reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Dziewczyny podzielcie się swoim zdaniem i/lub doświadczeniem w sprawie materacyków dla niemowląt. W necie pełno opinii o tym jakie świetne są materace kokos-gryka i jego wszelkie inne kombinacje. Oglądałam natomiast program gdzie wypowiadał się p. Paweł Zawitkowski (ekspert w temacie rozwoju neuroruchowego dzieci, więcej informacji w necie), który zdecydowanie odradza właśnie tego rodzaju materace polecając lateksowe. Podzielcie się również swoim zdaniem na temat łóżeczek i innych spraw związanych z urządzaniem sypialni naszych Bobasków :tak:

To ciekawe? Pierwsze słyszę. Ja tez myslałam, że gryka-kokos są najlepsze... Chętnie zatem posłucham opiniii na ten temat :-)

reklama
jakby ktos sie obawial o wymiary lozeczek, materacykow, poscieli, przescieradel itd z ikei to spokojnie: maja standardowe wymiary 120/60 i 140/70.

Poprzednio miałąm kokos-gryka i taki też zamierzam zakupić teraz. 3 lata na jednym materacu? szczerze wątpię, moje dziecko wyrosło z niemowlęcego łóżeczka w wieku 1,5 roku i od tego czasu śpi w dorosłym.

Łóżeczko natomiast kupimy w rozmiarze 140x70.

To podobnie jak moj od poltoraroku przenieslismy go do normanego lozka, bo po raz czesto sie budzil, tak jakby lozeczko zrobilo sie mu za male, a po dwa zaczal z niego wychodzic i stalo sie to niebezpieczne. Siostra tez synka od poltoraroku do normalnego przeniosla, powod lozeczko za male, czeste budzenie sie w nocy. Ale to moze zalezy od dziecka.

jesli ktos poluje na wieksze aukcje na allegro to wlasnie za niecala godzine konczy sie baaardzo fajna aukcja z ciuchami dla dziewczynki, dla nas rozmiarowo bedzie jak znalazl na okres od jesieni do wiosny: Dziewczynka 68-80 cm - MEGA PAKA (880368231) - Aukcje internetowe Allegro

fajna paka :) ale mój chyba by mnie wystawił z rzeczami na kolejne miesiace.....już sie z nim pokłóciłam..........że zapeszam bo teraz mysle o tym o tamtym.....a kiedy ku......mam myslec........

Ostatnia edycja:
fajna paka :) ale mój chyba by mnie wystawił z rzeczami na kolejne miesiace.....już sie z nim pokłóciłam..........że zapeszam bo teraz mysle o tym o tamtym.....a kiedy ku......mam myslec........

to mu powiedz ze:
- po pierwsze chcesz rozlozyc wydatki a nie przed samym porodem wydac kilka tysiecy nie majac wiele czasu na sensowne wybory
- po drugie nie bedziesz miala sily ani ochoty jezdzic po sklepach z wielkim brzuchem
:)

no i po rozmowie z małżem, łózeczko 120/60:-)
teraz tylko muszę znaleźć to, które mi się raz w sklepie podobało:blink:

reklama
to mu powiedz ze:
- po pierwsze chcesz rozlozyc wydatki a nie przed samym porodem wydac kilka tysiecy nie majac wiele czasu na sensowne wybory
- po drugie nie bedziesz miala sily ani ochoty jezdzic po sklepach z wielkim brzuchem
:)

juz mu mówiłam.......i raz jest ok bo sam mi cos zamawia a raz musze wysłuchiwać,,,,,pojechał dzisiaj po mnie że hey az mi przykro do tej pory i siedze w drugim pokoju.........chciałam mu pokazac łózeczko bo z drogiego dość z ikeii zrezygnowałam na rzecz innego bo i tak 2 latka mykna i zmieni sie na tapczanik jakiś.....a wózek ...od tygodnia nie moge się doprosic żeby ze mna podjechał pomacać xlandera.....bo po co teraz? po gó.... cholera

Do góry