reklama
asia.k
Fanka BB :)
witam jak narazie nie kupuje ubranek ale czesto ogladam sobie i moze ktorejs z was sie spodobaja te na aukcji
Śliczna malutka dziewczynka 0-3-6-12 msc FIRMÓWK (829757636) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczna malutka dziewczynka 0-3-6-12 msc FIRMÓWK (829757636) - Aukcje internetowe Allegro
Asiu sliczne sa te ubranka. Bardzo ladny zestaw dla dziewczynki.
A mi moja porodowka przy zapisie dala zestaw jak powinna wygladac walizka rodzacej na porodowce u nich i potem na pobyt w szpitalu po porodzie. Widzialam, ze dziewczyny pytaja sie, ile kupowac malych rozmiarow, itp. To moze ten zestaw wam sie przyda.
Na sam porod dla mamy:
Duzy podkoszulek z krotkimi rekawami.
papucie
recznik
brumisateur, czyli wiecie woda mineralna w takim pojemniku jak dezodorant do spryskiwania sie dla ochlody.
jezeli mama sobie rzyczy, mp3 do sluchania muzyki podczas porodu i aparat fotograficzny, kamera dla uwiecznienia pierwszych chwil dziecka.
Na sam porod dla dziecka, niezaleznie od sezonu:
jedno body bawelniane
jedna pizama
jeden kaftanik z dzianinki
jedna para bucikow lub skarpetek z dzianinki
jedna czapeczka
Na pobyt w szpitalu dla mamy, ktory trwa zwykle 3 dni.
3 koszule nocne, rozpinane z przodu, jezeli matka chce karmic piersia
3 ubrania na dzien, ulatwiajace przystawianie do piersi (rozpinane z przodu)
kosmetyki i mydlo jakich mama uzywa na codzien
3 reczniki
6 majtek jednorazowych
3 staniki specjalne dla karmiacych piersia
Na pobyt w szpitalu dla dziecka
5 body bawelnianych lub 5 bawelnianych kaftanikow krzyzujacych sie na plecach
5 bluz lub kaftanikow z dzianinki
5 par bucikow lub skarpetek
5 sliniakow
5 cieplych pizamek
1 szczotka do wlosow dla niemowlaka
I do tego trzeba dodac ubranie dla mamy i dziecka do wyjscia ze szpitala, ale to juz moze tata dowiezc.
A mi moja porodowka przy zapisie dala zestaw jak powinna wygladac walizka rodzacej na porodowce u nich i potem na pobyt w szpitalu po porodzie. Widzialam, ze dziewczyny pytaja sie, ile kupowac malych rozmiarow, itp. To moze ten zestaw wam sie przyda.
Na sam porod dla mamy:
Duzy podkoszulek z krotkimi rekawami.
papucie
recznik
brumisateur, czyli wiecie woda mineralna w takim pojemniku jak dezodorant do spryskiwania sie dla ochlody.
jezeli mama sobie rzyczy, mp3 do sluchania muzyki podczas porodu i aparat fotograficzny, kamera dla uwiecznienia pierwszych chwil dziecka.
Na sam porod dla dziecka, niezaleznie od sezonu:
jedno body bawelniane
jedna pizama
jeden kaftanik z dzianinki
jedna para bucikow lub skarpetek z dzianinki
jedna czapeczka
Na pobyt w szpitalu dla mamy, ktory trwa zwykle 3 dni.
3 koszule nocne, rozpinane z przodu, jezeli matka chce karmic piersia
3 ubrania na dzien, ulatwiajace przystawianie do piersi (rozpinane z przodu)
kosmetyki i mydlo jakich mama uzywa na codzien
3 reczniki
6 majtek jednorazowych
3 staniki specjalne dla karmiacych piersia
Na pobyt w szpitalu dla dziecka
5 body bawelnianych lub 5 bawelnianych kaftanikow krzyzujacych sie na plecach
5 bluz lub kaftanikow z dzianinki
5 par bucikow lub skarpetek
5 sliniakow
5 cieplych pizamek
1 szczotka do wlosow dla niemowlaka
I do tego trzeba dodac ubranie dla mamy i dziecka do wyjscia ze szpitala, ale to juz moze tata dowiezc.
Acha, dziewczyny nie zapominajcie, ze takie male dziecko codziennie sie kapie i codziennie zmienia ubranka na czyste, a czasem jeszcze w ciagu dna sie ubrudzi, zwymiotuje itp. Trzeba miec na poczatek co najmniej 7 kompletow ubran, 7 body i 7 pizamek. To tak na tydzien, bo tez nie bedziecie przeciez codziennie praly.
andziak1
Jak ktoś lubi metalowe klimaty to znalazłam coś fajnego - kołyska dla dziecka metala
O matko z czymś takim to się jeszcze nie spotkałam.
A z tymi zakupami na allegro to rzeczywiście trochę czasu trzeba poświęcić, wczytacz się w opisy, pooglądać zdjęcia, ale czasem coś fajnego można złowić, ja jak już pisałam, jestem zadowolona z zakupu. I pewnie jeszcze nieraz się skuszę.
awru
jak dla mnie zbyt różowo postanowiłam, że jeśli faktycznie urodzi się nam dziewczynka to róż będzie wykorzystywany jedynie jako dodatek a nie podstawowy kolor w garderobie młodej.. jakoś w ogóle mnie nie rusza widok małych dziewczynek ubranych od stóp do głów na różowowitam jak narazie nie kupuje ubranek ale czesto ogladam sobie i moze ktorejs z was sie spodobaja te na aukcji
niezły hardcore :-)Jak ktoś lubi metalowe klimaty to znalazłam coś fajnego - kołyska dla dziecka metala
reklama
Hej :-) Ja dziś oszalałam i zaszalałam. Pokłóciłam się dziś rano z moim A. i na poprawę na stroju ruszyłam na zakupy - więc pochwale się co kupiłam:-)
Malinko, czy pamiętasz, w którym pawilonie na ptaku był największy wybór. Nie przepadam za robieniem tam zakupów, bo ogrom sklepów do przejścia mnie przeraża. Jednak rzeczywiście piękne ciuszki kupiłaś i zdecydowałam, że się tam wybiorę. :-)