reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Moja znajoma miała kokos gryka i odradza mi bardzo. Mówi, że faktycznie widziała jakieś czarne plamki na podłodze a mały miał problemy ze snem. Wymieniła materac na taki bez gryki i zniknęły plamki z podłogi, a dzieciak śpi jak aniołek.
Dla mnie materac dla dziecka który nie toleruje wilgoci to pomyłka totalna. Wiadomo, że przy maluchu nie da się uniknąć sytuacji zalania czy zasikania nawet stosując osłonę na materac.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego jak czytałam to na taki materac daje się jakąś ceratke czy coś tam specjalnego co nie przemaka. Ja nikogo do niczego nie namawiam, pisze tylko to co wyczytałam (i nie, że u jednej czy dwóch osób czy na jednej stronie forum, wtedy bym się nie wypowiadała w ogóle).

Wiadomo że są zwolennicy każdego rozwiązania, ja piszę tylko o pewnej głównej tendencji z jaką się spotkałam poznając temat.

Ja miałam łóżeczko ponad 2 lata. I żadnych robali w materacu nie widziałam. Ceratki jak ceratki - ja miałam prześcieradelka frotte z warstwą nieprzemakalna - więc o zalaniu materaca nie było mowy.

Stad z czystym sumieniem pozyczylam łóżeczko kolejnemu dziecku [emoji6]

Dlatego jak czytałam to na taki materac daje się jakąś ceratke czy coś tam specjalnego co nie przemaka. Ja nikogo do niczego nie namawiam, pisze tylko to co wyczytałam (i nie, że u jednej czy dwóch osób czy na jednej stronie forum, wtedy bym się nie wypowiadała w ogóle).

Wiadomo że są zwolennicy każdego rozwiązania, ja piszę tylko o pewnej głównej tendencji z jaką się spotkałam poznając temat.

Aim co do tych ceratek pod przescieradlo, my z coreczka probowalismy takie jednorazowe podklady i to jest masakra w lato, nie oddycha, szelesci, ja bym nie chciala spac na czyms takim, a co dopiero malenki dzidzius. Dlatego kupilam wtedy taki podklad nieprzemakalny wielorazowy (do prania w pralce) i ten byl super, w dotyku naturalny (material, a nie cerata) i nie szelescil, faktycznie nie przemakal.

O właśnie w kwestii tych "zabezpieczeń" mało czytałam także nie zapamiętałam, tak, jakieś prześcieradła też są takie i jest git :)

Edit. No właśnie, więcej tych opcji jest tylko nie zapamiętałam tego :p ceratki tylko zapamiętałam xD

w smyku widzialam przescieradla nieprzemakalne,nie powinna wilgoc sie przedostac do materaca.

xnw43e3k256g9p2p.png

Dziewczyny - na allegro jest tych prześcieradelek mnóstwo. U tego sprzedawcy co kiedyś Wam pisałam również. Koszt do 20 zł [emoji6]

7 lat temu kokos gryka byly najpopularniejsze tez taki mielismy robali nie zauwazylam.Teraz w modzie sa lateksowe.

Dzieki llaski wozek mi sie tez podoba zreszta darowanemu koniowi..itd

010igov35ye70zfx.png

Maziajka to jest tutek grander?

Co do materacy wg mojego ukochanego ortopedy (brata) najlepszy jest lateksowy. Materac powinien sie zapadać w najcięższych miejscach ciała. Także my mamy dla siebie obydwaj synowie tez. Kupujemy firmy Hevea model aloe vera. Ja nic chłopcom nie kładę pod prześcieradło sama nie chciałabym spać na nieprzepuszczalnym worku. W domu rodzinnym mamy materace po innych dzieciach właśnie z gryka. Bardzo mało przyjemne twarde

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry