reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Z tego co ja dałam radę ogarnąć to do codziennego stosowania do pupki przy zmianie pieluszki stosujesz zwykły krem ochronny bez cynku np :Link do: babydream, Extrasensitive, krem pielęgnacyjny, dla dzieci, 100 ml, nr kat. 127856 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online czyli coś co zablokuje działanie moczu i kupki na skórę, a te pozostałe co wymieniłaś to chyba faktycznie jest to samo i stosujesz jak tylko pojawią się zaczerwienienia ( i jak wg Sroki nie da się tego zaczerwienienia zwalczyć za pomocą mąki ziemniaczanej..) Ale ekspertem nie jestem bo dopiero się kształcę w tych sprawach :D

reklama
Judith ten zwykły krem bez cynku różowy z babydream to tylko pupke czy całe dzieciątko trzeba smarować? (Sorry jeśli pytanie jest glupie). A reszta to samo hmm kumam. Właśnie przeczytałam po raz kolejny wszystkie analizy sroki i zglupialam :D a co kupujesz z tych maści które są żeby wyleczyć zaczerwienienie? Wstyd przyznać ale nie mam maki ziemniaczanej [emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

haha spoko mąka ziemniaczana jest łatwo dostępna :D a poza tym nie wiem sama o o niej myśleć ;)
A co do tego zwykłego kremu to raczej pupke - ciałko też możesz ale jeśli będzie sucha skóra, jak nie to raczej nie ma potrzeby. A z cynkiem to chyba wezmę jakieś małe opakowanie Sudocremu albo Bepanthen

Ja kupiłam całą serię babydream jak była promocja. Do tego linomag i bephanten ale nie wiem który :/ i jeszcze to na sutki medeli.
Jakby co to w selgrosie są body po 7 PLN i pajacyki po 12 PLN. Tylko w moim małe były różowe w większości. Dużo 12-18 męskich
1493994013-aaaaaa.jpeg

Takie były małe to wzięłam.
Do tego odebrałam bazę i fotelik dałam 400 i do tego dostałam laktator avent ręczny i spiworek i osłonkę na szczebelki i mate edukacyjna czy jak się to zwie. I jeszcze kilka drobiazgów.
Zostało materacyk-będzie hevea, klapki do szpitala, podkłady bella, majtki siatkowe i jeszcze jakieś pierdoły. No i w końcu muszę na lumpka pojechać, ale to 100km a w Warszawie nie znam żadnych bo nie bywam.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja uważam że albo bepanthen albo sudocrem..i posypka typu mąka ziemniaczana..
Osobiście mam próbkę sudocremu, kupię krem bephanten ( on jest i do użytku codziennego przed i już jak się zaczerwienienia pojawia) przynajmiej tak wyczytałam..Zamierzam stosować tylko na czerwone miejsca..a na co dzień kupuje krem naturalny z Weledy..
W dzisiejszych czasach tyle wszystkiego że człowiek sam nie wie co będzie dobre a co nie..
Ja ogółem stawiam na kosmetyki z Weledy..nie wiem czy to słusznie czy nie..ale naczytalam się że w większości są naturalne..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja mam sudocrem i taki zwykły z babydream, my dostaliśmy w szkole rodzenia paczkę i tam właśnie był sudocrem, butelka avent 60ml, płyn do prania lovela i jeszcze jakieś rzeczy do szpitala dla nas :) może też dostaniesz :)

Ja planuję kupić z serii babydream a jak wyjdzie coś to tormentiol. lubię rzeczy naturalne ale za dużo razy widziałam masakrę z pupą dziecka co się dzieje gdy mąki nie wystarczą i się pogarszała sprawa i wtedy tormentiol na drugi dzień rozwiązywał sprawę. Tutaj nie będę więc ryzykować z naturalnymi rzeczami.

Judith maziajka misia - dziękuję!

Misia super zakupy:) ja mam zamiar zamówić wszystko w weekend, skończyły się lokaty i mogę szalec. Wrzucę hurtowo jak mi się nazbiera;D

Alex dzieki:) ja stawiam na poczatek na babydream mają fajne składy i są tanie więc sprobujemy:)

Ewella może też dostane:) coś tam chyba mam dostac ale musze już coś kupić bo się stresuje że nie mam nic do szpitala nawet

Aim maziajka - tormentiol - w ulotce na necie jest napisane że nie stosować u noworodków - jakaś specjalną masc kupujecie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova sprawdź czy Twój szpital wymaga kosmetyków dla bobasa, bo np u mnie jest napisane że oni zapewniają i żeby swoich nie brać i będzie po stresie;-) ja też nie ogarniam tych wszystkich kosmetyków, zakupiłam na tej super promocji w Rossmann, ale chyba co nieco kupiłam to samo różnych firm;-) mega jest oliwka w kremie momme nie potrafiłam się oprzeć i posmarowałam dłonie, efekt super miękkiej skóry

Do góry