reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja po dzisiejszym USG zrobiłam pierwsze zakupy co prawda nie mam jescze ich w domu ale zamówiłam otulacz/kocyk kidopottamus i śpiworek z czapeczką jak przyjdzie to wkleje fotki, a jutro wyruszam zamawiać wózek, i pewnie kupię już jakiś ciuszek:)

reklama
Ciuszki wszystkie wypiore napewno,nad kolderka i kocykiem sie zastanawialam bo w sumie dziecko z tym nie bedzie mialo bezpsredniego kontaktu ,zawsze bedzie ubrane....

Ja zawsze wszystko prałam chyba, że sprzedawczyni przy mnie kołderkę czy kocyk wyciągnęła z opakowania oryginalnie zamkniętego. Zakupowe szaleństwo jeszcze mnie nie ogarnęło:confused: pewnie dlatego, że nie wiem co będzie. Ale kilka ciuszków musiałam kupić:laugh2:

ja tak sobie czytam i też mam mętlik, co do okryć :confused: czyli, że co należy kupić?
- jakąś kołderkę
- kocyk, najlepiej dwa, grubszy i cieńszy
- śpiworek (?)
- rożek (?)
- coś jeszcze??
co jest niezbędne a bez czego można się obyć?

racja, ja też się już gubie.

Z tego co zorumiałam spiworek jest np. do wóżka - gdy wychodzimy na zewnątrz.
A pozostałe do użytku domowego lub do wózka.
Więc jak ubiore ubranka, wsadzę w rożek to jesze powinnam przykryć kolderką albo kocykiem? Czy to nie za dużo?
Rozumiem, że są dzieci, które nie lubią rożka, to wówczas mam do wyboru kołderka albo kocyk?

w domku wystarczy ze przykryjesz kołderka lub kocykiem jesli w rozek jescze zapakujesz albo samym kocykiem wszystko zalezy od temperatury u nas w nocy tem nie przekracza zima w sypialniach 20 stopni . Julka jest tak nauczona latem spi na kołdrze nawet w krótkim rekawie
przegrzewanie jest złe bo spocony i przewiany to zaraz moze byc katarek jak kto wrażliwy..

Spiworek do wózka jak macie spacerówkę bo do gondoli sie nie zmieści..

Ja pakowałam do kompbinezonaa w rożek na poczatku i i kocyk jak było bardzo zimno a potem bez rozka gdy podrosła i nigdy mi nie zmarzła w przeciwieństwie do mnie:-) Chodziłam na spacery od 2 tyg życia na 2-3 godz między karmieniami niezaleznie od pogody chyba ze temp spadała na ok - 10 lub leciał duzy snieg czy deszcz - Julka jest z 9 listopada wiec cała jesień i zime przedreptałyśmy:-)

Ja dzisiaj wpadłam do Smyka , kupiłam kombinezon , grubego pajaca , i body , tyle że jak się kompletnie nie orientuje w tych rozmiarach i wszystko kupiłam 62 , cos czuje że na początek będzie za duże , chociaż kombinezonów mniejszych nie było .
Czy taki 62 kombinezon będzie o wiele za duży na początek??

Mysza, ja myślę, że ten rozmiar jak najbardziej pasuje, choć powinnaś zaopatrzyć się też w kilka ciuszków z rozmiaru 56.
Ja kombinezon tez planuję kupić w rozm. 62, no i mam pytanie, który jest lepszy dla synusia?? (one są z cocobello, na allegro są za 93zł, dla dziewczynek też :tak::-D:rofl2:)
2eg8fpw.jpg

Mysza ja tez kpuje wszystko na 62,kombinezonek mam od 1 do 3 miesiecy takze nie wiem jaki to rozmiar.kominezonek uwazam ,ze moze byc troche luzniejszy

reklama
ja jak na razie zaczynam myśleć o urządzeniu pokoju dla Maleństwa ( puki jeszcze daję radę )...wiadomo na początku bedzie spało w naszej sypialni ale chcę żeby pokoik był jak należy..znalazłam w sumie fajny zestaw na allegro..nawet z lampkami an stolik i sufit..więc myślę że o tym pomyślę! pokoik będzie w zielonych kolorach.
Reszta jeszcze an chwilkę poczeka :)

Do góry