reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

dziewczyny czy będziecie kupowały muszle laktacyjne? Bo własnie robię "zbiorówkę" u jednego sprzedawcy i zastanawiam się czy dobrać. A jeszcze nikt się nie wypowiadał czy to wogóle przydatne.
aa i kupujecie plastikowe pudełko na chusteczki pampersowe czy będziecie używać bezpośrednio z paczki?

czy muszle - to nakładki laktacyjne - takie silikonowe osłonki na brodawki?
jeśli tak. to ja mam od od jednej koleżanki, zupełnie nowe bo jej się nie przydały.
Ale inna z kolei jechała na nich przez 4 miesiące...więc trudno wyczuć, czy nam się akurat przydadzą

reklama
czy muszle - to nakładki laktacyjne - takie silikonowe osłonki na brodawki?
jeśli tak. to ja mam od od jednej koleżanki, zupełnie nowe bo jej się nie przydały.
Ale inna z kolei jechała na nich przez 4 miesiące...więc trudno wyczuć, czy nam się akurat przydadzą

malina to są osłonki, ale trochę o co innego w nich chodzi - wklejam link z info:

AVENT - Muszle laktacyjne 4szt. (12086)

dziewczyny czy będziecie kupowały muszle laktacyjne? Bo własnie robię "zbiorówkę" u jednego sprzedawcy i zastanawiam się czy dobrać. A jeszcze nikt się nie wypowiadał czy to wogóle przydatne.
aa i kupujecie plastikowe pudełko na chusteczki pampersowe czy będziecie używać bezpośrednio z paczki?

Ja z muszlami się wstrzymuję - zobaczę jak będzie przebiegac moje karmienie. A co do pudełka na chusteczki, to kupiłam taki zestaw pojemników w IKEI do zamontowania na stół do przewijania i jeden z nich świetnie nada się do trzymania w nim chusteczek, zatem na razie rezygnuje z pudełka.

Pierwszy raz zobaczyłam ten wynalazek jakim są owe muszle, ja tego kupować nie będę.
Pudełko na chusteczki polecam gorąco, chyba nie muszę pisać dlaczego. Póki co mam zestaw Pampersiaków wkładów, jak upoluję promo z pudełkiem to kupię. Na razie czekam na okazję ;)

no to muszle sobie daruję w takim razie

magda - napisz może jednak blondynce dlaczego to pudełko takie fajne :-D bo ja nigdy nie używałam, a zastanawiam się czy w tym pudełku otwarte chusteczki nie będą wysychały :zawstydzona/y:

lenkaa* do pudełka wkładasz cały wkład, wcześniej odrywasz sobie tę folijkę co nią zamykasz i otwierasz. Bez pudełka ta folijka z czasem traci klej, wiadomo chusteczki są nawilżane i jak co chwilkę wyciągasz jedną to nie ma lewara zawsze lekko zamoczysz miejsce klejenia czyli to zamknięcie. Wtedy już tak nie zakleisz i tylko się wściekasz, że chusteczki masz niedomknięte. Chusteczki szybko wtedy wysychają, a latem to już całkiem. W pudełku masz normalne zamknięcie też z takim rozdzielaczem, że wyjmujesz bez problemu 1 chusteczkę a nie 15 ;)

Kobitki, przyszły do mnie koszule do karmienia z allegro - są naprawdę fajniutkie i cyc łatwo można z niej wyjąć - są ŁADNE (czego nie spodziewałamm się po karmniku nawet) i dobre jakościowo :-) w razie czego polecam, gdyby sie któraś zastanawaiał - koszule MUZZY (na allegro)
Ja prawie wszystkie piżamki mam tej firmy i te do szpitala też z tej firmy kupiłam tyle że nie na allegroa a w sklepie.:tak:

dzięki magdolec za wytłumaczenie ciemniakowi po co jest pudełko :tak: No faktycznie nie pomyślałam że to klejone miejsce się wyciera - wobec tego pudełko wydaje się NIEZBĘDNE :tak:

dzięki magdolec za wytłumaczenie ciemniakowi po co jest pudełko :tak: No faktycznie nie pomyślałam że to klejone miejsce się wyciera - wobec tego pudełko wydaje się NIEZBĘDNE :tak:
Tak,tak ja pudełeczko już zakupiłam:)
Jutro zrobie jeszcze runde po aptekach i zobaczę gdzie najtaniej zrobie zakupy kosmetyczno-lekowe.

A to pierwsze albumy dla mojej Kruszynki:)
Jak dla mnie bardzo fajne:)

Ostatnia edycja:
reklama
:-)

Załączniki

• albumy.jpg
    albumy.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 42
Do góry