reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

A ja mam do Was pytanie. Czy kupujecie, albo kupiłyście już elektroniczną nianię?
Ja przy obecnych córach nie miałam, ale teraz planuję często być na działce i wówczas raczej będzie to przydatne. Mała nie zawsze przeciez będzie mogła być z nami w ogrodzie. Poza tym dom jest pietrowy.

Nie chcę wydac więcej niż 200 pln, a zupelnie nie wiem jaki wybrać. Tyle tego jest. Macie jakieś doświadczenia?

My mamy AngelCare, czyli monitor oddechu z nianią. Przy Jagodzie praktycznie go nie używaliśmy. Czujniki zamontowaliśmy w łózeczku ale dziecko spało z nami więc to było durne. Parę razy jak spała w ciągu dnia w łóżeczku a ja robiłam coś w kuchni to włączałam nianię, ale częściej o tym zapominałam i sama co parę minut latałam do pokoju sprawdzić co i jak. Tak więc u mnie nie zdało to egzaminu:-:)-:)-(

reklama

A ja mam do Was pytanie. Czy kupujecie, albo kupiłyście już elektroniczną nianię?
Ja przy obecnych córach nie miałam, ale teraz planuję często być na działce i wówczas raczej będzie to przydatne. Mała nie zawsze przeciez będzie mogła być z nami w ogrodzie. Poza tym dom jest pietrowy

Dostaliśmy (w zamian za uszkodzoną lampę na gwarancji) nianię z Avent, taką:
NIANIA ELEKTRONICZNA AVENT SCD 480 SCD480 PREZENT (953354814) - Aukcje internetowe Allegro
Robiliśmy testy przy zamkniętych drzwiach, włączonej w salonie muzyce, na klatce schodowej i w ogródku.
Wrzaski męża jako obudzonego dziecka było bardzo ładnie słychać ;)

Dwie znajome rodzinki mają ten i niższy model i bardzo sobie chwalą. Sprawdziły się przy kilku spotkaniach towarzyskich i na grillu na działce właśnie. Dzidzia sobie spała a rodzice na podsłuchu spokojnie oddawali sie relaksowi :)

Przy piętrowym domu się przyda :)

Cześć dziewczyny, skoro tu mowa o zakupkach to mam pytanko...jakie kosmetyki kupiłyście dla swoich maluszków ??
Ja kupiłam z serii Hipp i nie jestem pewna czy dokonałam właściwego wyboru, mało o nich słyszałam, mam nadzieję, że nie uczulą... Może któraś z Was już używała ich przy swoim dzieciątku albo też zakupiła je ??

Ja przy obecnych córach nie miałam, ale teraz planuję często być na działce i wówczas raczej będzie to przydatne. Mała nie zawsze przeciez będzie mogła być z nami w ogrodzie. Poza tym dom jest pietrowy.

Nie chcę wydac więcej niż 200 pln, a zupelnie nie wiem jaki wybrać. Tyle tego jest. Macie jakieś doświadczenia?

Tiger, ja uzywam niani, ponieważ pokoje dzieciece są na gorze, a ja np w ogrodzie pielę rabatke - jak mały spał - bardzo mi sie to sprawdzało...

Dobra niania sporo kosztuje - napewno kilka stów..

ja mam Philipsa i z calego serca moge Ci go polecic...

Moze poszukaj uzywanych, choc lepiej nową na gwarancji (moze ktos dorzuci sie w ramach prezentu)

ja mam chyba taką...
PROMOCJA !! PHILIPS - Elektroniczna niania SCD468 (966204657) - Aukcje internetowe Allegro

przynajmniej tak wygląda - ale par. tech. ma chyba inne.

Jak kolezankom rodzą sie dzieci to my z dziewczynami skladamy sie na taka nianie i wiem ze ona kosztuje 300-400 zł...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, skoro tu mowa o zakupkach to mam pytanko...jakie kosmetyki kupiłyście dla swoich maluszków ??
Ja kupiłam z serii Hipp i nie jestem pewna czy dokonałam właściwego wyboru, mało o nich słyszałam, mam nadzieję, że nie uczulą... Może któraś z Was już używała ich przy swoim dzieciątku albo też zakupiła je ??

Ja postawiłam na bambino. Kupiłam oliwke, krem i mydełko. Więcej na razie produktów do pielęgnacji kupować nie będę.

Co do kosmetyków, ja mam już kupiony zestaw Musteli, a jeśli chodzi o nianię- to teściowa chce kupić, ale nie jestem pewna czy to jest wydatek, który zda egzamin, biorąc pod uwagę, że nie mieszkamy w domu, tylko w mieszkaniu.....:confused::confused:

Hej, ja kupiłam płyn do kąpieli ciała i włosków HIPPa - z tego co wiem, to bardzo dobre produkty i własnie nie uczulają. No w razie gdyby uczulił nie daj Boże - ja bedę używać. Ale myslę, że nie ma się czego bać

reklama
Co do kosmetyków, ja mam już kupiony zestaw Musteli, a jeśli chodzi o nianię- to teściowa chce kupić, ale nie jestem pewna czy to jest wydatek, który zda egzamin, biorąc pod uwagę, że nie mieszkamy w domu, tylko w mieszkaniu.....:confused::confused:
No ja własnie z tego powodu ten zakup sobie odpusciłam

Do góry