reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Kurcze fajny taki spis, u mnie tego (chyba) nie ma, będę musiała wypytać. Na szczęście mam koleżankę która tam rodziła rok temu.

A ja jeszcze znalazłam ofertę i kupiłam nowy laktator madela mini electric. Bardzo długo biłam się z myślami czy tego potrzebuje "na zapas" ale jednak ostatecznie stwierdziłam że kij z tym, dla własnego spokoju wezmę kupię przed porodem jednak.

reklama
A to moje zakupy weekendowe :)
1491749129-aaaaaa.jpeg
1491749138-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone drobiazgi szybko się kupuje a jednak takie duże rzeczy to się trzeba pozastanawiac trochę, także już masz z górki zapupowo :)
Aim ja jednak poczekam z laktatorem elektrycznym na rozwój sytuacji, póki co będzie ręczny na wszelki wypadek. A w ogóle to mi się wydaje że mi piersi maleją i już mam schizy czy będzie tam mleko.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chciałam jeden jak co i jakoś ręczny mnie nie przekonuje (kwestia indywidualna) także zobaczymy czy będzie potrzebny od początku mi czy nie ale chyba "bezpieczniej"czuję się mając świadomość że już go będę mieć.

Zuza - konkretne zakupki [emoji106][emoji3]

Misia - ja miałam ręczny laktator przy J i tez spokojnie dawał radę. Także będzie dobrze [emoji106].
Nie martw się na zapas - w szpitalu cyce eksploduja Ci na maxa [emoji6]

Laktar reczny tylko przy rozhulanej lakatcji daje rade, ale na rozkrecenie bedzie lipka. Dlatego warto miec wybrany model i zorientowac sie w ktorym sklepie maz moze szybko kupic. Bo to warto przy problemach od razu pracowac

Kurcze... Nie chce siać tu zamieszania, ale.. Na początku nigdy nie jest wszystko super. Ja miałam mega nawał w szpitalu, a piguly miały to w d... I sztucznie mi dziecko karmily. Dla mnie ten ręczny z początku to była istna rzeź (gdzie sama sobie dawkowalam stopień "przyjemności", ale zdecydowanie nie byłam przygotowana na tego typu ból), ale warto jakimkolwiek próbować i nie bać się, nie dawać za wygraną. Później już poszło gładko.
Elektryczny z pewnością ma większą siłę zassania, przez co jest szybszy, wygodniejszy, ale i chyba bardziej bolesny (a tym się też kierowałam).

Ale każda sytuacja jest inna. Maziajka w ogóle nie potrzebowała - więc nie swirujcie [emoji6].
Lepiej mieć wybrany model i dopiero w razie potrzeby udać się po niego - tu popieram Kasiulke [emoji6][emoji3]

Aga k_m Skorzystaliśmy z promocji w Rossmannie i z kosmetyków mamy już wszystko ale to w porównaniu z zakupem wózka jest drobnostką... Byłam zdecydowana na butelki Tommee Tippee a teraz się zastanawiam nad Lovi...Co o nich myślicie?Ktoś już je testował?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Zuza87,

Ja tez mysle o lovi ...ale o wersji szklanej. Na poczatek planuje kupic Avent natural (tym razem szklana ). Sprawdzona już i własnie myslę o tej Lovi - ale poki co to tylko w tych małych pojemnościach (120ml) i zobacze czy sie sprawdza ...i jak bedzie tak potrzeba to z czasem zainwestuje w któraś z tych w wiekszych pojemnosciach.

reklama
Do góry