reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

Widziałam wiele razy kobiety wsiadające z takimi wózkami i generalnie problemu nie było.. Te węższe wózki tez mają minus, są za długie i mogą zastawiać przejście a autobusach. Tak naprawdę nic nie jest bez wad ;)

reklama
Ale te wózki dla bliżniąt, są dla blizniaków ;) A nam chodzi o sytuację, gdy między dziećmi jest kilkanaście miesięcy różnicy, a w takim wózku (spacerówka) przecież nie umieścisz niemowlaka.

Widziałam wiele razy kobiety wsiadające z takimi wózkami i generalnie problemu nie było.. Te węższe wózki tez mają minus, są za długie i mogą zastawiać przejście a autobusach. Tak naprawdę nic nie jest bez wad ;)
w sumie to tak, we wszystkim można znaleźć wady i zalety. chciałam jeszcze tylko napisać, zebyśmy przy zakupie wózków, kierowały się nie tylko tym czy nam się podoba, lecz tym czy jest naprawdę funkcjonalny, czy przypadkiem gondola nie jest bardzo mała itd.
jesli będziecie na tym etapie kupowania wózków, może wstawcie linki i opiszczie dlaczego właśnie taki wózeczek i moze każda coś doradzi lub odradzi.
ja np. mieszkam na wsi i uwielbiam lasy dlatego decyduję sie na wózek z dużymi pompowanymi kołami, może być ciężki bo nie muszę go nigdzie wnosić- bagażnik w aucie mam duży, ale przy zakupie napewno wezmę pod uwagę wymairy po złożeniu :-)
ale się rozpisałam:-D

ja sobie w ogóle nie wyobrażam funkcjonowania z tymi podwójnymi wózkami.. ale gdybym musiała wybierać to najbardziej podoba mi się ten zaproponowany przez Natalkaa - nie wiem czy praktyczny ale wizualnie najbardziej mi się podoba..

z kolei te pseudo-dekorolki, które pokazała aga0411 są moim zdaniem świetne, idealne rozwiązanie kiedy różnica wieku między dziećmi wynosi 2-3 latka

aaaaaaaaa skoro mowa o wózkach to.. jaka jest różnica między kołami plastikowymi i pompowanymi? pytam, bo ostatnio kolega wyszedł z synkiem na spacer i zonk! złapał gumę :/ jakoś nie wyobrażam siebie w takiej sytuacji.. w normalnych przypadkach dzwonię po asistance i sprawa załatwiona hehe

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaa skoro mowa o wózkach to.. jaka jest różnica między kołami plastikowymi i pompowanymi? pytam, bo ostatnio kolega wyszedł z synkiem na spacer i zonk! złapał gumę :/ jakoś nie wyobrażam siebie w takiej sytuacji.. w normalnych przypadkach dzwonię po asistance i sprawa załatwiona hehe

hahahaahahah róznica jest taka ze plastikowe to plastikowe a pompowane to gumowe - jak w rowerze he he. pompowane są dobre jak jezdzisz czesto po nierównych drogach, bo fajnie amortyzują :-)
a gumy aż tak łatwo nie da się złapac
w razie co, możesz wozić ze sobą zapasową dojazdówkę hahahaa

Jeśli chodzi o zakupy, to z wiekszych wydatków pozwolę sobie na gondolę do ramy wózka, który mam po Antosiu, nowy przewijak na stelażu do łazienki, oraz wystrój scian pokoiku dzieciecego (w zaleznosci od plci). Kolory farb i tapet, a i wykładzina...mebelki mam po małym.

Najgorsze jest to, ze tak skutecznie oddałam swoje ciuchy ciazowe komus (nie moge teraz dojsc kto to byl), ze obawiam sie, ze bede musiala kupic nowe (albo podzwonie po kolezankach). A tak sie cieszylam, bo Antoś tez jest z maja, wiec caly komplet ciuchów juz mialam... ale gdzies je wcielo :(

Moze sie jeszcze znajda...

a i jeszcze nosidełko, tez ktore da sie zamontować na ramie od Casual Play oraz pozniej fotelik (bo mi ukradli w zeszłym roku razem z samochodem)

Reszta to juz pierdoły: nowe smoczki, pieluszki, kosmetyki, ubranka czy na chlopca czy na dziewczynke juz mam:)

Ja już zdecydowałam się na zakup chusty (naciągnę kogoś na prezent gwiazdkowy:tak:) Przewertowałam chustowe forum, wiem mniej więcej czego potrzebuję, a przyda nam się na bank, bo ściąganie wózka z IVp. żeby wyjść siku z psem to nie dla mnie :eek:

reklama
Ja już zdecydowałam się na zakup chusty (naciągnę kogoś na prezent gwiazdkowy:tak:) Przewertowałam chustowe forum, wiem mniej więcej czego potrzebuję, a przyda nam się na bank, bo ściąganie wózka z IVp. żeby wyjść siku z psem to nie dla mnie :eek:

Tak chusta to fajna rzecz. Choć ja nie umiałam nosic w niej dziecka. Jakieś takie pogibane, połamane w niej leżało. Nie mialam do tego serca. Innym dziewczynom jakoś lepiej to szło :)
Wiec cierpliwie brałam małego pod pache i złaziłam z nim z 4 pietra :)

Teraz tez nie kupuję. Przeprowadzilismy sie do domu, wypycham wozek na taras i luu... niech sobie na dworku spi ile wlezie :)

Do góry