reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Asiu sliczne sa te ubranka. Bardzo ladny zestaw dla dziewczynki.

A mi moja porodowka przy zapisie dala zestaw jak powinna wygladac walizka rodzacej na porodowce u nich i potem na pobyt w szpitalu po porodzie. Widzialam, ze dziewczyny pytaja sie, ile kupowac malych rozmiarow, itp. To moze ten zestaw wam sie przyda.

Na sam porod dla mamy:
Duzy podkoszulek z krotkimi rekawami.
papucie
recznik
brumisateur, czyli wiecie woda mineralna w takim pojemniku jak dezodorant do spryskiwania sie dla ochlody.
jezeli mama sobie rzyczy, mp3 do sluchania muzyki podczas porodu i aparat fotograficzny, kamera dla uwiecznienia pierwszych chwil dziecka.

Na sam porod dla dziecka, niezaleznie od sezonu:
jedno body bawelniane
jedna pizama
jeden kaftanik z dzianinki
jedna para bucikow lub skarpetek z dzianinki
jedna czapeczka

Na pobyt w szpitalu dla mamy, ktory trwa zwykle 3 dni.
3 koszule nocne, rozpinane z przodu, jezeli matka chce karmic piersia
3 ubrania na dzien, ulatwiajace przystawianie do piersi (rozpinane z przodu)
kosmetyki i mydlo jakich mama uzywa na codzien
3 reczniki
6 majtek jednorazowych
3 staniki specjalne dla karmiacych piersia

Na pobyt w szpitalu dla dziecka
5 body bawelnianych lub 5 bawelnianych kaftanikow krzyzujacych sie na plecach
5 bluz lub kaftanikow z dzianinki
5 par bucikow lub skarpetek
5 sliniakow
5 cieplych pizamek
1 szczotka do wlosow dla niemowlaka

I do tego trzeba dodac ubranie dla mamy i dziecka do wyjscia ze szpitala, ale to juz moze tata dowiezc.

Acha, dziewczyny nie zapominajcie, ze takie male dziecko codziennie sie kapie i codziennie zmienia ubranka na czyste, a czasem jeszcze w ciagu dna sie ubrudzi, zwymiotuje itp. Trzeba miec na poczatek co najmniej 7 kompletow ubran, 7 body i 7 pizamek. To tak na tydzien, bo tez nie bedziecie przeciez codziennie praly.

Jak ktoś lubi metalowe klimaty to znalazłam coś fajnego :-D - kołyska dla dziecka metala

O matko z czymś takim to się jeszcze nie spotkałam.

A z tymi zakupami na allegro to rzeczywiście trochę czasu trzeba poświęcić, wczytacz się w opisy, pooglądać zdjęcia, ale czasem coś fajnego można złowić, ja jak już pisałam, jestem zadowolona z zakupu. I pewnie jeszcze nieraz się skuszę.

witam jak narazie nie kupuje ubranek ale czesto ogladam sobie i moze ktorejs z was sie spodobaja te na aukcji
Śliczna malutka dziewczynka 0-3-6-12 msc FIRMÓWK (829757636) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie zbyt różowo :no: postanowiłam, że jeśli faktycznie urodzi się nam dziewczynka to róż będzie wykorzystywany jedynie jako dodatek a nie podstawowy kolor w garderobie młodej.. jakoś w ogóle mnie nie rusza widok małych dziewczynek ubranych od stóp do głów na różowo :cool2:

Jak ktoś lubi metalowe klimaty to znalazłam coś fajnego :-D - kołyska dla dziecka metala
niezły hardcore :-)

A obejrzalas oferte do konca jest duzo bieli, jasnego bezu, czerwieni, granatu, nawet niebieskie bluzeczki z rozowym nadrukiem. Wcale to nie jest taka "rozowa oferta", rozu jest duzo tylko, na poczatku stronki.

reklama
Hej :-) Ja dziś oszalałam i zaszalałam. Pokłóciłam się dziś rano z moim A. i na poprawę na stroju ruszyłam na zakupy - więc pochwale się co kupiłam:-)

Malinko, czy pamiętasz, w którym pawilonie na ptaku był największy wybór. Nie przepadam za robieniem tam zakupów, bo ogrom sklepów do przejścia mnie przeraża. Jednak rzeczywiście piękne ciuszki kupiłaś i zdecydowałam, że się tam wybiorę. :-)

Do góry