Z tego co ja dałam radę ogarnąć to do codziennego stosowania do pupki przy zmianie pieluszki stosujesz zwykły krem ochronny bez cynku np :Link do: babydream, Extrasensitive, krem pielęgnacyjny, dla dzieci, 100 ml, nr kat. 127856 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online czyli coś co zablokuje działanie moczu i kupki na skórę, a te pozostałe co wymieniłaś to chyba faktycznie jest to samo i stosujesz jak tylko pojawią się zaczerwienienia ( i jak wg Sroki nie da się tego zaczerwienienia zwalczyć za pomocą mąki ziemniaczanej..) Ale ekspertem nie jestem bo dopiero się kształcę w tych sprawach
reklama
pumelova
Fanka BB :)
Judith ten zwykły krem bez cynku różowy z babydream to tylko pupke czy całe dzieciątko trzeba smarować? (Sorry jeśli pytanie jest glupie). A reszta to samo hmm kumam. Właśnie przeczytałam po raz kolejny wszystkie analizy sroki i zglupialam a co kupujesz z tych maści które są żeby wyleczyć zaczerwienienie? Wstyd przyznać ale nie mam maki ziemniaczanej [emoji16][emoji16]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
haha spoko mąka ziemniaczana jest łatwo dostępna a poza tym nie wiem sama o o niej myśleć
A co do tego zwykłego kremu to raczej pupke - ciałko też możesz ale jeśli będzie sucha skóra, jak nie to raczej nie ma potrzeby. A z cynkiem to chyba wezmę jakieś małe opakowanie Sudocremu albo Bepanthen
A co do tego zwykłego kremu to raczej pupke - ciałko też możesz ale jeśli będzie sucha skóra, jak nie to raczej nie ma potrzeby. A z cynkiem to chyba wezmę jakieś małe opakowanie Sudocremu albo Bepanthen
Ja kupiłam całą serię babydream jak była promocja. Do tego linomag i bephanten ale nie wiem który :/ i jeszcze to na sutki medeli.
Jakby co to w selgrosie są body po 7 PLN i pajacyki po 12 PLN. Tylko w moim małe były różowe w większości. Dużo 12-18 męskich
Takie były małe to wzięłam.
Do tego odebrałam bazę i fotelik dałam 400 i do tego dostałam laktator avent ręczny i spiworek i osłonkę na szczebelki i mate edukacyjna czy jak się to zwie. I jeszcze kilka drobiazgów.
Zostało materacyk-będzie hevea, klapki do szpitala, podkłady bella, majtki siatkowe i jeszcze jakieś pierdoły. No i w końcu muszę na lumpka pojechać, ale to 100km a w Warszawie nie znam żadnych bo nie bywam.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakby co to w selgrosie są body po 7 PLN i pajacyki po 12 PLN. Tylko w moim małe były różowe w większości. Dużo 12-18 męskich
Takie były małe to wzięłam.
Do tego odebrałam bazę i fotelik dałam 400 i do tego dostałam laktator avent ręczny i spiworek i osłonkę na szczebelki i mate edukacyjna czy jak się to zwie. I jeszcze kilka drobiazgów.
Zostało materacyk-będzie hevea, klapki do szpitala, podkłady bella, majtki siatkowe i jeszcze jakieś pierdoły. No i w końcu muszę na lumpka pojechać, ale to 100km a w Warszawie nie znam żadnych bo nie bywam.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Alex_87
Pumelova ja uważam że albo bepanthen albo sudocrem..i posypka typu mąka ziemniaczana..
Osobiście mam próbkę sudocremu, kupię krem bephanten ( on jest i do użytku codziennego przed i już jak się zaczerwienienia pojawia) przynajmiej tak wyczytałam..Zamierzam stosować tylko na czerwone miejsca..a na co dzień kupuje krem naturalny z Weledy..
W dzisiejszych czasach tyle wszystkiego że człowiek sam nie wie co będzie dobre a co nie..
Ja ogółem stawiam na kosmetyki z Weledy..nie wiem czy to słusznie czy nie..ale naczytalam się że w większości są naturalne..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Osobiście mam próbkę sudocremu, kupię krem bephanten ( on jest i do użytku codziennego przed i już jak się zaczerwienienia pojawia) przynajmiej tak wyczytałam..Zamierzam stosować tylko na czerwone miejsca..a na co dzień kupuje krem naturalny z Weledy..
W dzisiejszych czasach tyle wszystkiego że człowiek sam nie wie co będzie dobre a co nie..
Ja ogółem stawiam na kosmetyki z Weledy..nie wiem czy to słusznie czy nie..ale naczytalam się że w większości są naturalne..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja planuję kupić z serii babydream a jak wyjdzie coś to tormentiol. lubię rzeczy naturalne ale za dużo razy widziałam masakrę z pupą dziecka co się dzieje gdy mąki nie wystarczą i się pogarszała sprawa i wtedy tormentiol na drugi dzień rozwiązywał sprawę. Tutaj nie będę więc ryzykować z naturalnymi rzeczami.
pumelova
Judith maziajka misia - dziękuję!
Misia super zakupy ja mam zamiar zamówić wszystko w weekend, skończyły się lokaty i mogę szalec. Wrzucę hurtowo jak mi się nazbiera;D
Alex dzieki ja stawiam na poczatek na babydream mają fajne składy i są tanie więc sprobujemy
Ewella może też dostane coś tam chyba mam dostac ale musze już coś kupić bo się stresuje że nie mam nic do szpitala nawet
Aim maziajka - tormentiol - w ulotce na necie jest napisane że nie stosować u noworodków - jakaś specjalną masc kupujecie?
Misia super zakupy ja mam zamiar zamówić wszystko w weekend, skończyły się lokaty i mogę szalec. Wrzucę hurtowo jak mi się nazbiera;D
Alex dzieki ja stawiam na poczatek na babydream mają fajne składy i są tanie więc sprobujemy
Ewella może też dostane coś tam chyba mam dostac ale musze już coś kupić bo się stresuje że nie mam nic do szpitala nawet
Aim maziajka - tormentiol - w ulotce na necie jest napisane że nie stosować u noworodków - jakaś specjalną masc kupujecie?
reklama
Pumelova sprawdź czy Twój szpital wymaga kosmetyków dla bobasa, bo np u mnie jest napisane że oni zapewniają i żeby swoich nie brać i będzie po stresie;-) ja też nie ogarniam tych wszystkich kosmetyków, zakupiłam na tej super promocji w Rossmann, ale chyba co nieco kupiłam to samo różnych firm;-) mega jest oliwka w kremie momme nie potrafiłam się oprzeć i posmarowałam dłonie, efekt super miękkiej skóry