reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

ja miałam szlafrok w szpitalu ale mało z niego korzystałam, w domu prawie wogole, a pod kran nie chce mi się lecieć bo musiałabym ja cala rozebrać , pozatym mam malutka umywalka

To to jeszcze slabe kupy widac, bo taka po pachy to musisz rozebrac, bo i body po pachy wymazane wiadomo w czym...

Aldonta, piekny baldachim i urocza jest ta gwiazdka. Jest tak bajecznie.

Ostatnia edycja:
reklama
Śliczny i słodziutki:-) Żadne muchy malucha dręczyć nie będą:-)

A jakie macie dziewczyny szlafroki? Przydaje się toto w szpitalu? A później w domu? Bo mi mama wygrzebała dziś skądś drugi, taki z takiego jakby misia na wierzchu... Mówi że super będzie do szpitala, bo na guziki i wogóle, ja go zakładam a tu rękawy do łokci, a dół przed kolana...[/QUOTE]

DZIEKI.....o te muchy tez chodzi bo mam parter i ogródki przy oknach i ciagle coś wlatuje fuj.....

a szlafrok mam tak własnie przed kolano, rekaw za łokiec......wygrzebałam go z szuflady nie kopowałam spec nowego...

nasz ostatni zakup ......baldachimek.....
Śliczny ten baldachim :tak:
A jakie macie dziewczyny szlafroki? Przydaje się toto w szpitalu? A później w domu? Bo mi mama wygrzebała dziś skądś drugi, taki z takiego jakby misia na wierzchu... Mówi że super będzie do szpitala, bo na guziki i wogóle, ja go zakładam a tu rękawy do łokci, a dół przed kolana...

U mnie szlafrok w szpitalu wogóle nie był przydatny....tyle co poszłam w nim na porodówkę.
Z porodówki przewieźli mnie na salę, a tam już chodziłam w samej koszuli, tym bardziej że łazienka była w pokoju...
Dodam tylko że mnie było strasznie gorącą...przez 2 dni nawet sie w noocy nie przykrywałam:szok:

A my nabyliśmy dla małej 2 czapeczki smefetki bo te wiązane pod szyją nie nadają się do niczego:wściekła/y::no:

A jakie macie dziewczyny szlafroki? Przydaje się toto w szpitalu? A później w domu? Bo mi mama wygrzebała dziś skądś drugi, taki z takiego jakby misia na wierzchu... Mówi że super będzie do szpitala, bo na guziki i wogóle, ja go zakładam a tu rękawy do łokci, a dół przed kolana...

ja kupiłam taki cienki bawełniany przed kolano bo wszyscy w koło trąbią, że będzie bardzo gorąco.. ale coś mieć muszę.. jeśli okaże się, że będę musiała się trochę pomęczyć ze skurczami itd to nie widzi mi się paradować po szpitalu w samej koszuli bez majtek :-p

Aldonta ja nie jestem fanką baldachimów ale Twój jest świetny :yes: no i mamy taką samą gwiazdkę na łóżkiem ;-)

Aldonta fajny ten kącik dla malej,badachim taki wiosenny:-)

Ja szlafrok spakowałam do torby ale zobaczymy czy się przyda.poprzednim razem rodziłam w czerwcu i były straszne upały więc mało korzystałam z niego.

Krewetka ja też mam czapeczki bez wiązania bo mnie te trocki wkurzają

a mnie chyba czeka kolejny zakup biustonosza, bo biust zmniejszył się o 6cm, wg kalkulatora powinnam kupić 70I, co to za rozmiar?? :no:

hej:)
z tego co wyczytałam nt laktatora większość z Was poleca ręczny z avent-a. możecie podesłać linka do sprzedawcy u którego brałyście? przejrzałam wszytskie oferty na allegro i za 110zł z przesyłką u kilku mozna kupic, ale czy ktorys jest szczegolnie polecany?
znalazlam laktator w sklepie ze swojego miasta-wystawili na aukcji za 130 zł (pomyslalam ze skoro nie trzeba czekac wezme) ale okazalo sie ze przy odbiorze osobistym musze 10 zł dopłacić (hm ale za co?!) wysłalam maila z pytaniem dlaczego i wiece co odpisali..?! "Cześc marży ukryta jest w przesyłce. Minimalna cena jaka mogę zaproponować to 135 zl(płatność gotówką)." :/

corina ja mam ręczny Medeli i też polecam, a jest dużo tańszy niż Aventu, w aptece kosztował 67 zł...

reklama

zalozylam szlafrok w szpitalu 3razy: idac z ip na trakt porodowy, na porodowce na jakas chwile jak mi sie zimno zrobilo i po porodzie raz jak wychodzilam poza oddzial. generalnie to w szpitalu jest zawsze cieplutko ze wzgledu na noworodki wiec zamiast inwestowac w nowy szlafrok mozna po prostu wziac jakis rozpinany sweter.

Do góry