reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
wiele osob sie z tym nie zgadza dlatego ze pojawilo sie sporo polskich firm ktore robia tandetne wozki 2funkcyjne i do tego foteliki. taki atest nie jest trudno uzyskac. a na porzadny fotelik trzeba jednak wydac ok 500zl. bylo juz przerabiane w temacie wozkowym, polecam zerknac do archiwum.

Atesty są na materiały a homologacja to jest coś zupełnie innego. Mój teść pracuje w firmie produkującej foteliki samochodowe różnych marek od "tandetnych" polskich po zagraniczne "supermarki" także mam informacje na ten temat z pierwszej ręki i nie muszę zagłębiać się w archiwum :)

Ja uwazam, ze nie zawsze polski=gorszy, czasami jest tak, ze sa firmy, ktore produkuja rzeczy bardzo dobrej jakosci, a sa nieznane, bo nie jest im latwo przebic sie na rynku, gdzie kroluja znane marki i sa na nim od bardzo wielu lat. Wiadomo, ze takim firmom brak pieniedzy na odpowiednia reklame, marketing i na to, aby wejsc na rynki zagraniczne. Bo bez dobrej reklamy sie na nie zwyczajnie nie wejdzie, nawet jak towar bedzie super. To nie jest sprawiedliwe, ale tak jest.

Ja uwazam, ze nie zawsze polski=gorszy, czasami jest tak, ze sa firmy, ktore produkuja rzeczy bardzo dobrej jakosci, a sa nieznane, bo nie jest im latwo przebic sie na rynku, gdzie kroluja znane marki i sa na nim od bardzo wielu lat. Wiadomo, ze takim firmom brak pieniedzy na odpowiednia reklame, marketing i na to, aby wejsc na rynki zagraniczne. Bo bez dobrej reklamy sie na nie zwyczajnie nie wejdzie, nawet jak towar bedzie super. To nie jest sprawiedliwe, ale tak jest.

alez oczywiscie ze polski nie musi oznaczac gorszy! ale powiedz czy wozilabys dziecko w foteliku samochodowym firmy ktorej inne produkty zbieraja fatalne opinie?

Nataliak, co do jakosci produktow tych firm, polskich wozkow, ktore tutaj wklejalyscie i innych, ja sie nie wypowiadam, bo jej nie znam z tego powodu, ze produkty te sa tu wogole nie dostepne, na rynku francuskim po prostu ich nie ma. A wiec nawet gdybym chciala sprawdzic, obejrzec na zywo w sklepie itp., to nie bede miec takiej okazji. A ze zdjecia trudno jest mi oceniac, a wiec nie oceniam, czegos czego nie znam.

bo wszystkie foteliki maja atest ale czy to oznacza ze są bezpieczne? zastanawiam się ile bardziej bezpieczny jest maxi-cosi od np takiego zwykłego ( np w zestawie z wózkiem)

alez oczywiscie ze polski nie musi oznaczac gorszy! ale powiedz czy wozilabys dziecko w foteliku samochodowym firmy ktorej inne produkty zbieraja fatalne opinie?

Niestety zdarza się, że "polskie" produkty są robione w całości lub z podzespołów z Chin w celu zmniejszenia kosztów. Ponoć to powszechne przy produkcji zabawek...

Warto pogrzebać w danych gdzie i jakiej wielkości dana firma ma zakład prdukcyjny.

Przed chińszczyzną trudno się ustrzec. Nawet bardzo znane, światowe i drogie marki korzystają z produkcji azjatyckiej (np. GAP, Nike etc)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry