Cześć Majówki
ja właśnie zdałam sobie sprawę, że muszę już zacząć kupowac kosmetyki dla bobasa i coś do szpitala dla siebie.
Trochę dała mi szwagierka, ale wiadomo, że coś do kąpieli, woda morska itp jest do kupienia przeze mnie.
Jakich kosmetyków zamierzacie używać?
Ja z dziewczynkami używałam Nivea, ale teraz chcę zmienić. Na pewno nie będzie to f-ma J & J
Uczula nie tylko dzieci. Kupiłam sobie żel pod prysznic spokojny sen, czy coś takiego. Nasmarowałam się i troszkę pobył na mojej skórze. Jak mnie zaczęło to szczypać, swędzieć, a czerwona skóra była jak od poparzenia slonecznego. Szok...
Myślałam o Hippie lub Chicco. Co Wy na to?
A co do wizyt, to ja zawsze mam w pamięci odwiedziny tych znajomych, którzy jeszcze nie mając dzieci wpadali do nas nawet k. 19, często po drodze skądś tam. Wiadomo najczęściej pora kąpania, całego tego rytuału. Wówczas to była normalka. Dla Nich, nie dla mnie "młodej", niedoświadczonej mamy, bo piszę tu o pierwszej córeczce.
Szczytem był moment kiedy po przyjściu z Olą ze szpitala, jak miałam Ją pierwszy raz w życiu sama wykąpać, u nas w domu poza nami, rodzicami, były jeszcze 4 osoby i każda chciała podpatrzeć tę czynność.
A ja prosiłam tylko swoją mamę żeby mi pomogła, bo jakoś Jej ufałam.
No, ale całe postrzeganie odmieniło się kiedy przyszły dzieci także u tych wcześniej niedzieciatych. Wówczas pora 19 - 20, to dla Nich świętość, bo kąpiel, sen itp.
Nie zrozumie ten, kto sam nie doświadczy.
Tak to bywa ;-)