reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja zakupilam rożek. Zobaczymy czy się sprawdzi. Jesli okaze sie ze dziwcku niewygodnie albo za zimno/za gorąco, to normalnie zamierzam przykrywac kolderka/kocykiem. Wydaje mi sie, że takie maleństwo do kilku tygodni niewiele sie w cz\asie snu kręci i raczej jakos sobie nie wyobrazam zeby sobie ta kolderke na glowe szczelnie naciagnelo.
Poza tym tak jak piszesz, nasze mamy nas normalnie przykrywaly i jakos zyjemy ;) także nie popadajmy w przesade

reklama
wlasnie kiedy na poczatku dziecko jest troche skrempowane to ponoc czuje sie lepiej, bezpieczniej, taka namiastka tego co mialo przed narodzinami. trudno przewidziec jaka bedzie temperatura, poza tym dziecku na poczatku i tak jest zimno, nawet jesli sie latem urodzi to potrzebuje troche czasu zeby przywyknac do warunkow poza brzuchem. mamy kolderke, rozek i spiworek, mysle ze bedziemy testowac i zobaczymy co sie najlepiej sprawdzi.

Ja zakupilam rożek. Zobaczymy czy się sprawdzi. Jesli okaze sie ze dziwcku niewygodnie albo za zimno/za gorąco, to normalnie zamierzam przykrywac kolderka/kocykiem. Wydaje mi sie, że takie maleństwo do kilku tygodni niewiele sie w cz\asie snu kręci i raczej jakos sobie nie wyobrazam zeby sobie ta kolderke na glowe szczelnie naciagnelo.
Poza tym tak jak piszesz, nasze mamy nas normalnie przykrywaly i jakos zyjemy ;) także nie popadajmy w przesade

No właśnie :) Też mam rożek i kołderkę, śpiworek sobie darowałam. Wypróbuje oba i zobaczę co mi bardziej odpowiada bo w sumie to ciężko powiedzieć co jest lepsze. Być może rożek jest teraz bardziej popularny ale czytałam opinie że trzeba uważać na nóżki dziecka żeby nie były za bardzo skrępowane bo to szkodzi stawom biodrowym więc coś czuję, że jednak stara, dobra kołderka wygra :p

awru śliczności:tak:. Gdzie Ty kupujesz takie cudeńka??? Wszystkie Twoje zakupy mi się podobają, to może troszkę bym skopiowała? Hę;-):-D?

Co do wszelakich produktów dostępnych na naszym rynku już się kiedyś wypowiadałam dawno temu. Jako, że pracowałam w takiej branży, gdzie miałam dostęp do różnych informacji, to informuję Was, że 98% towarów dostępnych na naszym rynku to chińszczyzna, nawet jeśli jest na nich napisane made in poland/germany/usa itd... itd... Drugi raz już mi się nie chce tego tłumaczyc, ale kupując cokolwiek nie należy sugerowac się czy jest to chińskie czy nie, tylko czy ma dobre opinie, odpowiada naszym gustom/fanaberiom/oczekiwaniom i czy na "nasze oko" jest dobrej jakości, a można to stwierdzic porównując kilka modeli od różnych producentów.

A w kwestii biustonoszy: wczoraj mierzyłam w Donnie cyckonosze:-p i ... UWAGA mój rozmiar 80F:szok::szok::szok: no niech mi teraz któraś podskoczy:-D, to cycami zmiażdżę:-D:sorry2::-p

Estragon ja nie podskoczę:-p... przed ciążą miałam 75B... teraz 80C a do karmienia kupię 80D bo na 100% będą większe...
no właśnie ja tylko o zakupach dla maluszka a dla siebie koszulek i staników nie kupiłam

no właśnie Alutka, myślisz, że do karmienia jeden rozmiar się powiększą? bo nie wiem kiedy i jaki biustonosz kupować:confused:
masz jakieś sprawdzone firmy, co dobrze trzymają biust??

reklama
Do góry