reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

ja twardo czekam do stycznia.. nie wiem tylko ile jeszcze wytrzymam :-p
Jestem pełna podziwu :tak::tak::tak:Ja już nic nie kupuję z ciuszków, bo mam naprawdę wszystko,przed porodem jakiś ładny komplecik do szpitala kupię dla dzidzi.
Miałam nic nie dostać, a tu koleżanka jedna,druga ze wózek,że fotelik,że ciuszki itp odda/sprzeda...normalnie szok :szok:;-)
Aldonta zestaw super :tak: Jesteś pewna że będzie córka, czy tak jak ja w ciemno sukienki kupujesz? :sorry:

reklama
Aldonta świetny zakup - ciuszki słodziaśne. Widzę że dziewcyna ma jeszcze inne aukcje na "kup teraz" i też rzeczy za śmieszną kasę - n. 2 pajacyki za 10 zł - ja takie wczoraj widziałam w tesco za 40. Więc przebitka masakryczna.
Ja już pożegnałam się ze słodkimi sukienusiami i czapeczkami z włóczki z kokardką - odżałowałam 1 dzień i już cieszę się na syneczka :-)
też oglądałam aukcję ze spodenkami jeansowymi na 62, ale się zastanawiam czy takie spodniaki będą wygodne dla malucha który tylko jeszcze leży, czy nie będą wygodniejsze jakieś śpiochy i bodziaki, a te "doroślejsze" ubranka to po 3 m-cu jak już zacznie się podnosić. Co sądzicie?
no i zauważyłam że większośc aukcji teraz dotyczy ciuszków zimowych, mało która mam sprzedaje te letnie w naszym rozmiarze na lato (ok 62) - dostosowały się do sezonu, a szkoda bo jak puszczą letnie ciuszki to ja już w większości wyprawkę muszę mieć gotową bo tak na koniec czekać to nie wydolę finansowo

Aldonta świetny zakup - ciuszki słodziaśne. Widzę że dziewcyna ma jeszcze inne aukcje na "kup teraz" i też rzeczy za śmieszną kasę - n. 2 pajacyki za 10 zł - ja takie wczoraj widziałam w tesco za 40. Więc przebitka masakryczna.
Ja już pożegnałam się ze słodkimi sukienusiami i czapeczkami z włóczki z kokardką - odżałowałam 1 dzień i już cieszę się na syneczka :-)
też oglądałam aukcję ze spodenkami jeansowymi na 62, ale się zastanawiam czy takie spodniaki będą wygodne dla malucha który tylko jeszcze leży, czy nie będą wygodniejsze jakieś śpiochy i bodziaki, a te "doroślejsze" ubranka to po 3 m-cu jak już zacznie się podnosić. Co sądzicie?
no i zauważyłam że większośc aukcji teraz dotyczy ciuszków zimowych, mało która mam sprzedaje te letnie w naszym rozmiarze na lato (ok 62) - dostosowały się do sezonu, a szkoda bo jak puszczą letnie ciuszki to ja już w większości wyprawkę muszę mieć gotową bo tak na koniec czekać to nie wydolę finansowo

Zmojego doswiadczenia wynika iz wygodniejsze dla dziecka sa spioszki wowczas nic go nie ugniata a o ile pamietam to 62 to mały rozmiarek

No 62 to do 3 m-ca nie dużej. Ale ja na rzie taką wyprawkę skompletowałam, zaczynam od najmniejszych - chociaż tych na 56 za dużo nie kupowałam. Trudno jest mi przewidzieć jak dziecko będzie rosło i nie wiem czy 68 kupować już jesienne i nie bawić się np w bodziaki bez rękawków, czy może jeszcze zahaczy o lato. Ja ciuszki w większości - a właściwie to w całości kupuję sama, dlatego szkoda mi pieniędzy wydawać w ciemno jak się okaże że np. szybko dziecko z czegoś wyrośnie zanim jeszcze będzie odpowiednie do pogody albo nie zdąży dorosnąć do letnich 68 a już będzie chłodna jesień - dlatego mam zgryza. Jakbym miała ciuszki od kogoś to mniejszy problem - bierzesz co dają bo za darmo i ewentualnie dokupujesz w miarę potrzeb czego brakuje.

no wlasnie tu chodzi o to ze takie maluszki szybko wyrastaja z ciuszkow i pamietam ze wiele rzeczy okazało sie za małe i niektorych wogole nie miały na sobie. ja nie mam problemu ciuszki zostały mi po blizniakach i tylko wyprawke do szpitala ale na musze sobie zkompletowac ale na to mam jeszcze duzo czasu, zreszta całe lato przed nami a nigdy nie wiadomo jaki duzy sie dzidzius urodzi

No tak, przy drugim dziecku już problemu nie będę miała :-) Ale od czegoś zacząć trzeba.
A co do wyprawki do szpitala to chodzi ci o takie ubranka w szpitalu czy na wyjście? Bo u nas w szpitalu dziecko jest ubierane w szpitalne - można swoje ubranka zabrać, ale jest wysokie prawdopodobieństwo że się ich nie odzyska bo dzieci jak są przebierane to ubranka idą do wspólnej pralni i nikt nie bawi się w segregaję które czyje i które szpitalne, więc do szpitala to ja nic nie biorę bo mi szkoda - te 2, 3dni będzie na państwowych ;-), tylko na wyjście mąż przywiezie nasze.

No tak, przy drugim dziecku już problemu nie będę miała :-) Ale od czegoś zacząć trzeba.
A co do wyprawki do szpitala to chodzi ci o takie ubranka w szpitalu czy na wyjście? Bo u nas w szpitalu dziecko jest ubierane w szpitalne - można swoje ubranka zabrać, ale jest wysokie prawdopodobieństwo że się ich nie odzyska bo dzieci jak są przebierane to ubranka idą do wspólnej pralni i nikt nie bawi się w segregaję które czyje i które szpitalne, więc do szpitala to ja nic nie biorę bo mi szkoda - te 2, 3dni będzie na państwowych ;-), tylko na wyjście mąż przywiezie nasze.

nie musze zrobic taka i do szpitala i na wyjscie:-)
u nas 24 jestes z dzieckiem sama karmisz sama przebierasz o prawda nie musisz miec swoich ciuszkow ale te szpitalne sa w oplakanym stanie.

kurczę, Wy już tak poważnie o ciuszkach, rozmiarach, wyprawkach, a ja jestem jeszcze w lesie. Nawet nie mam pojęcia od czego zacząc:zawstydzona/y:. Dla mnie to nadal jakaś abstrakcja:sorry:, jak gdyby to w ogóle mnie nie dotyczyło, tylko może jakiejś koleżanki:eek:...

reklama
kurczę, Wy już tak poważnie o ciuszkach, rozmiarach, wyprawkach, a ja jestem jeszcze w lesie. Nawet nie mam pojęcia od czego zacząc:zawstydzona/y:. Dla mnie to nadal jakaś abstrakcja:sorry:, jak gdyby to w ogóle mnie nie dotyczyło, tylko może jakiejś koleżanki:eek:...

Ja juz zdoswiadczeniem chociaz przed blizniakami do samego porodu osobiscie nic nie kupilam zaangazowala sie w to moja rodzinka:-) teraz wiem co konkretnie mi sie przyda bo dzidzia urodzi sie mniejwiecej o tej samej porze roku ale powiem ci szczerze ze do tej pory nic nie kupilam nowego i jeszcze długo pewnie tego nie zrobie mam czas:-)

Ostatnia edycja:
Do góry