reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

u mnie tutaj to dopiero są ceny magiczne na ciuchy dla dzieci....najtaniej to kosztuje w benettonie,ale przeliczjąc na polskie to strasznie dużo...np bluzy za mniej niż 25 euro się nie kupi,sspodni tak samo w sumie za 4 ubrania 100euro,a nieraz Alexa muszę przebrać ze 2-3 razy
moja mama w lumpie też mi nieraz coś fajnego znajdzie z nexta dla małego.h&m wiem że istnieje tu ,ale nie mam pojęcia gdzie,a ciuszki są świetne i na długo starczają

reklama
ja nie kupuje bylejakich ubrań ale sorki za sweterek na smarkata nie dam 100 zł albo wiecej poza tym nie podobaja mi sie małe - stare w wersji damskiej czy męskiej a takie style w wiekszosci tych sklepów dominuje.. (kumpela na sylwka kupiła małej rocznej córce srebna suknie na halce do tego bolerko i opaska na łysą głowkę i lakierki- sorki ale dla mnie to masakra) Mamy ciuchy z nexta, H@M czy innych ale kupowane najczesciej okazyjnie albo darowane od dziadków

Co do rajtek to mam tez sliczne z HM za 30 zł ale tak samo jak z gaty czy woli przetarły sie na kolanach w takim samym czacie wiec teraz szkoda mi nowych kupowac

Ale majtki dzieciom kupuje tylko w H@M i moge wam polecic - sa super a obrazki sie nie spierają

Madziu - jak kto lubi ;) O gustach się nie dyskutuje - jedni lubią stroić dzieci TAK inni TAK. Ja nie komentuję tego typu spraw - u siebie zwracam uwagę przede wszystkim na wygodę dziecka.
100 zł za jeden sweterek to i ja bym nie dała ;)
Co do sklepów z używaną odzieżą - nie mam daru do wyszukiwania czegoś fajnego, konkretnego :( Byłam kilka razy i normalnie żywcem NIC nie widzę :/ Koleżanka synka tylko w takich sklepach ubiera, super ciuszki wynajduje, w idealnym stanie, często jeszcze z metkami! Muszę chyba kiedyś się z nią umówić na zakupy - może się czegoś nauczę :)

Co do rajtek to ja głównie z nexta mam i h&m - z obu jestem zadowolona - codziennie chodzi w rajtkach, nic się nie przecierają ;) Piorę często, bo jedne rajtuzy ma góra dwa razy założone. Ale Ola na kolanach nie chodzi, rzadko kiedy jej się zdarza - póki co pewnie ;)

Madziu - jak kto lubi ;) O gustach się nie dyskutuje - jedni lubią stroić dzieci TAK inni TAK.
dokładnie jestem tego samego zdania:-)

co do ciucholandów to kiedyś chodziłam często..raz coś znalazłam a raz nie....miałam kilka ulubionych, ale one teraz idą na ilość a nie jakoś i ciężko coś wybrać! no chyba że jakieś ubranka po domu!

rajtki z h&m. kupiłam kiedyś w lidlu i u nas się nie sprawdziły.
majtki z h&m i z george są OK :)

Mamjakty poczekaj az pójdzie do Przedszkola.... do tego moja młoda nie ubierze zadnych getrów czy dresów tylko spódnice i sukienki...
a ja tez nie potrafie w szmateksach nic znalezc.. chociaz czasami cos sie trafi.. za 3 zł kupiłam młodej spódnice z nexta nowa i chodziła w niej 3 lata.. ostatnio poszła na strych..:-)
co do gustów to napisałam że dla mnie to masakra wiec wyraziłam moje zdanie a nie narzucałam komuś styl
ja poprostu wolę dzieciaczki wygladające jak dzieciaczki :-)

Ostatnia edycja:
Masz rację Madziu :) Póki co ja wybieram garderobę Olce, ale już zaczyna wydziwiać i są ciuchy których nie chce za nic założyć ;) A co to będzie potem? :))

Rajstopki kupują w gatcie bo są bardzo dobrej jakości, wytrzymują szaleństwa w przedszkolu a w okresie jesień, zima, wiosna Oliwia chodzi tylko w spódniczkach bo spodni nie założy, jedynie na drogę żeby nie zmarzła.
Buszuję po allegro ale żeby upolować coś fajnego to cena powala bo next, w lumpkach to samo ceny poskoczyły, na większe dzieci trudno jest coś fajnego dostać. A muszę dwie obkupić to dużo kupuję na wyprzedażach albo w 5-10-15 a i cheeroke, żadne h&m bo szkoda mi wydać na 2 bluzeczki prawie 100 zł, ceny ciuszków dziecięcych jest przerażająca.

Ja kupuje w outlecie rajtki z gaty bo sa po niecałe 10 zł a ze model wczesniejszy ...
Mamjakty moja Jula sama sobie wszystko wybiera od majtek po spódnice -dzieki Bogu ma dobry gust i nie ubiera sie jak choinka jak jej przyjaciłka Zuzia:-)

reklama
Ja też raczej jestem upośledzona jeśli chodzi o szukanie ciuszków w lumpeksach, nie potrafię znaleźć, a mam znajome które robią to rewelacyjnie.
Kupujemy najczęściej w Mothercare, z next mamy jakieś bluzki i spodnie, ale mało, bo ceny zabijają radość zakupów. W H&M kupowaliśmy jak Ksawi nosił ubrania do 86 rozmiaru teraz ma 98 i ciuchy w H&M jakoś mi się nie podobają.

Rajstopy kupuję w Rewonie, dobre jakościowo tańsze niż w Gatta i wytrzymałe.

Zimowa kurtka z tuptup'a - moja mama upolowała za 68 zł (normalnie kosztowała ok 150 zł :) i sporo jeszcze rzeczy takich jak bluzy, polar, spodnie dresowe - wszystko z końcówek kolekcji za grosze w porównaniu z cenami regularnymi

ania.falko - jak byłam w ciąży to siostra akurat pomieszkiwała w Rzymie i przywiozła mi dużą część wyprawki kupioną na przecenach w Benettonie... no ale kupować tam na przecenach to jest kosmos w porównaniu z cenami regularnymi. Z ostatniej wizyty mojej siostry tym razem w Mediolanie dostaliśmy koszulę Ralpha Lauren'a .

Do góry