reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Dziewczyny zajrzalam w ksiazeczke zdrowia syna. I mysle, ze te ubrania 52-54 mozecie spokojnie ominac i tych w rozmiarze 56 tez malo kupowac. Jak patrze w te ksiazeczke, to syn urodzil sie 54, ale juz w pierwszym miesiacu na pierwszej wizycie mial 56, na wizycie w drugim miesiacu juz 58,5 a w trzecim miesiacu 62. Ja wlasnie pamietalam, ze dziecko z tych pierwszych malych to tak szybko wyrasta. Mam nadzieje, ze to wam troche rozswietli sprawe. ;-)

AMEN !

Ciuszki 56 Antos nosił do konca maja. Potem byly juz za małe i musielismy przezucic sie na 62. Teraz tez nie zamierzam kupować duzo 56 - dosłownie kilka sztuk na wyjscie ze szpitala

reklama
Ja narazie nie kupuje ze względu na totalny brak czasu.... a chciałabym mieć na to czas i kupić najśliczniejsze jakie tylko mogą być:-)
ale w styczniu zacznę szaleństwo zakupowe i nikt mnie nie powstrzyma:tak:
No to Alutka witaj w klubie :-D Ja też nie mam czasu na zakupy, ale od połowy stycznia jak będę na L4 zacznę buszować po sklepach ;-)

Wampi roznie to bywa, zalezy jak i potem dziecko rosnie. To moj byl grubas przy twojej corce jak sie urodzil, a twoja to laska byla wysoka i szczupla. ;-)Moj byl karmiony piersia i rosl jak na drozdzach. :tak:

Wezcie dziewczyny pod uwage tez to, ze tych malych ciuchow to sie wam potem gromada nazbiera z prezentow. Jak dziecko sie urodzi to bedzie przychodzic rodzina i znajomi i beda przynoscic prezenty. Najczesciej ubranka w malych rozmiarach, takie jak na teraz. W takich wypadkach rzadko ludzie mysla, zeby przyniesc cos troche wiekszego na wyrost. ;-)

Aga, sliczne ubranka, szczegolnie ta sukieneczka jest cudowna. Ale wszystko jest przecudne. He! Ubierac dziewczynke to sama przyjemnosc.:tak:

Wow dziewczyny!!!!!:laugh2: Takie ciuszki boskie ze shock. Aż mi się stópki palą, żeby ruszyć na łowy ciuchowe. Tylko nie znam płci jeszcze, no. :-(Ale jak już poznam to będzie masakra.:tak: Co z tego że mam kupę ciuszków i tak kupię następne.ha:-):-p

Aga, sliczne ubranka, szczegolnie ta sukieneczka jest cudowna. Ale wszystko jest przecudne. He! Ubierac dziewczynke to sama przyjemnosc.:tak:
mam nadzieję, że nie będę musiałą jej nikomu oddawać, bo jest cudowana, te cekinki świecace cuuuudo
Oleśka1977 ja od lekarza też nie mam potwierdzonej płci:-)

Agate - jestes nieoceniona :-)
już wszystko przepisałam w kajet - i dziś zaczynam liczenia ile czego mam a ile brakuje
mam tylko pytanie - pidzamka to śpioch/pajacyk bawełniany? czy coś innego - bo ja zielona w te klocki jestem
ja tez zaczełam liczyć i kurde nie mam żadnej piżamki ha ha ha chyba ze jakiś pajacyk wezmę i będzie z niego piżamka ha ha. oprócz tego mam pełno skarpetek, ale czapeczki może 3-4 a zżadnych tych rękawiczek na łapki. a używa się ich od początku?
chodzi mi o te niedrapki.
z rozmiaru 56 mam tylko 1 pajacyk, 3 śpioszki i 1 połspiochy, ale za to rozmiaru 62 mam więcej bo az 12 więc myślę, ze nie ma sensu dokupywać mi więcej 56

reklama
Malina29 ja jako piżamki używałam pajacyka i to bardzo długo. Dopiero jak Jagoda miała około roku to jej flanelowe piżamki kupiłam, lae tak, to dla mnie pajacyk był najwygodniejszy. Nie zawijał się, nie odsłaniał plecków, najlepiej się sprawdzał:-)

Aga0411 niedrapki są od początku, od pobytu w szpitalu, przez pierwsze dni, dopóki się paznokietków nie obetnie. Ja ich cały czas na łapkach nie trzymałam, bo mi było dziecka szkoda, najczęściej na noc zakładałam. Jak mi w szpitalu zgubili jedną to cienkich skarpeteczek używałam ,bo akurat miałam.:tak:

Do góry