reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

W sumie za wszystko zapłaciliśmy 2000.
Mamy spacerówkę, gondolę, maskitierę, dwie folie przecideszcz., pompkę, torbę X-bag, śpiworek X-cosy, fotelik maxi cosi city, śpiworek do fotelika maxi cosi, adaptery do gondoli i chyba to wszystko :-)

A i jeszcze na życzenie mamy koła z rocznika 2008, bo te mi sie bardziej podobały :))) (bo wózek i cała reszta jest z 2009)
nooo to super zakup:tak:świetna cena :-)
ja ostatnio widziałam własnie te foteliki w sklepie za 599 a 2 dni temu na allegro za 350 zł nowe oczywiście, więc pewnie padnie na allegro

reklama
nooo to super zakup:tak:świetna cena :-)
ja ostatnio widziałam własnie te foteliki w sklepie za 599 a 2 dni temu na allegro za 350 zł nowe oczywiście, więc pewnie padnie na allegro
Aga to spora różnica w cenie jeśli chodzi o sam fotelik...prawie o połowę:szok:

My jeszcze się wahamy co do tego gdzie dzidzia wyląduje w pierwszych tygodniach i kto do kogo się przeprowadzi - bejbe do nas czy my do niego.

Otóż wspaniałomyślnie ;-)przeznaczyliśmy dla bejbika większy pokój niż nasza sypialnia i jak wstawimy łóżeczko to trudno będzie przejść do okna. Bieganie z cycem (na początku przynajmniej) odpada bo pokoik małego za łazienką i salonem.
I mamy dylemat... pewnie życie nam podpowie - łóżeczko nie tak trudno przestawić:-)
Ale pokoik oczywiście już urządzamy stopniowo:-)

No ja mam ten sam problem ale rozwiązałam go koszem dla dziecka na kółkach - u nas w sypialni na noc a w dzień kosz będzie tam gdzie my - np jak ja będę w kuchni to wolę mieć śpiące dziecko w salonie bo bliżej, niż latać co chwilę do sypialni i sprawdzać czy się nie wybudził. Kupiłam też przewijak na kółkach który będzie stał w pokoiku Jaśka,w nocy będzie zjeżdżał do sypialni zeby wszystko było pod ręką ( ma duże półki na akcesoria)a na kąpanie będzie jechał do kuchni żeby był pod ręką. A jak młody już zacznie wstawać to dopiero kupimy łóżeczko i na stałe się małego zainstaluje w jego pokoiku - już powinien wtedy raczej przesypiać noce.

Witam wieczorową porą
mam do Was pytanie, ponieważ zastanawiam się jakie kupowałyście kocyki: z polaru, włókien poliestrowych, mikrofibry czy może akrylu? Mam mały dylemat jaki kocyk będzie najbardziej odpowiedni... Może coś wiecie na ten temat?? :confused:
Ja mam 1- z podwójnej warstwy weluru - ciepły ( z funkcja zapinania w rożek i śpiwórek)
1- z podwójnej warstwy bawełny - średni
1- z pojedynczej warstwy poliestru - raczej cienki

Nówka :-) Troszkę krócej będziemy korzystać z okresu gwarancji, ale cóż - tak wyszło i jesteśmy zadowoleni. Zresztą to X-lander - ponoc bezawaryjny jak Toyota :)))

Życzę aby był sprawniejszy od toyoty bo dziś w TVN24 mówili ze Toyota wymienia w całych seriach samochodów produkowanych od 2005r. wadliwy pedał gazu :-D:-D Ale wózio prezentuje się super i kolorki mi się podobają :tak:

Ostatnia edycja:
No to jest już wózek :-) X-lander XA spacerówka z gondola i do tego fotelik maxi cosi :-) U nas w sklepach ciężko już o modele z 2009 roku - mają głównie 2010, które są droższe, a niekoniecznie lepsze - więc zdecydowaliśmy, że nie ma na co czekać :-D

Zobacz załącznik 201993
afiliacja jak fajnie ze masz juz wozek w domciu:tak:
w KRK sa tylko nowe modele, ale np w Nowym Saczu jest z 2009 i w takiej samej cenie co 2010 wiec mam nadzieje ze 2010 cena się nie zmieni i kupie sobie zielony :tak:

Wróciłam do domku, byłam chwilę w sklepach i jestem baaaardzo zadowolona, bo kupiłam sobie jeansy ciążowe w H&M- tzn wzięłam do domu 2 pary, poradzę się jeszcze mnęża w których lepiej prezentuje się mój zadek;-) i jedne oddam. Chyba...:cool2: Jak myślicie, wystarczy mi jedna para jeansów ciążowych, przy założeniu, że mam jeszcze jakieś legginsy i sukienki??:confused:

reklama
Właśnie ja znalazłam w H&M ciążowe rurki, bardzo fajne, jedne ciemniejsze drugie jaśniejsze i zastanawiam się czy nie zostawić tych jaśniejszych na wiosnę... No nie wiem sama.... Może małż doradzi....

Do góry