reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

ja wlasnie wrocilam z rundki po lumpeksach, malzowi sie zachcialo (szalony!). on wyszedl z trzema bluzkami, ja z siedmioma ;P a malej kupilismy 'tylko' kurtke i kolejna sukienke ;P zahaczajac o apteke kupilismy sol fizjologiczna i tantum rosa - wzielam sobie tylko dwie saszetki bo generalnie bede uzywac octeniseptu wiec cala paczka bylaby zbednym wydatkiem.

reklama
ja też byłam dziś w lumpku, ale młodemu nic nie kupiłam, bo jakoś te powyceniane ubranka wydały mi się takie drogie jak na używane:/
Lenkaa dzięki za linka do efarmu, u mnie zakupki samej Musteli wyszły 120 zł:p, ale faktycznie ceny rewelacyjne

Ostatnia edycja:
Cześć Majówki :)

ja właśnie zdałam sobie sprawę, że muszę już zacząć kupowac kosmetyki dla bobasa i coś do szpitala dla siebie.
Trochę dała mi szwagierka, ale wiadomo, że coś do kąpieli, woda morska itp jest do kupienia przeze mnie.

Jakich kosmetyków zamierzacie używać?

Ja z dziewczynkami używałam Nivea, ale teraz chcę zmienić. Na pewno nie będzie to f-ma J & J
Uczula nie tylko dzieci. Kupiłam sobie żel pod prysznic spokojny sen, czy coś takiego. Nasmarowałam się i troszkę pobył na mojej skórze. Jak mnie zaczęło to szczypać, swędzieć, a czerwona skóra była jak od poparzenia slonecznego. Szok...

Myślałam o Hippie lub Chicco. Co Wy na to?

A co do wizyt, to ja zawsze mam w pamięci odwiedziny tych znajomych, którzy jeszcze nie mając dzieci wpadali do nas nawet k. 19, często po drodze skądś tam. Wiadomo najczęściej pora kąpania, całego tego rytuału. Wówczas to była normalka. Dla Nich, nie dla mnie "młodej", niedoświadczonej mamy, bo piszę tu o pierwszej córeczce.
Szczytem był moment kiedy po przyjściu z Olą ze szpitala, jak miałam Ją pierwszy raz w życiu sama wykąpać, u nas w domu poza nami, rodzicami, były jeszcze 4 osoby i każda chciała podpatrzeć tę czynność.
A ja prosiłam tylko swoją mamę żeby mi pomogła, bo jakoś Jej ufałam.

No, ale całe postrzeganie odmieniło się kiedy przyszły dzieci także u tych wcześniej niedzieciatych. Wówczas pora 19 - 20, to dla Nich świętość, bo kąpiel, sen itp.
Nie zrozumie ten, kto sam nie doświadczy.

Tak to bywa ;-)

Zobacz załącznik 222886 Moje dzisiejsze i wczorajsze mini zakupy: 2 pieluszki, chusteczki nawilżane, puder, płyn do kąpieli, mydełko, Linomag krem i maść, nożyczki do paznokietków, szczoteczki do czyszczenia butelek i ręczny laktator. Aha no i kupiłam jeszcze jedną paczkę pieluszek Dada.

Czerwony Linomag NIE może być stosowany przez dzieci! Zawiera kwas borowy!
Informacje z ulotki:

Przeciwwskazania:
Wyprysk łojotokowy. Uczulenie na lanolinę lub którykolwiek składnik preparatu.
Ze względu na zawartość kwasu borowego nie stosować u dzieci do 11 roku życia.

Kwas borowy o ile leczniczy dla doroslych dla dzieci jest szkodliwy. Nie jest
wydalany z organizmu a gromadzony jest w nerkach.

Jakich kosmetyków zamierzacie używać?
Ja z dziewczynkami używałam Nivea, ale teraz chcę zmienić. Na pewno nie będzie to f-ma J & J
Uczula nie tylko dzieci. Kupiłam sobie żel pod prysznic spokojny sen, czy coś takiego. Nasmarowałam się i troszkę pobył na mojej skórze. Jak mnie zaczęło to szczypać, swędzieć, a czerwona skóra była jak od poparzenia slonecznego. Szok...
Myślałam o Hippie lub Chicco. Co Wy na to?

my zdecydowalismy sie glownie na nivea, z hippa tez cos kupilam. w pozniejszym czasie jak leniuszek troche podrosnie zamierzam przetestowac czy beda jej tez odpowiadaly kosmetyki bubchen, rossmann i j&j. co do tych ostatnich to ja uwielbiam i mam nadzieje ze obie bedziemy mogly ich uzywac :)

my zdecydowalismy sie glownie na nivea, z hippa tez cos kupilam. w pozniejszym czasie jak leniuszek troche podrosnie zamierzam przetestowac czy beda jej tez odpowiadaly kosmetyki bubchen, rossmann i j&j. co do tych ostatnich to ja uwielbiam i mam nadzieje ze obie bedziemy mogly ich uzywac :)

Ja pierwszy raz spotkałam się z taką swoją reakcją na J & J. Jakieś 15 lat temu na rynku był cudownie pachnący balsam do ciała tej firmy właśnie. Nie było dużego wyboru z resztą wśród ich balsamów. Niestety zniknął ten zapach, a obecne nie pachną tak zmysłowo, uwodzicielsko i nie mają tego czegoś. Przynajmniej dla mnie.
tamten działał tak erotycznie ;)

reklama
Ja pierwszy raz spotkałam się z taką swoją reakcją na J & J. Jakieś 15 lat temu na rynku był cudownie pachnący balsam do ciała tej firmy właśnie. Nie było dużego wyboru z resztą wśród ich balsamów. Niestety zniknął ten zapach, a obecne nie pachną tak zmysłowo, uwodzicielsko i nie mają tego czegoś. Przynajmniej dla mnie.
tamten działał tak erotycznie ;)

ja uzywam zarowno tych dla dzieci jak i dla doroslych. najbardziej lubie top to toe i to chcialam kupic leniuszkowi ale jednak poczekam troche z testowaniem. mnie ten zel kiedys uratowal jak zapadlam na tajemnicza chorobe skorna zwana lupiezem rozowym gilberta ;P nie wiadomo skad sie to bierze i kiedy zniknie, nie wolno sie myc tym co zwykle, ja trafilam do tak durnego dermatologa ze zalecil mi w ogole unikac mycia mimo ze srednio dwa miesiace mozna sie z ta wysypka meczyc ;P ewentualnie proponowal oilatum ale jak zobaczylam w aptece ceny to polecialam po top to toe i nie podraznial w tym wypadku a wrecz przynosil duza ulge skorze.

Do góry