reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

no wlasnie jak wyglada na zywo ten zielony? ladny jest? my sie nad nim powaznie zastanawiamy bo stwierdzilismy ze jak bedziemy wozic czerwonym wozkiem dziecko ubrane na rozowo to juz bedzie estetyczna przesada jak dla nas :p dlatego zielony bylby idealny.

reklama
moje świeże łupy.. część z allegro
ciuszki w rozm. do 6 m-cy

Załączniki

• PICT8507.jpg
    PICT8507.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 34
  • PICT8509.jpg
    PICT8509.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 36
  • PICT8511.jpg
    PICT8511.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 32
  • PICT8512.jpg
    PICT8512.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 33
  • PICT8514.jpg
    PICT8514.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 35
  • PICT8518.jpg
    PICT8518.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 32
  • PICT8520.jpg
    PICT8520.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 31
zastanawiam się nad jedna rzeczą, na kolki polecają herbatkę z kopru włoskiego, patrze na skład a tam tego kopru 6%:baffled:

moze to odpowiednie stezenie?
jesli chcesz karmic piersia i nie chcesz dodatkowo dopajac dziecka herbatkami to rownie dobrym rozwiazaniem na kolki jest picie przez mame herbatek z koprem wloskim, dziecko dostaje to wtedy z mlekiem :)

trudno powiedziec ale na pewno producenci herbatek wiedza co robia.
ja dostalam jakis czas temu 3herbatki: dla ciezarnej, dla karmiacej i dla dzieciaczka. dwie ostatnie maja w skladzie koper. sa z Demmers Teahouse - Herbaciarnia Kraków a wiec firma z krakowa, mieszanki natomiast sprowadzane z austrii. poki co pije ta pierwsza i polecam, pycha :)

reklama
Co do herbatek to moja koleżanka na początku sama piła te z koperkiem i karmiąc dziecko piersią niejako podawała mu ją :) Tak jej poradziła położna, dopiero jak przestała karmić (dość wcześnie bo w 4 miesiącu z braku pokarmu) podawała dziecku normalnie herbatkę. Ale je można chyba podawać od razu same także to już jak kto woli.

Mam do Was pytanie, być może już było ale ostatnio chodzi mi to po głowie więc zapytam :) Czym będziecie na początku przykrywać (okrywać) dziecko do snu? Wiadomo jak gorąco latem to wystarczy kocyk czy nawet pieluszka ale w maju pewnie jeszcze tak ciepło nie będzie a więc kołderka, rożek czy śpiworek? Podobno rożki i śpiworki to teraz hit i większość mam ich właśnie używa ale czy to nie krępuje ruchów dziecka? Podobno jak się tak przyzwyczai do takiej "ciasnoty" to potem ciężko odzwyczaić a argumenty że pod kołderką może się udusić to chyba też przesada w końcu nasze mamy miały do dyspozycji głównie kołderki i jakoś sie nie zadusiłyśmy :p

Do góry