reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Afi: mnie się te granatowe podobają, ale chyba Lenka nataliak miala podobne ale fioletowe?? na wiosnę... jakoś tak chyba.... albo któraś dziewczynka ten fason na pewno miala.... a co do tego czy wysokie i beda cisnąc to musisz poobserwować jak Jagoda będzie chodzić... pewnie sama pokaże że cos nie tak.... nie zawsze takie wysokie sa niewygodne.....

reklama
bardziej na zime,aprzeciez teraz mamy lato;-)
Jakie lato, dziś nad Łodzią mgła, u mnie za oknem na termometrze 7 stopni, toż to jesień droga pani ;-)

Afi szczerze mówiąc ile mam tyle opinii, ja np. stawiam na te wyższe, bo o te kilka milimetrów więcej będzie cieplej w nóżkę. Biorąc pod uwagę jakiej firmy są te buty, nie sądzę by Elefanten zrobiło niewygodne dla dziecka buciki, nawet jeśli są ciut wyższe. Możesz zrobić też tak, że kupisz te niższe, ale ciut większe i na chłodniejsze dni założysz grube skarpetki, tylko chyba wtedy dziecku nie będzie już zbyt wygodnie. No nie wiem zrobisz jak uważasz, to tylko moje zdanie (moja Gabi nosiła wyższe buciki i wszystko było ok, ani nie obtarła się, ani nie marudziła, że jej niewygodnie).

WITAM
ooo tak tak jesień i to jaka piękna jesień:)

gorzej będzie jak zmieni się czas na zimowy...ciemno będzie już o 16 buuuuu...

Afi buciki fajniusie i jak trudno się zdecydować to weź obie pary:D:D:)

Biorąc pod uwagę jakiej firmy są te buty, nie sądzę by Elefanten zrobiło niewygodne dla dziecka buciki, nawet jeśli są ciut wyższe.
no niestety dużo butów ze słynnego, i moim zdaniem przereklamowanego bartka jest niewłaściwych dla początkujących chodziarzy. Są za wysokie i mają mega twarde podeszwy. Zresztą nawet w ecco mieli śliczne sandałki od rozm. 18, ale bez...zapiętka.

Może się nie znam, bo nie siedzę we wszystkich nowinkach dotyczących małych szkrabów, a bardziej korzystam z wiedzy i doświadczenia zdobytego przy córce. Za czasów mojej Gabi aż takich wymogów nie było co do butów dla dzieci, więc nie mierzyłam wysokości buta, miękkości podeszwy, a jedynie kierowałam się tym by miały zapiętek, jednak wiadomo przez te 9 lat wiele się pozmieniało i pewnie za kolejnych kilka jak będę kupowała buty dla moich wnucząt, to też będę kolejne, nowe wytyczne odnośnie zakupów obuwniczych ;-)

Dziewczyny, koleżanka ma do odsprzedania buciki córeczki, jedne nówki sztuki (założone tylko na 2-gie urodziny), drugie troszkę noszone. Obie pary skórzane, z Zary, obie w rozmiarze 21, chce za nie po 45. Jeśli któraś z Was byłaby chętna- możliwe negocjacje:)
Photo_8A56CFBA-B211-5872-A100-9CB0097C2223.jpg Photo_2A6FD642-C6D9-28AD-4922-FA9E6920C387.jpg
Photo_357B7647-7F2F-F721-200C-7D284AE2AC81.jpg Photo_6B67ADBF-BAF2-9793-A566-B92744C2A2C8.jpg

Afi: mnie się te granatowe podobają, ale chyba Lenka nataliak miala podobne ale fioletowe?? na wiosnę... jakoś tak chyba.... albo któraś dziewczynka ten fason na pewno miala.... a co do tego czy wysokie i beda cisnąc to musisz poobserwować jak Jagoda będzie chodzić... pewnie sama pokaże że cos nie tak.... nie zawsze takie wysokie sa niewygodne.....

hehe :) my mialysmy beżowo-fioletowe wiosną :)

dziękuję wszystkim za opinie. buty wymienione. wzięłam te wyższe, bo mialy podeszwe na calej powierzchni stopy, a te szare nie... i stwiedzilam ze na jesien takie beda lepsze :)

a kombinezon z tchibo wlasnie kupuję :) jest cudny! :) oczywiscie przez stronkę tchibo. jesze mysle o butach i bluzeczkach... :/

edit: nie wiem jaki rozmiar wziąć. ten z aukcji wiolan, jak patrzę po wymiarach bedzie jednak za duzy... a mniejszy nie wiem czy nie bedzie na styk... ?

edit2: znalazłam wymiary.
Tchibo TCM kombinezon 74 80 NOWY z metkami, karton (1827091990) - Aukcje internetowe Allegro

Alis, czytałam, że też jesteś zainteresowana kombinezonem, tylko rozm. 74/80. Nie wydaje cie się, że kurtka będzie na styk, a spodnie za małe? ja chyba wezmę rozmiar większy, bo nogawki i rękawy będą ok, tylko ta kurtka jakaś taka szeroka się wydaje... :/ co myślisz? dziewczyny, pomóżcie..

Ostatnia edycja:
reklama
Afi, jak patrze na te wymiary to ja dla aguski bym wzieła ten wiekszy. Wiadomo że zimą grubsze ubranie pod spodem itp. Poza tym zima długa jest wiec nawet jak na poczatku troszkę będzie kurtka albo spodnie przyduże to szybko to sie zmieni.
Tylko pamietaj ze moja mała juz 13 kg wazy wiec chyba troche wieksza od Jagody jest...
A w Łodzi nie macie Tchibo żeby skoczyc zmierzyc? Chyba w Galerii Łódzkiej kiedys był ich sklep.....

Do góry