reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Julita śpiworek bardzo ładny:)
A jeśli chodzi o allegro to naprawdę warto polować na jakieś licytacje bo można kupić fajne rzeczy za dobrą cenę:) Sama się o tym już nie raz przekonałam:)

a ja z innej beczki, czy wszystkie będziecie miały zwykłe, drewniane łóżeczka? :confused:
czy może któraś decyduje się na kojec- turystyczne, czy jak to się tam nazywa..:sorry2:
bo ja właśnie nie wiem, jakie w końcu wybrać, niby mamy małe mieszkanie- 2 pokoje, ale właśnie często jeździmy, a to do teściowej do Poznania, a to do moich rodziców nad morze i nawet przeszło mi przez myśl, żeby zamiast drewnianego kupić turystyczne, widziałam za około 250 zł właśnie z kółkami, przewijakiem i nawet pałąkiem z zabawkami..
tylko sobie myślę tak:
czy taki kojec jest stabilny? jak na tym przewijać bobaska?
no i z tego co się orientuję to na takie łóżeczko nie można przykręcić karuzeli??
a i jeszcze jedno: jak to jest tym materacykiem tam? czy jest on wygodny dla dziecka? nie za cienki? czy moze lepiej byłoby kupić dodatkowy materacyk??:confused:

Aga ten kombinezonik jest taki faktycznie grubszy no jeśli będzie za gruby to go nie użyję ale cena niecałe 10 zł a naprawde w ładnym stanie.
Co do łóżeczka to ja mam takie zwykłe drewniane:tak:

ja kupuję tradycyjne drewniane łóżeczko:) Takie turystyczne wydaje mi się że dobre jest tylko na jakieś wyjazdy, bo słyszałam że te materacyki nie są wygodne i dobre do ciągłego spania dla dziecka. No i to prawda że nie można zwykłej karuzeli do nich zamontować, jakiś gościu nawet odsprzedawał na allegro karuzele bo nie pasowała do łóżeczka turystycznego. Możesz ewentualnie kupić takie łóżeczko tańsze zwykle turystyczne, one się super składają, niewiele miejsca zajmują i mieć na wyjazdy do rodziców:)

z tego co pamietam to taki kojec jest dla starszego dzieciaczka, gdyż ma tylko 1 poziom, ja bym jednak stawiała na tradycyjne drewniane

A tak apropo karuzeli to jaką byście polecały?
Tylko mnie chodzi o coś fajnego ale również w rozsądnej cenie:tak:

ja też jeszcze nie mam karuzeli, więc chętnie z porad skorzystam. Ładne są te Fisher Price z misiami, ale jak już któraś z dziewczyn wcześniej zauważyła one są ładne dla nas, dorosłych bo mają delikatne i pastelowe kolory ale dla dzieci polecane są z kolorami żywszymi, bo takie kolorki maluchy szybciej zauważają

reklama
ja też zastanawiałam się czy nie poczekać z tym zakupem do narodzin malucha, bo dzieci i tak na pierwsze dni nie zwracają na nie uwagi. Dopiero po kilku tygodniach taka karuzela może być dla nich ciekawa:)

Do góry