reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Dziewczyny co kupujecie, albo macie do ubrania dzieciom na zimne dni jesienne i na zime? Zastanawiam sie co zrobic zeby bądź co bądź długa zime jednym ubraniem załatwic. Zastanwaim sie czy zamiast kombinezonu kurtka plus spodnie ogrodniczki cieple bedzie oki? Czy jednak takiemu maluchowi lepiej bedzie w kombinezonie? Jakos spodnie i kurtka wydaja mi sie bardziej uniwersalne i na dluzej posluza. A z kombiznezonu boje sie ze mala szybko wyrosnie....

tysia my mamy i kombinezony i kurtki, jednak do kurtki nie wystarcza same spodnie, konieczne sa rajstopki albo jakies getry i na stopki cos cieplego. z pewnoscia wygodniejszy kombinezon.

My mamy taki śpiwór z 5 10 15, bardzo fajna rzecz bo można z niego zrobić kombinezon :p Oprócz tego mam też kurtkę i spodnie ogrodniczki oczywiście ocieplane :) Wszystko kupiłam jeszcze będąc w ciąży na wyprzedaży w zeszłą zimę :p

Załączniki

• DSC01521.jpg
    DSC01521.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC01523.jpg
    DSC01523.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 28
Wy juz 4 używacie?:szok: to ja jako jedyna 2 i to prawie najstarsze dziecko???:szok:
u nas też spokojnie mogłyby byc 2, ale kupiłam już 3 tygodnie temu, bo się bałam, że lada moment będą za ciasne, a tu się okazało, że dopiero 5,5 kg ważymy, więc 2 byłyby jak najbardziej

u nas też przez noc pielucha zasikana na całego;-)

ja mam ze 4 kurteczki i ze 3 kombinezony, ale muszę rozmiarówkę posprawdzac, bo nie wiem czy nie będą za małe albo za duże

u nas tez pieluszka mało zesikana prze noc...
a co do ciuchów na zimę ja jeszcze sie wstrzymuje bo nie wiem jak bedzie z rozmiarem teraz nosimy juz na 68cm i niektore na 74 wiec nie wiem na jaki rozmiar kupic jej kombinezon np?? mysle ze przystopuje troszke z tym wzrostem ale nie weim czy 74 nie bedzie za ciasny bo przeciez pod kombinezon trzeba tez cos cieplego ubrac
musze wybrac sie do smyka...dostala Gabrysia tam karte podarunkowa

My mamy kombinezon/śpiwór rozmiar 80 :) Biorąc pod uwagę właśnie to że pod kombinezon trzeba założyć coś ciepłego a to zazwyczaj znaczy grubszego no i moja mała okazała się być bardzo długa to na 74 pewnie byłby za mały a już napewno nie wystarczyłby na całą zimę :p

reklama
kombinezon mam 74, jedną kurtkę też, drugą 68
ja kupiłam małej płaszczyk na wczesną jesień na 68 a kombinezon na 9miesięcy. Dostałam też 2 śliczne kurteczki ale nie pamiętam rozm:baffled:.
My mamy taki śpiwór z 5 10 15, bardzo fajna rzecz bo można z niego zrobić kombinezon :p Oprócz tego mam też kurtkę i spodnie ogrodniczki oczywiście ocieplane :) Wszystko kupiłam jeszcze będąc w ciąży na wyprzedaży w zeszłą zimę :p
Tak samo zrobiłam jak Alis pisze, kupowałam będąc jeszcze w ciąży więc na jesień i zimę to trochę ciuszków mamy zwłaszcza spodni takich ocieplanych:)
Alis bardzo fajny ten śpiworek i praktyczny:)

Do góry