reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Witajcie :-)

A więc tak: przy okazji badań w katowicach wpadłam do IKEI jak wcześniej zapowiadałam zrobic jakieś pierwsze zakupy :-). Kupiłam ręcznik z kapturem po kąpieli, podkład pomiędzy materac a prześcieradło, lampkę księżyc, 2 sliniaczki i kocyk polarowy :-). Jestem tym faktem uszczęśliwiona...
Ale fakt, za wiele w tej IKEI nie ma :-)

Pozdrawiam :-)

Oszaleli :szok: Dlaczego ja nei mam maszyny do szycia? :-( Przecież to kawałek materiału, a wzór szycia dziecinnie prosty, a żeby pelerynka "stała" można kawałek takiego czegoś wszyć(nie wiem jak się to nazywa) ale jest stosowana np w halkach ślubnych...

No jak by można było kupić taką fiszbinę to samemu można uszyć - i to w sumie nawet maszyna nie potrzebna tylko przeszyć normalnym ściegiem za igłą - ręcznie - aż tak wielkie to nie jest. Co prawda moja halka od sukienki leży w pudle ale chyba trochę za duży by ten daszek wyszedł jak bym wzięła pół tego koła :-p Z resztą tam jeszcze jakieś dodatkowe usztywnienie jest żeby to stało

Witajcie :-)

A więc tak: przy okazji badań w katowicach wpadłam do IKEI jak wcześniej zapowiadałam zrobic jakieś pierwsze zakupy :-). Kupiłam ręcznik z kapturem po kąpieli, podkład pomiędzy materac a prześcieradło, lampkę księżyc, 2 sliniaczki i kocyk polarowy :-). Jestem tym faktem uszczęśliwiona...
Ale fakt, za wiele w tej IKEI nie ma :-)

Pozdrawiam :-)

hmmm.....a to skąd jesteś,że Katowice odwiedzasz ;) ???

Dzięki dziewczynki za podzielenie mojego zdania.:tak:
Co do kropli na kolkę to dobry jest też BOBOTIC, ma chyba 2 razy więcej simeticonu, czyli tej substancji czynnej zwalczającej kolkę, niż Infacol. Tyle że przez to można go stosować od 28 dnia zycia, a Infacol od urodzenia. Czasem kolka pojawia się szybko, ale moja dostała w trzecim m-cu więc szybko przerzuciłam się na Bobotic. :tak:
dla mego syna na kolke nic nie pomagalo nic a nic,zadne bobotici,infacole,espumisany no nic:no::no::no:cierpialam razem z nim,a kolki zaczely sie u niego 3 dobry po porodzie:szok::szok:

No to rzeczywiście przerąbane miałaś. U siostry mojego P. jak się synuś urodził to po 9 dniach dostał. I 4 miesiące się męczyli. Moja dostała w 3cim miesiącu i trwała półtora miesiąca. I też nie było jakoś strasznie, bo tylko godzinę mi płakała a nie jak inne dzieci 3 godziny. chyba bym się pochlastała.

.........wiedzę, że ominęły mnie ciekawe dyskusje zakupowe:-) Fajnie ze poruszyłyście wątek karmienia cycem poza domem- z widoków, które mnie najbardziej "szokują" to mamuśka z wyeksponowanym cycem na ławeczce, w centrum handlowym, gdzie gapi się na nią 90% mijających.... Rozumiem że dziecko nie wybiera i jak chce jeść, to koniec, ale można się chyba zasłonić, pieluchą nawet.... No cóż, chociaż może nie będziemy już takie mądre, jak życie zmusi nas do otwarcia bufetu podczas zakupów;-) Póki co fatuch do karmienia mnie nie przekonuje- ale nie zarzekam się, że w nią nie zainwestuję po kilku dniach walki z bejbikiem i pieluchą:-D
Co do rozmiarów ubranek, to ja też zauważyłam, że firma firmie nie równa, to tak jak z naszymi ciuchami- wszystko trzeba mierzyc. Osobiście uważam, że najmniejsze z dostępnych ubranek robi chicco. Jeśli urodzę maluszka, to mam własnie kilka rzeczy z chicco.

reklama
Do góry