reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Mysza mnie też się wydaje że ten rozmiar kombinezu będzie ok! lepiej jak będzie luźniejszy, niż jak by miał być za ciasny i się np nie dopinać :)

reklama
mysza myślę ze kombinezon bedzie ok ale jak napisała pysia kup parę ciuchów na 56 bo maleństwo na początku utopi się w tych na 62. Przy Julce tez miałam od 62 a potem na szybko musiałam dokupić mniejsze A kombinezon na 68 to była porażka:-)

Fajne kombinezony i zestawy spodenki na szelkach z kurteczką (takie milusie puchate nie ortalionowe jak kombinezon) widziałam w C&A ale poczekam do 9 go kiedy poznam płeć w koncu - zestawiki były kawa z mlekiem ale kombinezony albo róż albo niebieski

Pysia ja bym brala jasniejszy. Dla syna tez kupilam granatowy bo niby dla chlopaka a pozniej na to czernidlo patrzec nie moglam,... Na szczescie istnialy jeszcze czapki biale, zolte itd

Dzięki dziewczyny za pomoc:) Mam nadzieje że maluch nie utopi sie w tym kombinezoniku!
Od poniedziałku zaczynamy remont pokoju dziecinnego , a około 18-ego odbieram mebelki , pościel i dodatki , już sie nie mogę doczekać :-):-)

A mi jakoś już ostygł zakupowy szał. Mam już pełną komódkę różnych ciuchów. Muszę je wyprać, posegregować i sprawdzić co tam jeszcze brakuje. Ale zrobię to pewnie dopiero jak przejdę na zwolnienie.

A ja jak zwykle jestem do tyłu - nie dość, że moja mała jeszcze nie kopie (a to już 21 tydzień się zaczął), to z zakupów mogę się pochwalić, że kupiłam swoje pierwsze... spodnie ciążowe! :-) Wczoraj dostałam przesyłkę i jestem z nich cała dumna :) Jaka to wygoda dla osób z wystającym brzuszkiem, nic się nie wpija w talii, guzik nie uciska, super! :)
Dla małej nic jeszcze nie mam, za to właśnie meblujemy naszą sypialnię pod kątem wstawiania łóżeczka :) I mam pytanko odnośnie łóżeczek - czemu niektóre mają możliwość wyciągnięcia całego boku, a niektóre tylko szczebelków? I która z tych opcji jest lepsza? I czy wystarczą dwa poziomy montażu materaca, czy przydają się trzy? Proszę doświadczone mamy o opinie.

Ja miałam trzy poziomy i wszystkie wykorzystałam ale wydaje mi sie ze az takiego znaczenia to nie ma.. poprostu musisz sie bardziej schylać jesli pierwszy jest w srodkowej wysokości...tak mi sie wydaje.. sczebelki miałam wyciągane aż 2 ale bałam sie ze mi się mo wierci owsik wykula więc zamiast z boku wyjeslismy od strony nóżek i mała fajnie wychodziła i truptała do nas w nocy.
Są osoby które wcale nie wyjmują szczebelek zeby dzieci po nocy nie wychodziły ale ja wolałam zeby wyszłą dołem niz spadła na głowę próbującgórą. Koleżance córka złamała tak obojczyk mając 1,5 roku...

Jesli chodzi o zakupy to ja mam ten konfort ze wiekszosć jest po JUlce. Ale i tak parę rzeczy juz kupiłam a reszta czeka ąz sie pozbieram po wakacjach (wróciłam w niedzielę po 2,5 miesiącach ) i zrobie przegląd Julkowej garderoby, spakuje co małe albo niewykorzystane robiąc w ten sposób miejsce dla małych łaszków...

Ciekawe kiedy znajde czas bo od niedzieli ciągle w biegu - oki ładnie to z młoda pół dni na podwórku siedzę:-)

Kobietki jak wiadomo,że rzeczy dla maleństw trzeba wyprac w odpowiednim proszku, ale powiedzcie mi czy można użyć tez płynu zmiękczajacego do płukania?czy lepiej nie?
Ewentualnie jaki jest bezpieczny?

reklama
Do góry