reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Natalia ubranka cuuudowne. Cała wyprawka;-).
Ja zrobiłam właśnie bilans, żeby już mniej więcej określic co mam i wychodzi tak:
body- 56 cm-7 sztuk+ 2 z długim rękawkiem+ 1 śpiochy
body- 62 cm- 8 sztuk+ 1 z długim rękawkiem+ 1 śpiochy
body- 68 cm 11 sztuk+ 0 z długim+ 4 śpiochy
body- 74 cm 5 sztuk
body- 78 cm 5 sztuk
body 80 cm 1 sztuka
1 spodenki (56 cm)
1 bluza welurowa z kapturkiem (56cm)
1 śliniaczek
1 para skarpetek
1 para łapek niedrapek
Tyle kasy już wydałam, a jeszcze tyle rzeczy muszę dokupic:szok:

reklama
Ja nie mam takich znajomych, czy rodziny, ani tu ani w Polsce, zeby im sie takie duze dzieci rodzily. Przewaznie taka srednia krajowa, jak w tym artykule. Np. moja siostra urodzila nie tak dawno, bo poltora roku temu chlopaczka, ktory wazyl 2800 i mierzyl 52 cm. A jak czytam fora to roznie tam dziewczyny pisza jedne maja srednie dzieci 3 kg z czyms i 50-52 cm, inne nieduze ponizej 3 kg i 50 cm wzrostu, inne pisza o duzych, po 4600 nawet, no i przy takich kilogramach jest do tego odpowiedni wzrost 54-56 cm. Zauwazylam, ze wzrost noworodka jest wprost proporcjonalny do wagi. Ja bardziej bym patrzyla na srednia krajowa, niz na fora, na ktorych wiadomo, ze kazdy moze sobie pisac. No i moze, czesciej sie chwala te dziewczyny co urodzily takie duze dzieci i to czesciej o tym one pisza niz te, ktore mialy dzieci o srednim wzroscie i wadze. Mysle, ze tak tez moze byc.

O maj gad - Kobiety _ Nataliak i Wampi - to ja tu zachodze w głowę, czy nie za bardzo szaleje - a Wy tu cichutko takie zapasy ubraniowe już porobiłyscie (no Wampi raczej sparpetkowe)
Bardzo fajne wszystko :-)

przyznaje sie ze u mnie to na zdjeciach to 1/3 tego co mam. drugie tyle jest z lumpeksow a trzecie tyle dostalam od znajomej. zakupy ciuchowe mam juz z glowy i dla dziecka i ciazowe dla siebie :)

To i ja sie pochwale
797724857
797724857_2
797724857_3
797724857_4
797724857_5
797724857_6
797700924
797700924_1
797700924_2
797700924_3
797700924_4
797700924_5
797700924_6
797724857_1

Na razie tylko tam bo sie z domu nie moge ruszyc. Ale mnie to juz powoli denerwuje bo ciagle kusi zeby znow na cos zapolowac a wolalabym na razie przystopowac bo nie znam plci

reklama
Dziewczyny zajrzalam w ksiazeczke zdrowia syna. I mysle, ze te ubrania 52-54 mozecie spokojnie ominac i tych w rozmiarze 56 tez malo kupowac. Jak patrze w te ksiazeczke, to syn urodzil sie 54, ale juz w pierwszym miesiacu na pierwszej wizycie mial 56, na wizycie w drugim miesiacu juz 58,5 a w trzecim miesiacu 62. Ja wlasnie pamietalam, ze dziecko z tych pierwszych malych to tak szybko wyrasta. Mam nadzieje, ze to wam troche rozswietli sprawe. ;-)

Do góry