reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

witam popołudniowo................dla poprawy nędznego nastroju poleciałam do fryzjera...........a wracając dopadłam szperak, dzis u nas wszystko po złotówie......hahaha wyrwałam pare koszulek dla starszego ale skoro po złotówie to dla Małej też kilka.....mniamuśnie.....ciuchów dla maluchów chyba najwięcej ze wszystkich jest u nas... :p

reklama
Hejka Kobitki,

elwiwas, ja chyba będę prala w płynie lovela, bez zmiekczania na sam poczatek. A sam płyn, nie proszek jest już mniej "inwazyjny".
Podpytałam szwagierki, która jest na świeżo w temacie, bo ja już wiele zapomniałam :tak:

krewetka, a po co Ci ciążowy biustonosz? Bo jesli zamierzasz go kupić, bo Ci się biust powiększył i nie masz w czym chodzić, to ok. Ja też zmieniałam jakieś 4 mies temu.
Ale do karmienia, to szczególnie polecam te z odpinaną klapką i to taką, kóra da się 1 rękę szybko odpiąć. Ja kiedyś miałam takie wysuwane zapięcie, a nie "klik" i masakra. Musiałam mieś obie ręce wolne żeby odpiąć, zapiąć, a małe się w tym czasie darły

aga0411, to super rozwiązanie. Ja się zastanawiam teraz, czy to moje poprzednie wyrko u dziewczynek miało dyktę wsuwaną nad szufladę :confused:
Musze jakies stare fotki odszukać i sprawdzić.
Może w tym uda mi się kupić jakąś płytę wiórową i przymocujemy z MM jakoś.

Niestety zdarza się, że "polskie" produkty są robione w całości lub z podzespołów z Chin w celu zmniejszenia kosztów. Ponoć to powszechne przy produkcji zabawek...

Warto pogrzebać w danych gdzie i jakiej wielkości dana firma ma zakład prdukcyjny.

Przed chińszczyzną trudno się ustrzec. Nawet bardzo znane, światowe i drogie marki korzystają z produkcji azjatyckiej (np. GAP, Nike etc)

Właśnie polskie rzadko kiedy są robione na podzespołach chińskich w odróżnieniu od marek zagranicznych ale nie będę się w temat zagłębiać bo i tak każda z Was ma już swoją wyrobioną opinię, ja mam swoją i dobrze mi z tym :)

Nataliak napisałaś, że z homologacją jest tak samo jak z atestem i tu się ogromnie mylisz! Żeby fotelik mógł dostać homologację musi przejść crash testy zgodne w dzisiejszych czasach z wymogami UE. Nie każdy fotelik posiada homologację bo wcale nie łatwo ją zdobyć szczególnie jeśli fotelik jest to du.y że tak się wyrażę dobitnie :p

Właśnie udało mi się wygrać licytację na allegro i zakupiłam piękny huśtawko-leżaczek o przeszło 150 zł taniej niż w sklepie :-D

Załączniki

• 6864_b.jpg
    6864_b.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 34
Dziewczyny super zakupy:-)Same śliczności:-)
Ja wczoraj zaszalałam na allegro, jak przyjdą przesyłki na pewno się pochwalę:-D
Co do fotelika używany kupiłabym tylko od kogoś znajomego, nie ryzykowałabym na allegro.

Tak czy siak na bezpieczeństwie dziecka nie ma co oszczędzać, wiadomo że znane marki nas nie zawiodą czyli np. maxi-cosi ale to nie znaczy że polskie firmy robią same "tandetne" rzeczy. Ja kupuję wózek firmy Jedo, polska firma a nie uważam żeby odstępowała jakościowo od np. tak przez niektóre z Was wychwalanych x-landerów. Ale wiadomo nie ma to ja potęga reklamy i dobrego marketingu ;) Ktoś kto jest z branży wie o co chodzi i jak to było kiedyś w reklamie bodajże jakiegoś proszku: skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?...

reklama
ja akurat nie ulegam potędze reklamy, tez zastanawiałam się nad tańszym wózkiem, ale jak postawiłam go obok ciut droższego to widziałam ze cena się skąś bierze, cudów nie ma jeśli wózek jest 50% droższy od innego to nie mogą być równie dobre bo inaczej nikt tych droższych by nie kupował ( co nie znaczy ze te tańsze sa badziewne), nie sadze aby cena wynikała jedynie z nakładów na reklamy

Do góry