reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja tak jak Ewcia mierzyłam zwykłym termometrem w pupie, ale odkąd mały zaczął chodzić to w pojedynkę już się nie da. Kupiłam Microlife bezdotykowy, do czoła. Jestem zadowolona.

reklama
Chyba właśnie ten microlife mi ktoś polecał też :) ja narazie kupuję rzeczy na okazjach, promocjach, ale powoli zaczynam się rozkręcać :p dziś okazyjnie kupiłam wanienkę ze stojakiem :p kolor biały, uniwersalny, z jakimiś zwierzakami :)

Monia mnie też rodzina się czepia, że za wcześnie, a potem mogę kupić wszystko, albo oni mówią, że kupią jak ja nie dam rady, ale jak ja raz weszłam w dział dziecięcy z mężem, to on szczerze nie ma głowy, co do takich rzeczy, a co mówić starsze pokolenie, które wychowywało dzieci w całkiem innych warunkach i przekonaniach :p czasem jak teściowa mi zaczyna opowiadać, to wolę sama kupić wszystko, i puścić ich gadkę mimo uszu :p moje dziecko, moje pieniądze i moja sprawa :p a mój mąż jest zadowolony, że nie musi się znać na tych dziecięcych sprawach za mocno, bo to za dużo szczegółów do zapamiętania :)

Moze ja blad robie, ze go ciagne ze soba i namawiam, zeby ze mna poszedl cos kupic... Ale kurcze! Chcialabym, zeby chociaz pierwszy ciuszek kupil razem ze mna.

Mnie czeka remont pokoiku, muszę tam zainstalować mebelki, żeby mieć gdzie chować rzeczy. A to się wiąże z przeniesieniem komputerów do salonu, czyli w salonie też przemeblowanie...

Jutro idę kupić trochę ciążowych ciuszków :)

Ewcia drogi elektroniczny tez mialam (300pare zl) i do kitu raz pokazywal 35' a po 5 minutach 39' oszalec mozna bylo. Najlepsze to byly rteciowe... Moze i niebezpieczne ale skuteczne i wiadomo bylo, ze jak 36.6' to czlowiek zdrowy a przy tych elektronicznych 36,6' a czlowiek dobrze wie, ze chory jest i ze na 100% ma wiecej ;)

ja tam się cieszę, że A. nie robi zakupów dla małego, ostatnio widział w Biedronce jakiś kombinezon-misia i chciał go kupić... w rozmiarze 80 q; akurat na wiosnę zimowy kombinezon by był xD

Ja tam też wolę sama wybierać i kompletowac wyprawkę. Wiadomo jak juz zamówię, to chwale się jakie cuda znalazłam a on wyraża swoją opinię czy mu się widzi czy nie. Później jak zaczną się zakupy większe typu wozek, łóżeczko itp to wiadomo ze bedzie ze mną bo co jak co ale ja tego targac nie będę :D
Na początku T tez mówił, żebym poczekała z zakupami, najpierw żeby do 3 msc potem do poznania płci a potem żebym poczekała aż będzie pewne ze to dziewczynka. No ale bez przesady ;) nic się nie stanie jeśli dowiem się ze to chłopczyk i przepadnie mi kilka różowych bodziakow- dlatego po pierwszej paczce zapytał tylko " juz nastał szał zakupów ? " ;D

reklama
Gurek - my też mamy Microlife i jest beznadziejny, może mamy jakiś zepsuty. A moi kochają mierzyć pod pachą:)

Do góry