Ja natomiast polecam apteki sieci dbam o zdrowie - doz.pl, znalazłam tam m.in. taniej niż na allegro aspirator frida (bo bez przesyłki), filtry do fridy 10 szt. za 2,57zł (na allegro najtaniej 2,7 + przesyłka) i jeszcze wiele innych rzeczy dla bobasa Wygodne jest też to że zamawia się przez net i już na następny dzień można odebrać w aptece (których jest dużo w całej Polsce, wybiera się na stronie w której aptece ma być odbiór a zapłata przy odbiorze). Polecam również wypełnić wniosek o kartę przynależności do programu lojalnościowego, za zebrane punkty można odebrać potem nagrody
reklama
lenkaa*
Fanka BB :)
Ja orientacyjnie na ubranka ok 1200 poszło do grudnia na pewno (rozm 56 i 62 wszystkie i trochę wyjściowych na 68 i74), bo średnio w sklepie zostawiałam po 200- 300 a czasem więcej.Na wózku oszczędziłam tysiaka więc poszło 750zł i kilka przesyłek z allegro, choć starałam się pierdółki podpinac pod coś większego żeby nie nawydawać za dużo na przesyłki - to srednio na zakup ok 200 - 300zł. No to jak dotąd to poszło ok. 3000 na pewno. Został jeszcze fotelik, koszyk do spania z pościelą, laktator, apteczne. Więc podejrzewam że sumarycznie ok 5000zł pęknie.Acha no i nie kupowałam żadnych zabawianek typu leżaczki, karuzele itp. - to dopiero po porodzie, więc trzeba doliczyć też z 1000.
Ostatnia edycja:
Właśnie miałam składać zamówienie w tej aptece o której pisałam wyżej kiedy zobaczyłam to:
http://www.doz.pl/karta/e4-Aktualne_promocje
może któraś z Was skorzysta
http://www.doz.pl/karta/e4-Aktualne_promocje
może któraś z Was skorzysta
estragon
mamusia synusia:P
ja wczoraj dostałam już łóżeczko i pościel:-)
a dziś wózeczek;-), już go rozpakowałam, poskręcałam i nawet jeździłam nim po podwórku, sąsiedzi pomyśleli pewnie, że zwariowałam.
Pierwsze wrażenia- po nierównym terenie (mam niewybetonowane podwóreczko i dużo błotka) super się prowadzi, świetna amortyzacja no i nie czuc jego wagi (16 kg waży). Po chodniku nie odważyłam się pojeździc, bo sąsiedzi wezwaliby karetkę, że zwariowałam i pustym wózkiem jeżdżę.
Bardzo łatwo się składa, wszytkie podnóżki, rączki, opierania bardzo lekko chodzą i nie są skomplikowane w składaniu/rozkładaniu (pierwszy raz w życiu miałam stycznośc z wózkiem i poradziłam sobie bez najmniejszych problemów i zaglądania w instrukcję). Całą tapicerkę można ściągnąc i uprac, wszystko jest na zatrzaski, więc nie ma z tym problemu. Wózek jest konkretny- bardzo stabilny i cały stelaż wygląda na wytrzymały. A poza tym ma wszystko (brakuje tylko parasolki przeciwsłonecznej)
u mnie poszło już około 3000 zł
a dziś wózeczek;-), już go rozpakowałam, poskręcałam i nawet jeździłam nim po podwórku, sąsiedzi pomyśleli pewnie, że zwariowałam.
Pierwsze wrażenia- po nierównym terenie (mam niewybetonowane podwóreczko i dużo błotka) super się prowadzi, świetna amortyzacja no i nie czuc jego wagi (16 kg waży). Po chodniku nie odważyłam się pojeździc, bo sąsiedzi wezwaliby karetkę, że zwariowałam i pustym wózkiem jeżdżę.
Bardzo łatwo się składa, wszytkie podnóżki, rączki, opierania bardzo lekko chodzą i nie są skomplikowane w składaniu/rozkładaniu (pierwszy raz w życiu miałam stycznośc z wózkiem i poradziłam sobie bez najmniejszych problemów i zaglądania w instrukcję). Całą tapicerkę można ściągnąc i uprac, wszystko jest na zatrzaski, więc nie ma z tym problemu. Wózek jest konkretny- bardzo stabilny i cały stelaż wygląda na wytrzymały. A poza tym ma wszystko (brakuje tylko parasolki przeciwsłonecznej)
u mnie poszło już około 3000 zł
Ostatnia edycja:
corina
Jako że należę do osób super zorganizowanych (z czego mój Mąż się najczęściej nabija po czym dochodzi do wniosku co on by beze mnie zrobił ) mam całą wyprawkę dzidziusia i swoją do szpitala, skonstruowaną w tabelce z cenami (bez i z ewentualną przesyłką), z nickami sprzedawców (jeśli na allegro) i dokładnymi nazwami. Oczywiście staram się tego nie sumować w końcowym wierszu bo chyba padnę na zawał
Alis84 ja tez mam taką listę
Za każdym razem jak znajdę coś tańszego, to ją uzupełniam i cieszę się jak dziecko, że udało mnie się już tyle a tyle zaoszczędzić w stosunku do pierwotnej wersji listy;-) Na kosmetyki dla malucha wyszło mi ok 400zł, na rzeczy do pokoiku 1300zł, jeszcze ok 200zł za rzeczy dla mnie do szpitala/karmienia. Całe szczescie, ze dziadki kochane wózek kupują, dzieki temu kolejnych 2 tys nie jestesmy zmuszeni wydawać.
Alis84 ja tez mam taką listę
Za każdym razem jak znajdę coś tańszego, to ją uzupełniam i cieszę się jak dziecko, że udało mnie się już tyle a tyle zaoszczędzić w stosunku do pierwotnej wersji listy;-) Na kosmetyki dla malucha wyszło mi ok 400zł, na rzeczy do pokoiku 1300zł, jeszcze ok 200zł za rzeczy dla mnie do szpitala/karmienia. Całe szczescie, ze dziadki kochane wózek kupują, dzieki temu kolejnych 2 tys nie jestesmy zmuszeni wydawać.
Hihi robię właśnie tak samo:-) jak znajdę taniej to uzupełniam, zmieniam i wogóle podliczam od nowa wariactwo ale to ułatwia przynajmniej mi zadanie, wiem że niczego nie zapomnę i mogę sobie dokładnie zaplanować wydatki a tych jest niemało Wózek u mnie też dziadkowie kupują także 1500 zł mniej do wydania
lenkaa*
A do mnie własnie przyszedł kurier z paczką w której powinna być cała masa zamawianych rzeczy - duże ilości bo tam i pieluchy wielorazowe szły i ręczniki - w sumie dałam coś koło 300zł. Już sam rozmiar paczuszki powinien mnie zastanowić - dostałam czyjąś przesyłkę - same podkłady poporodowe prawie i wkładki laktacyjne belli.Kurde
Widzę że mają tam gorąco w tych sklepach skoro tyle pomyłek. Czekam na jeszcze 2 paczki i ciekawa jestem co w nich przyślą inni sprzedawcy.
Widzę że mają tam gorąco w tych sklepach skoro tyle pomyłek. Czekam na jeszcze 2 paczki i ciekawa jestem co w nich przyślą inni sprzedawcy.
reklama