reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja natomiast polecam apteki sieci dbam o zdrowie - doz.pl, znalazłam tam m.in. taniej niż na allegro aspirator frida (bo bez przesyłki), filtry do fridy 10 szt. za 2,57zł (na allegro najtaniej 2,7 + przesyłka) i jeszcze wiele innych rzeczy dla bobasa :) Wygodne jest też to że zamawia się przez net i już na następny dzień można odebrać w aptece (których jest dużo w całej Polsce, wybiera się na stronie w której aptece ma być odbiór a zapłata przy odbiorze). Polecam również wypełnić wniosek o kartę przynależności do programu lojalnościowego, za zebrane punkty można odebrać potem nagrody :p

reklama
Ja orientacyjnie na ubranka ok 1200 poszło do grudnia na pewno (rozm 56 i 62 wszystkie i trochę wyjściowych na 68 i74), bo średnio w sklepie zostawiałam po 200- 300 a czasem więcej.Na wózku oszczędziłam tysiaka więc poszło 750zł i kilka przesyłek z allegro, choć starałam się pierdółki podpinac pod coś większego żeby nie nawydawać za dużo na przesyłki - to srednio na zakup ok 200 - 300zł. No to jak dotąd to poszło ok. 3000 na pewno. Został jeszcze fotelik, koszyk do spania z pościelą, laktator, apteczne. Więc podejrzewam że sumarycznie ok 5000zł pęknie.Acha no i nie kupowałam żadnych zabawianek typu leżaczki, karuzele itp. - to dopiero po porodzie, więc trzeba doliczyć też z 1000.

Ostatnia edycja:
ja wczoraj dostałam już łóżeczko i pościel:-)
a dziś wózeczek;-), już go rozpakowałam, poskręcałam i nawet jeździłam nim po podwórku:zawstydzona/y:, sąsiedzi pomyśleli pewnie, że zwariowałam:-p.
Pierwsze wrażenia- po nierównym terenie (mam niewybetonowane podwóreczko i dużo błotka:sorry:) super się prowadzi, świetna amortyzacja no i nie czuc jego wagi (16 kg waży). Po chodniku nie odważyłam się pojeździc, bo sąsiedzi wezwaliby karetkę, że zwariowałam i pustym wózkiem jeżdżę:-p:zawstydzona/y::-D.
Bardzo łatwo się składa, wszytkie podnóżki, rączki, opierania bardzo lekko chodzą i nie są skomplikowane w składaniu/rozkładaniu (pierwszy raz w życiu miałam stycznośc z wózkiem i poradziłam sobie bez najmniejszych problemów i zaglądania w instrukcję:-p). Całą tapicerkę można ściągnąc i uprac, wszystko jest na zatrzaski, więc nie ma z tym problemu. Wózek jest konkretny- bardzo stabilny i cały stelaż wygląda na wytrzymały. A poza tym ma wszystko:-p (brakuje tylko parasolki przeciwsłonecznej)

u mnie poszło już około 3000 zł

Ostatnia edycja:
Jako że należę do osób super zorganizowanych (z czego mój Mąż się najczęściej nabija po czym dochodzi do wniosku co on by beze mnie zrobił ;)) mam całą wyprawkę dzidziusia i swoją do szpitala, skonstruowaną w tabelce z cenami (bez i z ewentualną przesyłką), z nickami sprzedawców (jeśli na allegro) i dokładnymi nazwami. Oczywiście staram się tego nie sumować w końcowym wierszu bo chyba padnę na zawał :p

Alis84 ja tez mam taką listę :-D
Za każdym razem jak znajdę coś tańszego, to ją uzupełniam i cieszę się jak dziecko, że udało mnie się już tyle a tyle zaoszczędzić w stosunku do pierwotnej wersji listy;-) Na kosmetyki dla malucha wyszło mi ok 400zł, na rzeczy do pokoiku 1300zł, jeszcze ok 200zł za rzeczy dla mnie do szpitala/karmienia. Całe szczescie, ze dziadki kochane wózek kupują, dzieki temu kolejnych 2 tys nie jestesmy zmuszeni wydawać.

Alis84 ja tez mam taką listę :-D
Za każdym razem jak znajdę coś tańszego, to ją uzupełniam i cieszę się jak dziecko, że udało mnie się już tyle a tyle zaoszczędzić w stosunku do pierwotnej wersji listy;-) Na kosmetyki dla malucha wyszło mi ok 400zł, na rzeczy do pokoiku 1300zł, jeszcze ok 200zł za rzeczy dla mnie do szpitala/karmienia. Całe szczescie, ze dziadki kochane wózek kupują, dzieki temu kolejnych 2 tys nie jestesmy zmuszeni wydawać.

Hihi robię właśnie tak samo:-) jak znajdę taniej to uzupełniam, zmieniam i wogóle podliczam od nowa :p wariactwo ale to ułatwia przynajmniej mi zadanie, wiem że niczego nie zapomnę i mogę sobie dokładnie zaplanować wydatki a tych jest niemało ;) Wózek u mnie też dziadkowie kupują także 1500 zł mniej do wydania :D

A do mnie własnie przyszedł kurier z paczką w której powinna być cała masa zamawianych rzeczy - duże ilości bo tam i pieluchy wielorazowe szły i ręczniki - w sumie dałam coś koło 300zł. Już sam rozmiar paczuszki powinien mnie zastanowić - dostałam czyjąś przesyłkę :crazy: - same podkłady poporodowe prawie i wkładki laktacyjne belli.Kurde
Widzę że mają tam gorąco w tych sklepach skoro tyle pomyłek. Czekam na jeszcze 2 paczki i ciekawa jestem co w nich przyślą inni sprzedawcy.

lenkaa a u kogo zamawiałaś?
ja właśnie 2 przedawców przeglądam i nie wiem na kogo się zdecydować czy mino2009, czy r_p77

reklama
u obu zamawiałam :-D
r_p77 właśnie dał ciała. Od ninio dopiero w przyszłym tyg. przyjdzie bo dziś przelew zrobiłam.

Do góry