reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Malina, a śpioszki kupowałaś w jakimś sieciowym sklepie? (tzn chodzi mo C&A, czy coś w tym stylu)... bo ja nie wiedziałam żadnych ładnych śpiochów, same bodziaki albo pajacyki, a te są fajne:-)

reklama
Malina, a śpioszki kupowałaś w jakimś sieciowym sklepie? (tzn chodzi mo C&A, czy coś w tym stylu)... bo ja nie wiedziałam żadnych ładnych śpiochów, same bodziaki albo pajacyki, a te są fajne:-)

JustMe5 - nie kupowałam w żadnym sieciowym,
mieszkam w Łodzi - mam bardzo blisko tzw Ptaka . A że Łódź to zagłębie producentów ubrań, wielu ma tam właśnie swoje stoiska. No i sa sporo tańsze wg mnie, niż te ubranka z sieciówek, - za wszystko zapłaciłam 130 PLN..no może to niemało ale za poszczególne rzeczy płaciłam podobne ceny jak na allegro a nawet wg mnie mniej :-)

Choc w przyszłości postaram się kupić jakieś używane na licytacji allegro, ale jakoś na razie nie mam do tego serca - tzn licytacja np już osiąga cenę 200 pln za np 40 sztuk - a wcale mi siię one nie podobają... a czasem wyglądaja na zniszczone
muszę chyba bardziej się wczuć w to allegro
widziałam, że wiele z Was miało szczęście i wylicytowało naprawde fajne ciuszki za niewielkie pieniądze, no a ja jakaś słaba w tym wyszukiwaniu chyba jestem

bo często jest tak, że licytacje zawierające 40 sztuk czy więcej to pic na wodę, bo jak się temu dokładniej przyjrzeć to wychodzi na to, że połowa rzeczy to czapeczki bądź skarpetki (niejednokrotnie liczone każda oddzielnie a nie jako para).. także trzeba to po prostu dokładnie przejrzeć.. chociaż nie ma co ukrywać, że zdarzają się rodzynki i na nie właśnie trzeba zastawić sidła :-)

bo często jest tak, że licytacje zawierające 40 sztuk czy więcej to pic na wodę, bo jak się temu dokładniej przyjrzeć to wychodzi na to, że połowa rzeczy to czapeczki bądź skarpetki (niejednokrotnie liczone każda oddzielnie a nie jako para).. także trzeba to po prostu dokładnie przejrzeć.. chociaż nie ma co ukrywać, że zdarzają się rodzynki i na nie właśnie trzeba zastawić sidła :-)
ja największy zestwa jaki wylicytowałam to nie było więcej niż 12 sztuk, ale fakt faktem trzeba dokłądnei czytac opisy :-)

a swoją drogą ile kupujecie czego rozmiaru 56?
bo ja nie mam pojęcia, mam 5 kaftaników tego rozmiaru, 5 bodziaków, 3 bluzeczkie- sweterki
i 3 śpiochy i nie wiem czy to nie za mało?
nie wiem jak to ze szpitalem jest, ile się tego zabiera...
kto pomoze?

Myślę, że po 5 sztuk śpioszków, kaftaników, body, itp wystarczy, wiadomo, że i tak codziennie się takie ciuszki pierze. Jak już ktoś mocno chce, to można po 7 sztuk, to akurat będzie na każdy dzień tygodnia. Więcej ciuszków w rozmiarze 56 nie ma sensu kupować.

Ja w szpitalu używałam ciuszków szpitalnych, dopiero na wyjście założyłam swoje.
bardzo dziękuję :-)

Witam, jestem nowa na tym forum i chętnie przyłączyła bym sie do waszej "rozmowy",poniewaz również rozglądam się za wprawką dla mojego maleństwa...chociaż nie wiem czy to nie jest jeszcze aby za wcześnie...:-)​

No właśnie ja mam problem z tym zestawami na allegro bo teraz wystawiane w większości dotyczą rzeczy ciepłych i w zestawie większośc takich jest i np. jak widzę że jest kilka ubranek które mi się przydadzą to też jest masa innych które albo nie jestem pewna że mi się przydadzą, albo wiem na 100% że nie wykorzystam - np. welurowe śpiochy na 56 czy 62 - w maju? Dlatego co się napalę na jakąś aukcję to zaraz odpuszczam bo stwierdzam że to trochę kupowanie w ciemno i postanowiłam zacząć licytować tanie ciuchy od wiosny jak już będą puszczać letnie. Na razie kupuję w outlecie ubranka coccodrillo i 5-10-15 i co tam się nawinie na rozmiar 62 za takie ceny po sezonie za jakie kupowałam sztukę w szmateksie. Trochę kupiam też na 56, ale postanowiłam z tym przystopować do ostatniego usg - bo czasem takie byki się rodzą te dzieci że aż dziw bierze :-D
Kilka sztuk kupiłam też na 68, ale te rozmiary to już chyba będę w większości licytować na aukcjach na bierząco - w miarę wzrostu.

reklama
Jak ktoś lubi metalowe klimaty to znalazłam coś fajnego :-D - kołyska dla dziecka metala

Załączniki

• kolyska-933-OBRAZKY.PL.jpg
    kolyska-933-OBRAZKY.PL.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 40
Do góry