...a ja słyszałam, że taki pas "oducza" mięsnie pracy, tzn ułatwia im zadanie, podtrzymując je i w rezultacie, w skutkach długofalowych, daje efekt wprodt odwrotny... ale wiadomo, nie mam w tej kwesii doświadczenia....
reklama
N
nataliak
Gość
zgadzam sie z justme5, nam polozna w szkole rodzenia stanowczo odradzala zakladanie takich pasow. nie pozwalaja na prawidlowe obkurczanie sie macicy a miesnie brzucha powinno sie samodzielnie cwiczyc a nie wciskac w ten wynalazek. po okresie pologu pomocniczo owszem ale nie od razu po porodzie.
zapomniałam ze jeszcze nie mam spirytusu do pępka, może coś takiego zakupić?
LEK - LekoŽ (Gazik do dezynfekcji i oczyszczania skóry)
martina969
Filipowa mama
martina polecam kocyki od sprzedawcy JustineX- czy jakoś tak, ja mam od niego i są super, koleżanka ma od 2 lat i ciągle pierze i dalej są w super stanie
Kocyki wyglądają na zdjeciach naprawdę fajnie, chciałam taki nie za gruby żeby np przykryć szkraba na spacerze itd. Bo jeden grubszy, juz mam.
Podobają mi sie jeszcze te:
Śliczny Puszysty Kocyk mikrofibra 76x102 cm BOBAS (948281578) - Aukcje internetowe Allegro
Najbardziej kolor żółty
N
nataliak
Gość
zapomniałam ze jeszcze nie mam spirytusu do pępka, może coś takiego zakupić?
a koniecznie chcesz spirytus?
N
nataliak
Gość
teraz spirytus sie poleca tylko jak cos zlego sie dzieje z pepkiem zeby go 'dosuszyc' a tak to octenisept o ktorym juz kilka razy pisalam. to bardzo delikatny antyseptyk ktory ulatwia gojenie, szpitale i gabinety lekarskie stosuja go od dawna. poza pepkiem dziecka nadaje sie tez do krocza po cieciu i do rany po cesarce oraz ogolnie do wszelkich uszkodzen naskorka i blon sluzowych. jest bardzo wydajny i wygodny w uzyciu bo sprzedawany w buteleczkach 50ml z atomizerem (ok 20zl), potem mozna sobie ewentualnie dokupic wieksza butelke do uzupelniania atomizera co wychodzi juz taniej. na pewno sie nie zmarnuje bo uzywa sie go zamiast spirytusu, wody utlenionej i podobnych specyfikow.
nawet wiem dlaczego nie poleca się spirytusu
od 15 stycznia 2010 weszło w życie zalecenie WHO coby dzieciaków już pępkowo nie alkoholizować
woda i octanisept x1 dziennie ma załatwić sprawę. Alkohol wysusza i podrażnia.
Ale jak się śmieje mój mąż nasze polskie dzieci zatracą narodową tożsamość jak się je od spirytu odetnie
od 15 stycznia 2010 weszło w życie zalecenie WHO coby dzieciaków już pępkowo nie alkoholizować
woda i octanisept x1 dziennie ma załatwić sprawę. Alkohol wysusza i podrażnia.
Ale jak się śmieje mój mąż nasze polskie dzieci zatracą narodową tożsamość jak się je od spirytu odetnie
reklama
Tych wacików Leko nie polecam zupełnie, one są jak kartka papieru nasączona spirytusem a mimo to sztywne...tym się nie da przecierać pępka. Położna nam odradzała (miałam to w ręku i sama w życiu tego nie kupię), polecała za to do pępka zwykłą sól fizjologiczną teraz podobno szpitale mają takie wytyczne...