reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Estragon też jestem ciekawa tych spodenek więc chętnie poczytam o wrażeniach ;-)

tymczasem ja chciałabym się wypowiedzieć w kwestii moich zakupów, które szybko do mnie dotarły:

1. Ciążowe spodnie jeans z elastanem roz.M (795978170) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Osobiście jestem nie zadowolona. Wszystkie moje "normalne" spodnie mają rozmiar 38, tych ciążowych zamówiłam S, jeans wcale nie jest jeansem, tylko jakimś takim cienkim rozciągliwym materiałem, panel ok, krój nie bardzo - wiszą w biodrach, na przodzie na udach opięte, z tyłu się ciągną. Może ja jestem nieforemna :p:D

2. SWETER KARDIGAN NA GUZIKI ROZMIAR L CIĄŻOWY HIT! (803464543) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

rewelacja :-) wprawdzie Lka to na pewno nie jest, bo nie jest ani workowate ani zbyt dopasowane na ludzia w rozmiarze S ale leży na prawde super, fajnie podkreśla brzusio i materiał jest przemiły dla ciałka.

w sumie bilans wyszedł na 0 a w późniejszym etapie ciąży i te za duże spodnie się przydadzą ;-)

reklama
Dzień dobry. Gratuluję wszystkim mamusiom.Moją córeczkę urodziłam w lipcu tego roku. Odsprzedaję ubranka. Chciałabym nieśmiało zapytać czy jesteście może zainteresowane? Jeśli tak proszę o info na PRIV. Podeślę zdjęcia.
Pozdrawiam.

Jest tu wiele fanek żyrafek, więc pochwale się, że też udało mi się upolować w ciucholandzie 2 ciuszki z żyrafką - bluzeczkę (rozmiar z metki na 5kg) oraz śpioszki rozmiar 56. A najbardziej jestem zadowolona z kombinezonu z Kubusiem Puchatkiem w rozmiarze 68 (z moich wyliczeń akurat przyda się na jesień).

No właśnie, proszę o radę doświadczone mamusie, zaczęłam rozglądać się za ubrankami, ale teraz najwięcej jest z kolekcji jesień - zima, jak myślicie nasze kruszynki w przyszłym roku o tej porze będą miały rozmiar około 68?

teoretycznie jest taka mozliwosc ale roznie to bywa. ten maluszek o ktorym ostatnio pisalam po urodzeniu nosil rozmiar 56 tylko przez jakis tydzien. teraz ma 3,5miesiaca i w 68 juz sie przestaje miescic a nasze maluchy za rok beda mialy juz przeciez prawie 6miesiecy. mysle ze z takimi przyszlosciowymi zakupami jak kurtki/kombinezony na przyszla jesien/zime lepiej sie wstrzymac, szczegolnie jesli masz zamiar kupowac nowe rzeczy.

Ja na jesień bym się skłaniała w kierunku rozmiaru 74-80...tak naprawdę to zależy jakie się dzieciątko urodzi
ubranek na rozmiar 56 kupię naprawdę niewiele bo z doświadczenia wiem że szybciutko robią się za małe

Nie mogłam sie opanować, choc obiecałam sobie zero zakupów do czasu poznania płci...
ale bylam w Carefur i tam sa piekne ubranka Disneya za przystepna cene.

Kupiłam taki fajny 4-pak body z długim rekawem dla dziewczynki za 39 zł

reklama
Ubranek na 56 mialam naprawde kilka sztuk, głownie bodziaki, spioszki...
reszta to 62 i 68 cm... i to mi sie sprawdzilo najlepiej

dziecko tak szybko wyrasta....

choc ja najczesciej kupuje rozmiar 104 :)

Do góry