ja pracuję w branży, ze mam doczynienia z drewnem i bejcowaniem i myślę,że skoro mebelki masz sosnowe to one mają takie fajne słoje, jeśli ten ciemny ci nie odpowiada, to spokojnie zeszlifuj, ale jak na biało walniesz to nie będzie widać, ze to naturalne drewno. chyba, że właśnie jakoś przecieranie zrobisz. hmmmTo jest sosna bejcowana na czekoladę...
a teraz dla Kluski chcialabym w jasnych mebelkach...
Myslałam zeby zeszlifować do żywego drewna a potem pomalować tak, zeby wygladało jakby przecierane... albo bielone (tak jak np. bielony dąb)
nie wiem czy jasno to napisałam
reklama
ja pracuję w branży, ze mam doczynienia z drewnem i bejcowaniem i myślę,że skoro mebelki masz sosnowe to one mają takie fajne słoje, jeśli ten ciemny ci nie odpowiada, to spokojnie zeszlifuj, ale jak na biało walniesz to nie będzie widać, ze to naturalne drewno. chyba, że właśnie jakoś przecieranie zrobisz. hmmm
Raz ze nie chce kupować nowych mebelków
a dwa wiesz, one juz po 3 latach uzywania jakby to poweidziec "dostały swoje" troche sie zużyły - np. wytarły na rogach - gdzie niegdzie.
Takze przy okazji jak zeszlifuje to przejdą renowacje
Słoje nie musza byc widoczne - teraz stawiam na zmianę Jutro zadzwonie do mojego stolarza - to sie zorientuje co z tym fantem zrobić
dokładnie. doradź się fachowcaRaz ze nie chce kupować nowych mebelków
a dwa wiesz, one juz po 3 latach uzywania jakby to poweidziec "dostały swoje" troche sie zużyły - np. wytarły na rogach - gdzie niegdzie.
Takze przy okazji jak zeszlifuje to przejdą renowacje
Słoje nie musza byc widoczne - teraz stawiam na zmianę Jutro zadzwonie do mojego stolarza - to sie zorientuje co z tym fantem zrobić
za szifowaniem jestem jak najbardziej za
JustMe5 fajne te ciuszki, a napisz jakie ceny, jeśli możesz
Wiedziałam, że kto jak kto, ale wy zrozumiecie zakupy
Estragon, podam Wam ceny jutro rano, bo ubranka schowałam już do torby, do szafy, a mąż wrócił;-)
widzę, ze nie tylko ja w tajemnicy he he. estragon pokaż fotki
Kurcze ja mam dwie tajne torby na pawlaczu takich trochę większych i typowo dziewczyńskich (a nie wiadomo jaka płeć)
Wydawalo mi sie ze za duzo juz wszystkiego mam ale jak zrobilam remanent to okazalo sie, ze jeszcze troche moge poszalec
estragon
mamusia synusia:P
aga pokażę, pokażę, tylko zdjęcia zrobię jutro po południu jak mąż pójdzie do pracy. Dziś prałam na szybko i na szybko suszyłam na kaloryferze, także jak wróci, to nie będzie śladu;-). A Ty swoje gdzie kupowałaś? Śliczne są, takie słodziutkie.
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Cześc Kobietki,
faktycznie troszkę szalejecie z zakupami...ale wcale się nie dziwie też bym kupowała gdybym tylko wiedziała czy to chłopczyk czy dziewczynka. Tak więc od następnej wizyty jak tylko lekarz zdradzi mi tę "niewiadimą" idę na zakupy:-):-):-):-)już się nie mogę doczekać.
Narazie zamówiliśmy komodę, która mają dziś dostarczyć i zrobie troszkę przemeblowania;-).
faktycznie troszkę szalejecie z zakupami...ale wcale się nie dziwie też bym kupowała gdybym tylko wiedziała czy to chłopczyk czy dziewczynka. Tak więc od następnej wizyty jak tylko lekarz zdradzi mi tę "niewiadimą" idę na zakupy:-):-):-):-)już się nie mogę doczekać.
Narazie zamówiliśmy komodę, która mają dziś dostarczyć i zrobie troszkę przemeblowania;-).
julita ale ja jeszcze nie wiem co będzieCześc Kobietki,
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
to odważna jesteś...mnie też korci żeby chociaż jedną rzecz kupić ale nie wiem czy to ma być niebieska czy śliczna różowa chyba że kupiłabym i taką ia yakąjulita ale ja jeszcze nie wiem co będzie