reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Mamusia14 to my chyba o innych wozkach mowimy.do maxi-cosi mura 2010
takiego jak ja mam pasuje tylko i wylacznie ta gondolka i zadna inna.my zamowilismy ten wozek na wystawie Baby Show w Londynie,chcialam na zywo zobaczyc, i uwierz mi ogladalismy gondolki z qunnie i baby comfort bo mi sie kolory podobaly,zadna nie pasuje.
jak ty nie masz adaptorow to jak montujesz ta spacerowke?bo tak jak mowie u mnie na samym stelazu to nic nie zamontujesz,do wszystkiego jest jeden adaptor,ktoremu sie tylko zmienia pozycje.

reklama
Coś Wam powiem: pisałam że koleżanka urodziła syncia prawie 4 kilo, no nie? No to mały ma 2 tygodnie i ona mówi że ma za mało rzeczy 56, bo 62 są na niego o wieeeele za duże. Przypomniało mi się że niektóre z Was kupowały raczej większe rzeczy, że się bały że te małe bedą zaraz za małe albo za małe na dużą dzidzię. No wiec nie:-p

Mamusia14 to my chyba o innych wozkach mowimy.do maxi-cosi mura 2010
takiego jak ja mam pasuje tylko i wylacznie ta gondolka i zadna inna.my zamowilismy ten wozek na wystawie Baby Show w Londynie,chcialam na zywo zobaczyc, i uwierz mi ogladalismy gondolki z qunnie i baby comfort bo mi sie kolory podobaly,zadna nie pasuje.
jak ty nie masz adaptorow to jak montujesz ta spacerowke?bo tak jak mowie u mnie na samym stelazu to nic nie zamontujesz,do wszystkiego jest jeden adaptor,ktoremu sie tylko zmienia pozycje.
Spacerowki sie nie montuje na adapterach przynajmiej mojej mura.jpg

Ja od początku słyszałam podobne opinie- że maluszek topi się w większych ciuszkach, więc od początku kupowałam troszkę ubranek na 56 cm:tak:

Coś Wam powiem: pisałam że koleżanka urodziła syncia prawie 4 kilo, no nie? No to mały ma 2 tygodnie i ona mówi że ma za mało rzeczy 56, bo 62 są na niego o wieeeele za duże. Przypomniało mi się że niektóre z Was kupowały raczej większe rzeczy, że się bały że te małe bedą zaraz za małe albo za małe na dużą dzidzię. No wiec nie:-p

Nie wiem od czego to zależy.

Ola urodziła się z wagą 3000 gram i niby 58 cm długa, a ubranka na 56 były przy długie.
W szpitalu mierzą dziecko kawałek po kawałku i dodają, stąd pewnie niezgodność co do faktycznego wzrostu. Była chuda, bo przy wypisie wazyła 2840

Ala urodziła się 3900, wzrost 56, a w ubranka 56 ledwo Ja wcisnełam. W ogóle miała tak różną budowę ciałka od Oli, że niektóre ubranka po Oli na NIą nie pasowały, np wokół grubiutkiej szyjki
:-)

Faktem też jest, że wiele ubranek, np. z f-my Disney, czy cool club ma dziwną rozmiarówkę.
Np. kupiłam bodziaka Disney na 62 cm i bodziaka cherokee na 3-6 m-cy, czyli wychodzi, ze w rozm. 68, a są takie same :tak:

czy któraś z Was dziewczyny ma łóżeczko DREWEX-u KUBA V badz JULIA II? Zastanawiam sie nad zakupem i nie moge znalesc potwierdzonych informacji czy maja one wyjmowane szczebelki? tj na jednych stronach pisza ze maja a na innych ze nie...
jesli ktoras ma takowe lozeczko(-a) prosze dac znac:)

glowy sobie nie dam uciac ale wydaje mi sie ze wszystkie lozeczka drewexu maja wyjmowane szczebelki chociaz nie wiem jak jest z tymi z opuszczanym bokiem. my mamy wlasnie julie i sa wyjmowane szczebelki.

reklama
my dziś kupiliśmy łóżeczko klupś z żyrafką, taki sam przewijak, prześcieradła i materacyk i powiem Wam, że jest mi trochę lepiej, przejrzałam ubranka, brakuje mi 2 kaftaników cienkich i 2 cienkich czapeczek po kąpieli, więc już nie takie NIC
w sklepie przeszkoliłam mojego jakie pieluszki ma kupić jakby co, co to są wkładki laktacyjne
teraz zostało mi tylko przekonać go, że wózek za 3 tys. zł to wcale nie jest dużo :baffled::rofl2:

Do góry