reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

no moim zdaniem lozeczko jest nie na rok a na dwa lata jak nie dluzej. i kladzenie dziecka spac na kanapie nie jest dobrym pomyslem, u nas jak leniuszek obudzi sie w nocy to zdarza jej sie przewracac na brzuszek, na duzym lozku wiecej miejsca wiec dziecko moze sie sturlac na podloge...

reklama
tez tak myślę, Dorian zawsze budzi się już na brzuszku lub przybiera różne inne śmieszne pozycje a przed chwilą obudził się z płaczem, podchodzę do łóżeczka a on ma głowę pod ochraniaczem:szok::-D

JustMe szukając jakiegoś rozwiązania dla Ciebie wpadłam właśnie na tą matę i od wczoraj mi po głowie chodzi, tak mi się spodobała że chyba ją zamówię. Znalazłam ją w jednym sklepie za 125zł wymiary ma niezłe za fajny kocyk w przyszłości może robić ;-)

No niby to jest jakiś pomysł, ale jak to rozwiązać w weekendy np.? Wtedy zabierać??? Składać i rozkładać tą matę np za każdym razem???? Znalazłam taką matę:

TINY LOVE - MATA SŁONECZNY DZIEŃ - NOWOŚĆ !!! (1257125107) - Aukcje internetowe Allegro

niby nie taka droga, ale pomyślałam sobie, że najbardziej przydatny będzie chyba drugi leżaczek, więc nie wiem, czy nie zainwestować jednak w leżaczek, a w matę za jakiś czas.... Poza tym muszę kupić jakąś kołderkę, 2-gi komplet miseczka, łyżeczka itp; butelki... Przecież nie będę za każdym razem pakować całego tego bałaganu....

mamy taką matę i jest super, małej się podoba. Poza tym łatwo ją przenosci - składa się ją na pół, spina zatrzaskami, pakuje do dołączonej torby i lecimy. My nawet zabawek nie odpinamy. Czesto zabieramy ją np do rodziców.
Chociaz mate bym sobie odpuscila. Raczej duzy gruby koc na podloge. Czesc zabawek tez bym u tesciowej zostawila. No i akcesoria do karmienia. Na pewno krzeselko do karmienia bo to na dluzej posłuży. Zresza zaczniemy ich uzywac juz niedlugo, wiec moze dla samego kamrienia nie oplaca sie inwestowac w lezaczek...

Albo na poczatku zawiez do tesciowej lezaczek, mate, na kilka dni, niech zobaczy czy bedzie z tego korzystac czy nie. Moja mama jak zostaje z mala to nie karmi jej w lezaczku tylko na lozku na duzej poduszce, bo twierdzi ze swoje dzieci tak karmila i tak jej wygodniej.

ja mam łóżeczko turystyczne u mojego dziadka, bo jak byliśmy w lipcu, to specjalnie kupiłam i nie ma możliwości, żeby się przewróciło z dzieckiem, tym bardziej jak materac jest na dnie. My mieliśmy na podwieszanym stelażu, bo młody miał wtedy 3 miesiące i ten stelaż faktycznie kołysał się i nie był wygodny, natomiast jak dziecko wstaje to dokupuje się takie specjalne zaczepy i wtedy maluch za chwyta.

Ja mam kojec turystyczny arti, jest podwyższany poziom, ma pałąk z misiami i moskitierę, ma też przewijak ale go nie używałam a teraz to już dzidziuś za ciężki. Kojec stoi na piętrze, na razie jest mało używany, czeka głównie na to aż Nikoś będzie siedział.

reklama
kupiłam młodemu kombinezon na zimę:))))) ma super opcję, bo może byc jak normalny kombinezon z nóżkami, ale można też zsunąc i robi się śpiworek
no i zafundowałam mu te jeansy co klariss kiedyś wklejała i grubą miśkową bluzę:)

Do góry