reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Rozpakowałam te rossmannowe ubranka i te 62-68 strasznie duże mi się wydają. 62 które mam już są sporo mniejsze :/ nawet te 68 , hmm. dlaczego te wszystkie rozmiary są różne :( nie ułatwiają początkującym mamom.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Też dzisiaj byłam w Lidlu i jedyne co udało mi się kupić to śliniaczki i dwie pary spodenek, ale uwaga bo ta rozmiarówka jest bardzo zawyżona i warto chyba jednak te najmniejsze numeracje kupować - ja kupiłam 50/56 i sądzę, że dla malucha na początek będzie dobre. Spodenki znalazłam co śmieszne wciśnięte między warzywa.... (ktoś chyba zrezygnował na ostatnią chwilę) :)

Odnośnie materacy to ostatnio z mężem kupowaliśmy dla siebie i czytałam mnóstwo rzeczy odnośnie materacy i materacyków.
Przede wszystkim unikać materacyków z dodatkiem kokosa, gryki, trawy morskiej i jeszcze jednej rzeczy, o której zapomniałam... bo są siedliskiem kurzu, roztoczy i grzybów i często dzieciaki mają po nich odczyny. O kokosie nie wspomnę, gdzie zdarzył się przypadek matki z dzieckiem i robaków w materacyku....dlatego zwracajcie uwagę.
Sprężynowy również bym odradzała z racji tego, że przestrzenie między sprężynami są świetnym siedliskiem dla grzybów i bakterii.
Najlepiej dla dzieciaczków wypadają chyba, z tego co wiem lateksowe i te inne pianki - wysokospeżyste i wysokoelastyczne.
Są jeszcze tzw. termoplastyczne, ale tych bym u tak małego dziecka uważała bo tak jak się dziecko ułoży to tak pod wpływem ciepła materacyk się dopasowywuje. Problem jest wtedy jak się obróci twarzą w stronę materacyka i głowa "się zapadnie" - może doprowadzić do utrudnionego oddechu.

Syndrom wicia gniazdka czas zacząć :)

Mamusia Muminka, jeszcze 6 lat temu materace grypa-pianka-kokos były polecane jako nr 1 :p
Gdybym miała patrzeć na to co teraz"polecają" bo inne jest be, to najlepiej dziecko byłoby położyć na podłodze.
Zresztą tak jak jeden blog w którym, to jedna pani poleca bądź nie jakąś rzecz... Bo ma to, tamto czy siamto...

Chyba to byl wogole najmniejszy rozmiar,bo u mnie tez takie. I niestety nie kupilam,ale kupilam bodyi spodenki chociaz nie potrzebujemy [emoji13]

Ewella u mnie w lidlu o dziwo tez praktycznie pustki,kilka osob bylo.

Najmniejszy rozmiar był 50/56 - kupiłam tylko w tym rozmiarze bo a początek chciałam a te lidlowskie rozmiary niemieckie są zawsze zawyzone.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny świetne zakupy! Uwielbiam oglądać takie mikroskopijne ciuszki.
Też większość rzeczy kupiłam na 62-68 w lidlu, bo nic specjalnie nie było. Na 50-56 mam z tamtąd tylko ramperki. Lepiej ciut luźniejsze niż po miesiącu za ciasne. Biustonosz ostatni ten usztywniony kupiłam i w moim rozmiarze.
Muszę kupić jakieś pajace i ze 2 sweterki wyjściowe, tetrowe pieluszki i ze 4 flanelowe, wanienkę, smoczki, w czerwcu zamówię łóżeczko, a resztę na bieżąco. Nie wiadomo jaka dzidzia się urodzi duża? Chłopaki miały 55 i 56 cm.
Oczywiście jak coś w lumpie ładnego zobaczę , to na 100% się nie oprę.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Zakup mojego wózka legł w gruzach babeczka używała go 5 lat a wcześniej jeszcze rok inna babka widać na nim ślady użytkowania strasznie żałuję echh:(

Do góry