reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

reklama
Rozpakowałam te rossmannowe ubranka i te 62-68 strasznie duże mi się wydają. 62 które mam już są sporo mniejsze :/ nawet te 68 , hmm. dlaczego te wszystkie rozmiary są różne :( nie ułatwiają początkującym mamom.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Też dzisiaj byłam w Lidlu i jedyne co udało mi się kupić to śliniaczki i dwie pary spodenek, ale uwaga bo ta rozmiarówka jest bardzo zawyżona i warto chyba jednak te najmniejsze numeracje kupować - ja kupiłam 50/56 i sądzę, że dla malucha na początek będzie dobre. Spodenki znalazłam co śmieszne wciśnięte między warzywa.... (ktoś chyba zrezygnował na ostatnią chwilę) :)

Odnośnie materacy to ostatnio z mężem kupowaliśmy dla siebie i czytałam mnóstwo rzeczy odnośnie materacy i materacyków.
Przede wszystkim unikać materacyków z dodatkiem kokosa, gryki, trawy morskiej i jeszcze jednej rzeczy, o której zapomniałam... bo są siedliskiem kurzu, roztoczy i grzybów i często dzieciaki mają po nich odczyny. O kokosie nie wspomnę, gdzie zdarzył się przypadek matki z dzieckiem i robaków w materacyku....dlatego zwracajcie uwagę.
Sprężynowy również bym odradzała z racji tego, że przestrzenie między sprężynami są świetnym siedliskiem dla grzybów i bakterii.
Najlepiej dla dzieciaczków wypadają chyba, z tego co wiem lateksowe i te inne pianki - wysokospeżyste i wysokoelastyczne.
Są jeszcze tzw. termoplastyczne, ale tych bym u tak małego dziecka uważała bo tak jak się dziecko ułoży to tak pod wpływem ciepła materacyk się dopasowywuje. Problem jest wtedy jak się obróci twarzą w stronę materacyka i głowa "się zapadnie" - może doprowadzić do utrudnionego oddechu.

Syndrom wicia gniazdka czas zacząć :)

Mamusia Muminka, jeszcze 6 lat temu materace grypa-pianka-kokos były polecane jako nr 1 :p
Gdybym miała patrzeć na to co teraz"polecają" bo inne jest be, to najlepiej dziecko byłoby położyć na podłodze.
Zresztą tak jak jeden blog w którym, to jedna pani poleca bądź nie jakąś rzecz... Bo ma to, tamto czy siamto...

Chyba to byl wogole najmniejszy rozmiar,bo u mnie tez takie. I niestety nie kupilam,ale kupilam bodyi spodenki chociaz nie potrzebujemy [emoji13]

Ewella u mnie w lidlu o dziwo tez praktycznie pustki,kilka osob bylo.

Najmniejszy rozmiar był 50/56 - kupiłam tylko w tym rozmiarze bo a początek chciałam a te lidlowskie rozmiary niemieckie są zawsze zawyzone.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny świetne zakupy! Uwielbiam oglądać takie mikroskopijne ciuszki.
Też większość rzeczy kupiłam na 62-68 w lidlu, bo nic specjalnie nie było. Na 50-56 mam z tamtąd tylko ramperki. Lepiej ciut luźniejsze niż po miesiącu za ciasne. Biustonosz ostatni ten usztywniony kupiłam i w moim rozmiarze.
Muszę kupić jakieś pajace i ze 2 sweterki wyjściowe, tetrowe pieluszki i ze 4 flanelowe, wanienkę, smoczki, w czerwcu zamówię łóżeczko, a resztę na bieżąco. Nie wiadomo jaka dzidzia się urodzi duża? Chłopaki miały 55 i 56 cm.
Oczywiście jak coś w lumpie ładnego zobaczę , to na 100% się nie oprę.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Zakup mojego wózka legł w gruzach babeczka używała go 5 lat a wcześniej jeszcze rok inna babka widać na nim ślady użytkowania strasznie żałuję echh:(

Do góry