reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

ja na razie mam kilka sztuk body z reala za 1,99 zł :zawstydzona/y: i nic poza tym. Dlatego chętnie czytam posty doświadczonych mam odnośnie zakupów:tak:

reklama
estragon nie jesteś odosobniona.. mam raptem 5 realowych bodziaków na krzyż :-D no i spory zapas odziedziczonych ubranek po chrześniaku.. ale od ponad roku do nich nie zaglądałam więc nawet sama nie wiem co tam jest hehe
a w związku z tym, że czekam z zakupami dzidziowymi do stycznia to na razie zaopatruję siebie.. takim to oto sposobem wpadły mi dziś 2 bluzeczki ciążowe chociaż bez brzucha też się świetnie prezentują :yes: ale żeby nie było.. mąż mnie na nie namówił :zawstydzona/y:

aaaaa i widziałam dziś na żywo łóżeczko, które wypatrzyłam w necie.. chyba ten wybór mamy już z głowy bo mężowi też się spodobało :-)

Dziewczyny spokojnie ja nie mam jeszcze nic:szok:... jakos mimo chęci narazie odwagi brak... ale mam jeszcze mnóstwo czasu a w sklepach az półki sie uginają...
na zakupy ruszam gdy poznam płec maleństwa...

Aldonta ale zestawik trafiłaś rewelacyjny:tak:

Ja narazie mam dwie pary bodziaków z krótkim rękawkiem...:-) Tak chciałabym robić już takie większe zakupy...Na to jeszcze jest niestety czas- jak to mówi mój P.;-)Ale ta chwila nadejdzie...:-):-)

No to was podziwiam że tak czekacie - bo to jak widzę nie mały wydatek. Pomimo że kupowałam w ciucholandzie część a część na wyprzedażach - takie łdniejsze - to już wydałam ok 400zł. Co prawda połowa wyprawki na 56 już jest i 3/4 na 62, ale kasa płynie wartkim strumieniem. Ja na te pierwsze miesiące kupuję ubranka uniseks - i tak w większości są to śpiochy i bodziaki więc charakter ubranka nie ma znaczenia a kolory kupowałam neutralne - niebieskie, żółte, zielone, beżowe, białe, teraz już kolejne kupuję bardziej pod chłopca ale i tak nie wszystkie bo kiedyś chciałabym wykorzystać te ubranka dla drugiego dziecka a nie wiem co będzie - chłopiec czy dziewczynka - więc nie będę 100% kupować typowo dla chłopca.

lenka u mnie jest podobnie. jak narazie wszystko mam używane, 56 mam juz całą wyprawkę 62 też sporo i nawet kilka 68 bo nie mogłam się oprzeć :-)
kolory podobnie- neutralne, biel, błekit, beż, pomarańcz zielen :-)

Z pewnością to nie mały wydatek...Bo wszystko kosztuje nie małe pieniądze a gdzie tam łóżeczko, wózek i reszta (jakas komoda na ciuszki czy inne rzeczy) Ale to wszystko tak bardzo cieszy, to moje pierwsze maleństwo wiec i jakoś nie potrafię się doczekać:-):-)

reklama
komodę już mam- robiona nz zamówienie jednak tak wysoka ze przewijak tam nie bedzie tylko na lóżeczku.
co do wózka to najbierw byłam nastawiona na wielofunkcyjny, ale jak mi sie w takim głąboki spodobał to spacerówka już nie i odwrotnie wiec chyba będę miaała 2 wózki tylko głęboki i potem tylko spacerówka :-)

Do góry