reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Alis my decydujemy się na recaro young sport ze względu na auto męża.
ten cybex jest fajny ale podobno dzieci się wściekają, na ta poduchę, która jest zamiast pasów, bo strasznie blokuje ruchy.
mi się też podoba maxi cosi TOBI

reklama
Alis my decydujemy się na recaro young sport ze względu na auto męża.
ten cybex jest fajny ale podobno dzieci się wściekają, na ta poduchę, która jest zamiast pasów, bo strasznie blokuje ruchy.
mi się też podoba maxi cosi TOBI

A skąd takie opinie masz, że dzieci się wściekają? Moja przyjaciółka i jeszcze jedna koleżanka mają właśnie ten fotel Cybex i dzieci wcale się nie wściekają. Ja myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, zresztą dziecko w foteliku musi być zapięte na tyle aby nie miało za dużo swobody inaczej nie spełnia on swojej funkcji chroniącej w czasie wypadku. Nawet jeśli to fotelik z tradycyjnymi pasami to dziecko musi być zapięte mocno a wtedy ruchy ma tak samo skrępowane jak w każdym innym foteliku. Poza tym ja widziałam dziecko zapięte w tym fotelu i mi on odpowiada, nie uważam aby krępował ruchy wręcz przeciwnie mam wrażenie że dziecko ma w nim więcej swobody niż zapięte w pasy. Początkowo chciałam fotelik Maxi Cosi Pearl ale on ma tylko opcję mocowania isofix a takie mocowanie nie w każdym samochodzie jest możliwe także rezygnujemy z niego.

no to skoro Ci odpowiada, to go bierz :-)
my bierzemy recaro :-)

Ale Aga nadal jestem ciekawa skąd te opinie, że dziecko się wścieka. Bo to jest ważne dla mnie, faktycznie ten fotelik ma innowacyjne rozwiązanie bo nie ma pasów tylko tą poduchę, także każda opinia jest dla mnie istotna bo może jeszcze zmienię zdanie :) Także jakbyś mogła to napisz coś więcej o tym wściekaniu się :)
A i dlaczego Recaro ze względu na męża auto? On ma jakieś specjalne mocowanie, znaczy ten fotelik? Bo sobie go obejrzałam i tez jest fajny :)

z tego co pamietam to chrupcia kiedys znalazla negatywne opinie o tym foteliku cybex ale dotyczyly one wlasnie tylko zachowania dziecka bo jak w testach wypada to juz wiecie. do obejrzenia sa w sieci sklepow 'swiat dziecka'.

reklama
Do góry