reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Powiem Wam zw ja tez jestwm zwolennikiem tych aspiratorow i siostrze kazalam koniecznie kupic jak maly mial gile i co i ona woli gruszke:D w szoku bylam ja ta gruszka w ogole nie potrafie.

Przewijak po CC jak dla mnie podstawa ! Moj jechal juz jak bylam w szpitalu tez sadzilam ze bede przewijac na lozku ale nie bylo opcji po CC.Tylko na stojaca.Teraz kupuje lozeczko z przewijakiem wiec nie bedzie problemu,

010igov35ye70zfx.png

reklama
Lilith dzięki:) niestety tego aspiratora dr bee nie ma chyba w pl (przynajmniej w necie nie znalazłam).

Kasiulka to daj znać jak wyszperasz informacje który elektryczny najlepszy:)

Truskawka jakiej firmy masz swój aspirator?
Ps. Ładne zakupy:)

Ja miałam przewijak (nadal gdzieś mam) taki nakładany bo na łóżeczko, komodę, ale i tak przewijalam gdzie popadnie:)

Ostatnia edycja:
Truskawka śliczne ubranka zakupilas :) i kociak również uroczy.

Tez nie wyobrażam sobie wyciągać odkurzacza a skoro ma to takie ssanie, że już u starszaka wyciąga nawet mocne gile to spokojnie i dla maluszka się sprawdza. A jaki to chyba obojętne, był miał dobre opinie :)

Pumelova gratki zakupu nowej komody :p

Przyszła reszta. Jeszcze czekam na koszule do karmienia i porodu.
1489569220-aaaaaa.jpeg

Poza lewej ręcznik z kapturem ale duży, butelka, łańcuszek do smoczka, smoczki z wąsami - lovi retro boy - zakochałam się w nich :) Aspirator do noska na próbę (kupię jeszcze ten elektryczny) i muślinowy kocyk cieniutki w trójkąty.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Truskawka śliczne ciuszki.

Morela fajne zakupy. Też kupiliśmy te smoczki i super, że Lovi wyprodukowało wersję 0-2 miesiące z mniejszą tarczą przy smoczku, bo pamiętam że przy córce kilka przetestowaliśmy i wszystkie obcierały wokół ust.

Fajnie, że poruszyłyście temat aspiratorów, my korzystamy z katarka podłączanego do odkurzacza. Elektryczny wydaje się super, zapisuje w zakładkach i myślę że nad kupnem zastanowimy się po narodzinach a może i dopiero w sezonie jesiennym ;-)

Miałam kiedyś wkleić łóżeczko nad którym się zastanawiam:
Link do: KLUPŚ ŁÓŻECZKO DOSTAWNE PICCOLO DUE 90x40 Biały - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Dobrze, że poruszyłyście temat przewijania bo założyłam że będę robić to na łóżku, bo kompletnie nie mamy miejsca na przewijak, ale faktycznie po cc przez pierwsze tygodnie koniecznie musi być przewijak :-O

To ja teraz jeszcze podpytam Was o osłonki silikonowe na piersi do karmienia- przy córce używałam Avent, ale zastanawiam się czy z jakiejś innej firmy nie jest ten silikon cieńszy/bardziej naturalny niż w Avent?

Ja nakladek mialam przetestowanych pare
Avent
Lovi
I baby ono
Ale tak jak Ty Karuzela najbardziej lubilam Avent. Mialy najdluzszy "sutek" a moj mial mali ruchomy jezyk i ten najlatwiej bylo mu zlapac. Przy drugim udalo sie zuplenie bez nakladek, a mialam przygotowane z Medeli. Wiec dalej sa nieuzywane i w gotowosci jak cos

Pumelova ja mam Hyle i nie ma zadnej opcji dodatkowej zmniejszania badz zwiekszania mocy i sprawdza sie wiadomo ze podlacze na chwile sciagam.i rozbrajam go z tych rurek poki co nic sie nie stalo.z.nia a jest naprawde nie zastapiony. Czytalam troche o tych elektrycznych roznie ludzie pisza jedni ze nawet wody ze stolu nie wciaga wiec jak juz kupic to tylko z polecenia bo mozna wywalic kase w bloto.
Truskawka wlasnie o tym Haxe czytalam.ze nie dobry widzisz co rodzic to opinia albo ci katar to opinia hmmm i pisza ze bardzo glosny ze dzieci sie boja sama nie wiem co myslec.
Fajne zakupkibpoczyniacie ja hurtem w maju lub czerwcu kupie wszystko i juz.
Co do przewijaka mam tylko na lozeczku bylam.i bede po cc i nie potrzeba mi bylo innego ten 1 zupelnie wystarczal. A potem przewijalam wszedzie a blizna zagoila mi sie w mgnieniu oka.
Co do kapturkow to zalezy od sutkow jak ma sie plaskie to moze i to potrzebne ja mam smoczki wiec nie ma potrzeby nigdy mi nie pekaly zawsze smarujem lekiem swoim po.karmieniu polecam.rewelacja i zadnych kremow tez nie uzywalam a maly wisial.na.cycu

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Do góry