reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Powiem Wam zw ja tez jestwm zwolennikiem tych aspiratorow i siostrze kazalam koniecznie kupic jak maly mial gile i co i ona woli gruszke:D w szoku bylam ja ta gruszka w ogole nie potrafie.

Przewijak po CC jak dla mnie podstawa ! Moj jechal juz jak bylam w szpitalu tez sadzilam ze bede przewijac na lozku ale nie bylo opcji po CC.Tylko na stojaca.Teraz kupuje lozeczko z przewijakiem wiec nie bedzie problemu,

010igov35ye70zfx.png

reklama
Lilith dzięki:) niestety tego aspiratora dr bee nie ma chyba w pl (przynajmniej w necie nie znalazłam).

Kasiulka to daj znać jak wyszperasz informacje który elektryczny najlepszy:)

Truskawka jakiej firmy masz swój aspirator?
Ps. Ładne zakupy:)

Ja miałam przewijak (nadal gdzieś mam) taki nakładany bo na łóżeczko, komodę, ale i tak przewijalam gdzie popadnie:)

Ostatnia edycja:
Truskawka śliczne ubranka zakupilas :) i kociak również uroczy.

Tez nie wyobrażam sobie wyciągać odkurzacza a skoro ma to takie ssanie, że już u starszaka wyciąga nawet mocne gile to spokojnie i dla maluszka się sprawdza. A jaki to chyba obojętne, był miał dobre opinie :)

Pumelova gratki zakupu nowej komody :p

Przyszła reszta. Jeszcze czekam na koszule do karmienia i porodu.
1489569220-aaaaaa.jpeg

Poza lewej ręcznik z kapturem ale duży, butelka, łańcuszek do smoczka, smoczki z wąsami - lovi retro boy - zakochałam się w nich :) Aspirator do noska na próbę (kupię jeszcze ten elektryczny) i muślinowy kocyk cieniutki w trójkąty.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Truskawka śliczne ciuszki.

Morela fajne zakupy. Też kupiliśmy te smoczki i super, że Lovi wyprodukowało wersję 0-2 miesiące z mniejszą tarczą przy smoczku, bo pamiętam że przy córce kilka przetestowaliśmy i wszystkie obcierały wokół ust.

Fajnie, że poruszyłyście temat aspiratorów, my korzystamy z katarka podłączanego do odkurzacza. Elektryczny wydaje się super, zapisuje w zakładkach i myślę że nad kupnem zastanowimy się po narodzinach a może i dopiero w sezonie jesiennym ;-)

Miałam kiedyś wkleić łóżeczko nad którym się zastanawiam:
Link do: KLUPŚ ŁÓŻECZKO DOSTAWNE PICCOLO DUE 90x40 Biały - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Dobrze, że poruszyłyście temat przewijania bo założyłam że będę robić to na łóżku, bo kompletnie nie mamy miejsca na przewijak, ale faktycznie po cc przez pierwsze tygodnie koniecznie musi być przewijak :-O

To ja teraz jeszcze podpytam Was o osłonki silikonowe na piersi do karmienia- przy córce używałam Avent, ale zastanawiam się czy z jakiejś innej firmy nie jest ten silikon cieńszy/bardziej naturalny niż w Avent?

Ja nakladek mialam przetestowanych pare
Avent
Lovi
I baby ono
Ale tak jak Ty Karuzela najbardziej lubilam Avent. Mialy najdluzszy "sutek" a moj mial mali ruchomy jezyk i ten najlatwiej bylo mu zlapac. Przy drugim udalo sie zuplenie bez nakladek, a mialam przygotowane z Medeli. Wiec dalej sa nieuzywane i w gotowosci jak cos

Pumelova ja mam Hyle i nie ma zadnej opcji dodatkowej zmniejszania badz zwiekszania mocy i sprawdza sie wiadomo ze podlacze na chwile sciagam.i rozbrajam go z tych rurek poki co nic sie nie stalo.z.nia a jest naprawde nie zastapiony. Czytalam troche o tych elektrycznych roznie ludzie pisza jedni ze nawet wody ze stolu nie wciaga wiec jak juz kupic to tylko z polecenia bo mozna wywalic kase w bloto.
Truskawka wlasnie o tym Haxe czytalam.ze nie dobry widzisz co rodzic to opinia albo ci katar to opinia hmmm i pisza ze bardzo glosny ze dzieci sie boja sama nie wiem co myslec.
Fajne zakupkibpoczyniacie ja hurtem w maju lub czerwcu kupie wszystko i juz.
Co do przewijaka mam tylko na lozeczku bylam.i bede po cc i nie potrzeba mi bylo innego ten 1 zupelnie wystarczal. A potem przewijalam wszedzie a blizna zagoila mi sie w mgnieniu oka.
Co do kapturkow to zalezy od sutkow jak ma sie plaskie to moze i to potrzebne ja mam smoczki wiec nie ma potrzeby nigdy mi nie pekaly zawsze smarujem lekiem swoim po.karmieniu polecam.rewelacja i zadnych kremow tez nie uzywalam a maly wisial.na.cycu

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Do góry