reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
mam ją od jakiegoś tygodnia, dwóch - nie pamiętam ;-) z tego co mówił znajomy to baterie nie wystarczają na długo a są dość drogie ok.30zł.. my pewnie będziemy ją przerabiać na zasilacz - tak przynajmniej stwierdził mój mąż :-)

dziewczyny a nie patrzylyscie na taką karuzelkę: j.NOWA karuzela Tiny Love Symfonia w ruchu ZOO (909281897) - Aukcje internetowe Allegro
ja miałam ją jak synuś był mały.. zaletą jest to że muzyczka spokojna, bo klasyczna.. a i zabaweczki skierowane są buźkami do dziecka... nie znam dziecka, ktore miało tą karuzelkę i jej nie uwielbiało... a bateryjki w tej karuzelce starczają naprawde na długo.. my mieliśmy akumulatorki...

Tiger- superowe zakupy, ja też nie mogłam przejsć obojętnie obok tych przecen w Mothercare i nawet mam takiego samego rampersa, żółtego z żyrafką (??), stwierdziłam że jest unisex;-)
Jeśli chodzi o worki sako, to są w szkole rodzenia i są super wygodne, ale nie wyobrażam sobie karmienia w nich malucha.. Jednak podpórki pod łokcie, takie jak są w normalnych fotelach wydają mi się znacznie wygodniejsze... No i te worki są dość niskie i chyba usiąść i wstać z maluchem to niezła gimnastyka....

:happy2::happy2:, pewnie, że unisexy ;-) Poznajesz po ciuszkach skąd są, hehehe. Skusiłam się tez na zakupy w tym drogim z reguły BHS-ie czy jak mu tam. I ta biała sukieneczka z bluzeczką kosztowała 9 pln, a kurteczka 45 pln. Jest misiowa w dotyku, a wewn. pikowana.

aga0411, wystarczy jak przesuniesz łóżeczko i już masz odkurzone pod nim. Dno szuflady jest ostatnim elementem przed podłogą (dobrze to wytłumaczyłam mam nadzieję). Ciężkie nie będzie, a pewnie czasami odsuwasz jakąś komodę przy odkurzaniu, to z tym zrobisz podobnie. Polecam szufladę, naprawdę.

elwiwas, ja miałam termometr w smoczku i NIGDyY go nie użyłam, bo obie panny nie chciały ssać smoków. Odradzam zatem i proponuję ten do ucha, albo elektroniczny z szybkim pomiarem i miękką końcówką.
I tak, jak pisza Kobitki - nie gruszka, a nose frida. Filtrów nie trzeba zmieniać za każdym razem. Ja myłam całe ustrojstwo.

afiliacja, nie ma za co :)

corina, nie miałam tej komody. Nie pomogę niestety

Dziękuję za komplementa w kwestii ciuszków i łóżeczka. awru, faktycznie ostatnio sobie przypomniałam, że przecież tym posiadanym już córom też muszę coś kupić :-D Zaczynałam już mieć lekkie wyrzuty sumienia :zawstydzona/y:

karuzelki bardzo ładne. Ja jeszcze się waham nad wzorem.

Materac: ja też gryka-kokos

Listy nie mam, ale musze ją w końcu zrobić i przede wszystkim zrobic remanent zakupionych ubranek i rzeczy, bo nie wiem już sama czego mi brakuje :-D

u nas materac tez gryka-kokos. juz mamy skompletowane wszystko do spania: lozeczko, materac, posciel i wypelnienie. finalnie wszystko z drewex.

reklama
Do góry