reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
aga, kolor chusty świetny :)

nataliak, mimo wszystko w sprawie miseczek mam sceptyczne podejście - nie wydaje mi się, żeby 3 miesięczne dziecko mogło samodzielnie z nich jeść. W dodatku zastanawia mnie jaka jest różnica w miseczce dla 3 miesięczniaka od miseczki dla 6 miesięczniaka? rozumiem, że pewnie ta dla 3 miesięczniaka jest bezpieczniejsza, tylko ciekawe która funkcja miski zwiększa jej bezpieczeństwo - głębokość? wielkość? rodzaj tworzywa? kolor? ;) Wybacz, ale śmieszy mnie, że producenci prześcigają się w naciąganiu ludzi nawet na takie rzeczy ;) Każda miska powinna być jednakowo bezpieczna, przecież nie ważne czy 3, 6, 9 miesięcy, to i tak małe dziecko, a to i tak tylko miska :)

hehe, no to stworzyłam emocjonalny wywód na temat miski ;) bez urazy :)

aga, kolor chusty świetny :)

nataliak, mimo wszystko w sprawie miseczek mam sceptyczne podejście - nie wydaje mi się, żeby 3 miesięczne dziecko mogło samodzielnie z nich jeść. W dodatku zastanawia mnie jaka jest różnica w miseczce dla 3 miesięczniaka od miseczki dla 6 miesięczniaka? rozumiem, że pewnie ta dla 3 miesięczniaka jest bezpieczniejsza, tylko ciekawe która funkcja miski zwiększa jej bezpieczeństwo - głębokość? wielkość? rodzaj tworzywa? kolor? ;) Wybacz, ale śmieszy mnie, że producenci prześcigają się w naciąganiu ludzi nawet na takie rzeczy ;) Każda miska powinna być jednakowo bezpieczna, przecież nie ważne czy 3, 6, 9 miesięcy, to i tak małe dziecko, a to i tak tylko miska :)

hehe, no to stworzyłam emocjonalny wywód na temat miski ;) bez urazy :)

Zgadzam się z Tobą w sprawie miski :p To jakiś absurd z tymi ograniczeniami wiekowymi co do misek, tak jak napisałaś czy ta dla trzymiesięcznego dziecka jest mniej głęboka od tej dla sześciomiesięcznego dziecka? To są po prostu sposoby producentów na naciąganie klientów. Wiadomo, że matka chce jak najlepiej więc zamiast podawać dziecku ze zwykłej miseczki czy talerzyka, kupi najpierw miseczkę oznaczoną +3, potem +6 itd. nieważne że to ciągle będzie ta sama miseczka...rozumiem ograniczenia wiekowe przy łyżeczkach, bo to jak smoczki są większe i mniejsze ale miska???

co do misek to wielkosc ma znaczenie bo najmniejszym dzieciom daje sie male ilosci jedzenia i zdecydowanie wygodniej jest je podawac z malej miseczki a nie ganiac lyzeczka po wiekszej. natomiast wieksze dziecko zjada wieksze ilosci i konkretniejsza miseczka sie przydaje. zwroccie uwage na roznice w wielkosci sloiczkow jednoskladnikowych dla 4miesieczniakow a tych z obiadkami dla rocznych dzieci. poza tym czesto w komplecie jest lyzeczka a dla 3miesiecznych dzieci jest inna (z miekka koncowka) niz dla 6miesiecznych. jakies powody tych oznaczen sa, ja sie nimi nie do konca zamierzam sugerowac, poki dziecko nie bedzie jadlo samodzielnie to bedziemy kupowac takie miseczki zeby dla nas bylo wygodnie karmic, jedynie lyzeczki beda dostosowane do wieku.

reklama
chcialam Wam polecic 2produkty:

1. pieluszki toujours z lidla - sa mniej miekkie niz pampersy ale bardziej miekkie niz wszystkie pozostale pieluchy, maja fajne zapiecie, elastyczne boczki i falbanki przy nogawkach, cenowo tansze niz pampersy w promocji, rozmiar 3 czyli 56sztuk kosztuje okolo 25zl.

2. chusteczki nawilzane auchan - takie ichniejsze za niecale 3zl paczka, sa mieciutkie i slicznie pachna, nie sa 'sluzowate' jak dada.

Do góry