reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

A ja dzis robie czystke i wszystkie ciuszki dziewczece, które miałam od znajomych oddaje sasiadce i znajomym :-).

No a potem muszę zobaczyc co mam i co trzeba by dokupi, a co się nie przydało i nie przyda :-). I dobrze, teraz skupie sie na uzupełnieniu garderoby Janka, bo potem to siły nie będe miała biegac po to, a tu zima się zbliża i jakos tak mi wychodzi, ze czeka nas kolejny skok rozmiarowy u niego. Akurat ząbki wyszły, więc albo teraz nagle nam urosnie, albo rozwojowo coś zwojuje. Strasznie skokowe dziecko mam :-p.

Wiem już, ze chcę kupi posciel dla Misia, dokupie pokrowiec na fotelik i przydałby sie kombinezonik-śpiworek do fotelika. Pieluchy tetrowe juz idą, ceratki też, ręczniki chyba mam, a jak nie to podskocze do ikei.

No i nadal mam na zbyciu łóżeczko uzywane radek II jak ktoś chce, jak nie to sobie zostawię, będę miała 3, jedno u rodziców a dwa u mamy męża :-p.

reklama
A
Wiem już, ze chcę kupi posciel dla Misia, dokupie pokrowiec na fotelik i przydałby sie kombinezonik-śpiworek do fotelika. Pieluchy tetrowe juz idą, ceratki też, ręczniki chyba mam, a jak nie to podskocze do ikei.

.

Kluliczku
Piekne widzialam w H&M za 99,90 zl. Jasniutkie wiec i dla dziewczynki i dla chlopca. Tez ostrze zabki...

jejku, widzę, że coraz więcej zakupów robicie, a ja jeszcze nic :zawstydzona/y: ale nawet głowy teraz do tego nie mam, chyba dopiero jak się obronię zacznę działać w tym kierunku ;-) powinnam zdążyć :-)

Ja tez mam teraz kupe wydatkow: odkuc sie po remoncie, zapalcic syna basen za caly rok, kupilam firani do salonu a to tez kilka dobrych stowek.
Mam duzo rzeczy po Michasiu wiec an razie sie nie pale do zakupow tym bardziej ze nie znam plci.
Co do spiworka to nie wiem jaki rozmiar wziac bo bedzie nam potrzebny na okolo pewnie 2 miesiace, wiec teoretycznie 50-56 powinno starczyc ale cholera wie. Na pocatku dziecko i tak jest "maly pokurcz" i wszystko jest luzne.. ten kombinezon to jest jak taka "torba spiworek" na dole ale mozna zamek rozpiac i spiac na dwie nogawki i mozna dziecko w foteliku przypiac. Wiec bez sensu jest kupic wielki zeby miejsce na przypiecie bylo daleko pod dzieckiem w spiworze...
Wiec mamz zagwostke. pewnie kupie mniejszy bo jakies wieksze 62 i w gore normalne kombinezony mam po synu. Syna mam z pazdziernika wiec nam sie pory roku lekko rozjechaly

Ja sie zastanawiam nad jedna rzecza. Do wozka mozna dokupic tzw. spiworek zimowy. Planuje kupic tez kombinezon. Zastanawiam sie,czy sam kombinezon nie wystarczy, tzn. czy trzeba dziecko ubierac w kombinezon i wkladac do tego spiworka, czy jakos inaczej.

Chyba troche za cieplo moze byc. Ja mysle ze kombinezon i cieply kocyk wystarczy... Z reszta.. zalezy jaka zima bedzie

my kupujemy do wozka spiworek na polarku a dla malenstwa kombinezon polarkowy cienki wydaje mi sie byc ok. A jak bedzie mocno zimno to pod kombinezon mozna ubrac dresik. Najlepiej dziecko ubierac na cebulke i niby jedna warstwe wiecej niz my.

Ja tez dzis widzialam takie sliczne kolderki do wozka,ale i to i to to zdecydowanie za duzo...chociaz chyba to kupie i na poczatek do lozeczka jako przykrycie bede uzywala. Czy kocyki tez sie pierze na poczatek czy nie trzeba?

reklama
Do góry