reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

a ja mam mikro od roku, bo dostałam na imieniny;-), chociaż też zawsze byłam przeciwna. Ale u nas się sprawdza do rozmrażania mięsa czy chleba, a jak wyjeżdżam do mamy na parę dni, to mąż sobie szybko "podgrzewa" to, co mu zostawię. Tak samo można podgrzac herbatkę jak wystygnie czy kawkę. Roztapiam też masło, czekoladę (np do placka) no i ostatnio mam zajawkę na płatki z rana, więc wkładam mleczko na 1,5 minuty i mam zagotowane:-p.

Chrupcia to jesteś chyba z 4 osobą, która nie ma TV. Ostatnio to chyba taki trend. U mnie TV chodzi na okrągło bez względu czy ktoś go ogląda czy nie.

Magda ja też zastanawiałam się nad tą pościelą jako ten droższy komplet, jeden w paseczki, co kiedyś wstawiałam, a ten drugi.

Ostatnia edycja:
reklama
Chrupcia to jesteś chyba z 4 osobą, która nie ma TV. Ostatnio to chyba taki trend. U mnie TV chodzi na okrągło bez względu czy ktoś go ogląda czy nie.

Przyznaję się bez bicia, że korzystam sporadycznie z mikro w pracy jak przyniosę jakiś obiad z domu i oglądam TV jednym okiem u teściów co 2,3 tygodnie :tak:

Mąz chciał TV i to duże ale jak wreszcie zdiagnozował, ze zalezy mu na ekranie do oglądania DVD a nie stacjach telewizyjnych to kupiliśmy projektor :)

A znam może ze 3 osoby, które TV nie mają z wyboru...

Natomiast pani w sklepie w centrum bedzina nie pozwoliła mi przymierzyć stanika.....mówiąc ze tej bielizny nie mierzymy.............zrobiłam zdziwioną minę i poszłam do konkurencji........światowy sklep,,,,hehe
Podupczyło ją czy co :szok: No stringów się też teoretycznie nie przymierza bo to taki typ bielizny żeby przysłowiowej "drachy" nie zostawić :-D ale biustonosz.... z resztą gacie też da się przymierzyć po tajniacku, wiadomo gacie na gacie ;-)

a ja mam mikro od roku, bo dostałam na imieniny;-), chociaż też zawsze byłam przeciwna. Ale u nas się sprawdza do rozmrażania mięsa czy chleba, a jak wyjeżdżam do mamy na parę dni, to mąż sobie szybko "podgrzewa" to, co mu zostawię. Tak samo można podgrzac herbatkę jak wystygnie czy kawkę. Roztapiam też masło, czekoladę (np do placka) no i ostatnio mam zajawkę na płatki z rana, więc wkładam mleczko na 1,5 minuty i mam zagotowane:-p.

Magda ja też zastanawiałam się nad tą pościelą jako ten droższy komplet, jeden w paseczki, co kiedyś wstawiałam, a ten drugi.

U mnie mirko codziennie na chodzie, młodemu przed szkołą podgrzewam mleko na śniadanie, często robię zapiekanki takie leniwe bo tylko chleb i ser żółty. Ogólnie wszystko się podgrzewa, rozmraża itp.

estragon no i co z tą pościelą? Wzięłaś?

Asieek napisz mi kochana jaki kolorek wybrałaś i czy identyko na na fotkach.

Ja tu jeszcze myślę tak:
POŚCIEL do WÓZKA - 4 elementowa z APLIKACJĄ (919355990) - Aukcje internetowe Allegro
6-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją IMIĘ GRATIS (911316296) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK - BECIK 80x80 z APLIKACJĄ (919357632) - Aukcje internetowe Allegro
Dobrałabym inne kolory, np. zielony do łóżeczka, żółty do wózka i różowy rożek. Wychodzi taniej niż cała 10-tka, fakt brakuje przybornika, ale bez niego się obędę no chyba, że coś jeszcze wymyślę. Co myślicie?

magda102 urodziłam się 13 stycznia (dlatego szczęśliwa 13) a mama zaczeła mnie rodzić 3 dni wcześniej.
No to już kumam. Ja dziękuję toś swojej mamie dała po doopie, rodzić 3 dni :eek:
A 13 mieć urodziny fajnie, taki inny dzień ;-)

A tak w ogóle to Dzień dobry!

Ja mam w domu mikrofalę od paru lat i jest bardzo pożyteczna, bardzo różnie moi domownicy wracaja więc do odgrzania czegokolwiek jest super... zresztą Emilka rano pije mleko więc 40 sekund i szklanka mleka podgrzana
TV mam i lubię... właśnie się kończy Pytanie na Sniadanie w programie 2 gdzie sa poruszane fajne tematy... zawsze oglądam do śniadanka

reklama
nieźle się tu rozkręciło...uśmiałam się:-D:-D

u mnie pościel nie jest na liście najważniejszych rzeczy a to z tego względu, że przecież będzie już ciepło i wystarczy kocyk a za ta cenę można kupić coś innego. Podusi też nie będę kupować bo chcę by dziecko spało na płaskim, lekko podniesionym materacu. Natomiast myślę o jakimś baldachimie...

Do góry