reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja po dzisiejszym USG zrobiłam pierwsze zakupy co prawda nie mam jescze ich w domu ale zamówiłam otulacz/kocyk kidopottamus i śpiworek z czapeczką jak przyjdzie to wkleje fotki, a jutro wyruszam zamawiać wózek, i pewnie kupię już jakiś ciuszek:)

reklama
Ciuszki wszystkie wypiore napewno,nad kolderka i kocykiem sie zastanawialam bo w sumie dziecko z tym nie bedzie mialo bezpsredniego kontaktu ,zawsze bedzie ubrane....

Ja zawsze wszystko prałam chyba, że sprzedawczyni przy mnie kołderkę czy kocyk wyciągnęła z opakowania oryginalnie zamkniętego. Zakupowe szaleństwo jeszcze mnie nie ogarnęło:confused: pewnie dlatego, że nie wiem co będzie. Ale kilka ciuszków musiałam kupić:laugh2:

ja tak sobie czytam i też mam mętlik, co do okryć :confused: czyli, że co należy kupić?
- jakąś kołderkę
- kocyk, najlepiej dwa, grubszy i cieńszy
- śpiworek (?)
- rożek (?)
- coś jeszcze??
co jest niezbędne a bez czego można się obyć?

racja, ja też się już gubie.

Z tego co zorumiałam spiworek jest np. do wóżka - gdy wychodzimy na zewnątrz.
A pozostałe do użytku domowego lub do wózka.
Więc jak ubiore ubranka, wsadzę w rożek to jesze powinnam przykryć kolderką albo kocykiem? Czy to nie za dużo?
Rozumiem, że są dzieci, które nie lubią rożka, to wówczas mam do wyboru kołderka albo kocyk?

w domku wystarczy ze przykryjesz kołderka lub kocykiem jesli w rozek jescze zapakujesz albo samym kocykiem wszystko zalezy od temperatury u nas w nocy tem nie przekracza zima w sypialniach 20 stopni . Julka jest tak nauczona latem spi na kołdrze nawet w krótkim rekawie
przegrzewanie jest złe bo spocony i przewiany to zaraz moze byc katarek jak kto wrażliwy..

Spiworek do wózka jak macie spacerówkę bo do gondoli sie nie zmieści..

Ja pakowałam do kompbinezonaa w rożek na poczatku i i kocyk jak było bardzo zimno a potem bez rozka gdy podrosła i nigdy mi nie zmarzła w przeciwieństwie do mnie:-) Chodziłam na spacery od 2 tyg życia na 2-3 godz między karmieniami niezaleznie od pogody chyba ze temp spadała na ok - 10 lub leciał duzy snieg czy deszcz - Julka jest z 9 listopada wiec cała jesień i zime przedreptałyśmy:-)

Ja dzisiaj wpadłam do Smyka , kupiłam kombinezon , grubego pajaca , i body , tyle że jak się kompletnie nie orientuje w tych rozmiarach i wszystko kupiłam 62 , cos czuje że na początek będzie za duże , chociaż kombinezonów mniejszych nie było .
Czy taki 62 kombinezon będzie o wiele za duży na początek??

Mysza, ja myślę, że ten rozmiar jak najbardziej pasuje, choć powinnaś zaopatrzyć się też w kilka ciuszków z rozmiaru 56.
Ja kombinezon tez planuję kupić w rozm. 62, no i mam pytanie, który jest lepszy dla synusia?? (one są z cocobello, na allegro są za 93zł, dla dziewczynek też :tak::-D:rofl2:)
2eg8fpw.jpg

Mysza ja tez kpuje wszystko na 62,kombinezonek mam od 1 do 3 miesiecy takze nie wiem jaki to rozmiar.kominezonek uwazam ,ze moze byc troche luzniejszy

reklama
ja jak na razie zaczynam myśleć o urządzeniu pokoju dla Maleństwa ( puki jeszcze daję radę )...wiadomo na początku bedzie spało w naszej sypialni ale chcę żeby pokoik był jak należy..znalazłam w sumie fajny zestaw na allegro..nawet z lampkami an stolik i sufit..więc myślę że o tym pomyślę! pokoik będzie w zielonych kolorach.
Reszta jeszcze an chwilkę poczeka :)

Do góry