogłabyś wylistowac może coś pominęłam [emoji16][emoji16]
Pumelova - wkładki laktacyjne baby ono (pisałam Wam kiedyś, że ja musze mieć takie ultra cienkie [emoji6]), podkłady poporodowe Bella i Baby Ono (poprzednio leciałam na tych z Belli, ale one są takie mega grube i sztywne.. Więc skusilam sie też na lżejsze wydanie Baby Ono). Myślę, ze podkładów starczy mi na kilka początkowych dni - resztę na bieżąco będzie sie kupować.
Pieluszek tetrowych mam już komplet, flanelowych także, zamówiłam tez kilka bambusowych i muslinek.
No i majtasy poporodowe - biorę te siatkowe wielorazowe (choć i tak pójdą do wywalenia).
Pieluszek tetrowych mam już komplet, flanelowych także, zamówiłam tez kilka bambusowych i muslinek.
No i majtasy poporodowe - biorę te siatkowe wielorazowe (choć i tak pójdą do wywalenia).
reklama
Tak te siateczkowe sa super ja uzywalam jeszcze kilka dni po cc bo nie uciskaly mi rany i rana fajnie oddychala.Polecam Hartmana.
Wkladki biore wielorazowe i mam jeszcze jakies od siostry cala paczke ktorych nie zdarzyla uzyc.
Choc ja mialam tak ze jak karmilam to z drugiego cyca tez lecialo wiec wkladki niee wyrabialy i wkladalam tetrowke, bo normalnie mnie zalewalo..
Wkladki biore wielorazowe i mam jeszcze jakies od siostry cala paczke ktorych nie zdarzyla uzyc.
Choc ja mialam tak ze jak karmilam to z drugiego cyca tez lecialo wiec wkladki niee wyrabialy i wkladalam tetrowke, bo normalnie mnie zalewalo..