reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

A jakie mebelki wybraliście? :-) Wklej linka plizzzzz :tak:
My "nasze" tez na żywo widzieliśmy i tak samo sie podobają ;-)
anusiak to mi się strasznie spodobało
Karuzela gratis Łóżeczko DREWEX Hippo.op.bok+m (816360316) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy już meble, które chcemy wstawić do pokoju dziecka (trzeba tylko dokupić szafę) a to łóżeczko będzie pasowało idealnie..
nie ukrywam, że bardziej podobają mi się te w ciemnym kolorze i z chęcią tak bym ten pokoik urządziła ale po nowym roku tak nas pociągnie po kieszeni (odbieramy w końcu mieszkanie :-D), że staram się ograniczać wydatki do minimum.. chociaż przyznam, że marnie nam to idzie :sorry:

reklama
co do wózka to na dzień dzisiejszy budżet nie pozwala mi za bardzo szaleć.
myslę o głebokim
Wózek Głęboki !!! SAWEX ! + GRATISY !!!! (822895369) - Aukcje internetowe Allegro
chcę jak najtańszy bo nie bede długo używać, ale zalezało mi na dużych pompowanych kołach, koszu na dole na zakupy i dużej gondoli.
a co do spacerówki to chyba padnie na x-lander X3 też z podobnymi kołami.
w ostateczności kupię gondolę do tego x-landera i zostaniemy przy jednym wózeczku..
jeszcze nie wiem.. mam dylemat

Jak nie macie wielkich wymagań co do gondoli to ta od Xlandera jest fajna więc ja bym raczej na twoim miejscu się nie rozdrabniała - bo potem będziesz miała i tak 2 stelaże - bez sensu. Ja się deycuje na oddzielne bo mam duże wymagania do gondoli, ale za to już się zastanawiam nad lżejszą spacerówką - taką na małych kołach żebym już nie musiała kupować wózka-parasolki - tylko prządniejszą - bardziej ocieplaną na zimę.
Natomiast jak dla mnie to gondola KONIECZNIE musi mieć koła gumowe i z dobrą amortyzacją bo dziecko leży i jest główka bardziej narażona na wstrząsy a co za tym idzie mikrowylewy do mózgu.

Jak nie macie wielkich wymagań co do gondoli to ta od Xlandera jest fajna więc ja bym raczej na twoim miejscu się nie rozdrabniała - bo potem będziesz miała i tak 2 stelaże - bez sensu. Ja się deycuje na oddzielne bo mam duże wymagania do gondoli, ale za to już się zastanawiam nad lżejszą spacerówką - taką na małych kołach żebym już nie musiała kupować wózka-parasolki - tylko prządniejszą - bardziej ocieplaną na zimę.
Natomiast jak dla mnie to gondola KONIECZNIE musi mieć koła gumowe i z dobrą amortyzacją bo dziecko leży i jest główka bardziej narażona na wstrząsy a co za tym idzie mikrowylewy do mózgu.
kurde podobnie myslimy :-) z tym ze ja też mieszkam na wsi więc u mnie parasolka też się nie sprawdzi, ale taką najwyklejszą parasolkę kupię któa mało miesca w bagażniku zajmuje :-) własnie mój małż też mowi ze skoro tak to brać tego x-landera terenowego z gondolą i problem z głowy

Idealnie trafiłam dizisiaj w wózkowy temat, bo byliśmy z mężem w hurtowni art. dziecięcych (w Wawie jedna jest na grochowskiej, druga na puławskiej 430) i oglądaliśmy wózki. Ja miałam 3 swoje typy: MUTSY przede wszystkim albo (ex aequo:happy:) maxi cosi mura i x-lander. Niestety Mury tam nie było, więc go sobie nie pooglądałam, ale mieli dużo marek o których nawet nie słyszałam wcześniej:happy: i X-landera i Mutsy. No i ja chyba zostanę przy Mutsy, tym bardziej że całość (tzn. 3-funkcyjny) mają tam za ok. 2000 pln. A może Wy coś słyszałyście o Mutsy albo o MaxiCosi Mura? Bo o X-landerach łatwiej coś znaleźć....

Nie no aż tak źle to nie będzie. Już tak nie panikujmy z tymi mikrowylewami na główce. Moja córcia jeździła w wózku bez gondolki, główkę miała na podusi, a wózeczek był wyłożony miękkim kocykiem i zapewniam, że nic jej się nie stało w główkę, a 7 lat temu nie było zbytniego wyboru z kołami w wózkach (z resztą dostałam wtedy wózek po mojej chrześnicy, a ona jest 2 latka starsza od mojej córci, więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądały wózki w 2000 roku).

ja tez tak mialam zreszta kupilam uzywany wozek dla blizniat z pąpowanymi kołami i w sumie tylko dwa lata go uzywałam. Przy tej ciazy zrobie dokladnie tak samo tylko ze wezme wózek od bratowej:-)

kurde podobnie myslimy :-) z tym ze ja też mieszkam na wsi więc u mnie parasolka też się nie sprawdzi, ale taką najwyklejszą parasolkę kupię któa mało miesca w bagażniku zajmuje :-) własnie mój małż też mowi ze skoro tak to brać tego x-landera terenowego z gondolą i problem z głowy

aga0411 No na wsi to ja bym też kupiła wózek terenowy - każdy zna swoje potrzeby. I pewnie jeszcze macie domek = żadych schodów do wnoszenia. To ja bym zupełnie na wagę nie patrzyła - czołg mógłby być nawet :-).
Ja z kolei mieszkam w samym centrum miasta - wszędzie chodniki i parki z prośiutkimi alejkami - raczej nie ma dziur i wertepów. Więc uznałam że spacerówka już może być lżejsza - zwłaszcza że trzeba będzie to wtaszczyć na 2 piętro bez windy.
Dlatego gondolka cięższa - dla dziecka, ale przy spacerówie już chyba będę trochę egoistką i wezmę jak najlżejszą do wnoszenia. Poza tym zastanwiałam się nad zimowym śniegiem ale potem mnie otrzeźwiło o jakim ja sniegu myślę??? Od kilku lat nie było porządnego u nas, a jak już spadł to był góra 2-3 dni więc dla kilku dni w roku nie będę kupować ciężaru do wnoszenia na garbie.

JustMe5 Ja się nie znam - ale poszperaj na forum jest taki dział - polecam, odradzam - i tam użytkowniczki wypowiadają się na temat wózków - i na pewno będzie dużo tych popularnych firmach o których piszesz. Rady niektóre są ciekawe bo dziewczyny piszą o ukrytych wadach, które trudno wyłapać w sklepie a wychodzi w "praniu" albo coś jest skonstruowane tak ze przez myśl by Ci nie przeszło że jest nie wygodne.

ja tez tak mialam zreszta kupilam uzywany wozek dla blizniat z pąpowanymi kołami i w sumie tylko dwa lata go uzywałam. Przy tej ciazy zrobie dokladnie tak samo tylko ze wezme wózek od bratowej:-)

asia.k a tu właśnie chodzi o te pompowane koła :tak:. Wampi no ja wiem że przez jakiś czas wogóle nie robili tych klasycznych stelaży tylko wszystko takie małe, plastikowe kółka i to jeszcze te pierwsze były bez amortyzacji - teraz to już te małokółkowe amortyzowane są. Ale jak mam już wybór to jednak stawiam na pompowane.

asia.k a tu właśnie chodzi o te pompowane koła :tak:. Wampi no ja wiem że przez jakiś czas wogóle nie robili tych klasycznych stelaży tylko wszystko takie małe, plastikowe kółka i to jeszcze te pierwsze były bez amortyzacji - teraz to już te małokółkowe amortyzowane są. Ale jak mam już wybór to jednak stawiam na pompowane.

w miedzyczasie dostałam spacerowke na podwojnych malych kołeczkach- jeden spacer i jak p********m wózek w kąt tak tam stoi:wściekła/y:

reklama
JustMe5 ja o x-landerach same pozytywy slłyszałam i to chyba najmodniejszy wózek teraz. są rózne modele x-landerów więc wyór duży :-)
lenkaa* masz racje zero schodów, bo mieszkając na wsi mamy domek, więc z wagą wózka nie będzie problemów, jedynie z bagażnikiem samochodu, bo ja jeżdzę małym autkiem z bardzo małym bagażnikiem, więc podejrzewam, że tylna kanapa będzie musiala być złozona. czyli moim autkiem będe jeździła tylko ja i dzidzia :-D

Do góry