reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

A to ty nie wiedziałaś że każda firma ma swoją wizję danego rozmiaru? :tak: Ja mam ubranka różnych firm i np tesco szyje rozmiar 0 takie duże że one są chyba na 62, bo o wiele większe niż 56 nexta. Jak kupowałam na allegro te wyjściowe ubranka - np ogrodniczki to patrzyłam zawsze na wymiary a nie rozmiar z metki bo np. moje ogrodniczki na 68 z 5-10-15 są o 5 cm dłuższe niż te same na allegro w rozmiarze 68. Ale bodziaki z biedronki to właśnie mi się wydały jakieś większe - przynajmniej te na 62 bo takie kupiłam

AH WIEM WIEM ALE MNIE TO WKURZA BO CO TAK NAPRAWDĘ JEST 62 ????? hihihihihihihihihi

reklama
Dzięki dziewczynki za podzielenie mojego zdania.:tak:
Co do kropli na kolkę to dobry jest też BOBOTIC, ma chyba 2 razy więcej simeticonu, czyli tej substancji czynnej zwalczającej kolkę, niż Infacol. Tyle że przez to można go stosować od 28 dnia zycia, a Infacol od urodzenia. Czasem kolka pojawia się szybko, ale moja dostała w trzecim m-cu więc szybko przerzuciłam się na Bobotic. :tak:

AH WIEM WIEM ALE MNIE TO WKURZA BO CO TAK NAPRAWDĘ JEST 62 ????? hihihihihihihihihi

hahahaha no nie wiadomo :p
trzeba bedzie potem sprawdzac na dziecku ktore ubranka sa ok a ktore jeszcze za duze. kilka godzin takich przebieranek i ciekawe kto pierwszy bedzie mial dosc: mama czy maluch?:p

Infacol mogę z czystym sumieniem polecić. Kamil niestety miał ogromne problemy, nie tylko z kolką, ale całym układem pokarmowym, który był całkowicie wyjałowiony po kuracji antybiotykowej już 10 dobie od urodzenia. Dzieciak pół roku na lekach i różnego rodzaju specyfikach zanim zaczął w miarę normalnie jeść.
Próbowaliśmy na kolki różnego rodzaju herbatek, kropli itp. pomógł dopiero Infacol.

Dzięki dziewczynki za podzielenie mojego zdania.:tak:
Co do kropli na kolkę to dobry jest też BOBOTIC, ma chyba 2 razy więcej simeticonu, czyli tej substancji czynnej zwalczającej kolkę, niż Infacol. Tyle że przez to można go stosować od 28 dnia zycia, a Infacol od urodzenia. Czasem kolka pojawia się szybko, ale moja dostała w trzecim m-cu więc szybko przerzuciłam się na Bobotic. :tak:

o a o tym nie slyszalam, dzieki, dobrze wiedziec. sab simplex tez jest mocniejszy od infacolu. mam nadzieje ze mojej dziewczynce infacol wystarczy a najlepiej jakby w ogole kolek nie miala. ale jakby co to mam juz 2buteleczki sab simplexu bo akurat byla okazja i ktos mi z czech przywiozl. tam sa o polowe tansze niz w niemczech.

Z tymi rozmiarami to prawda. Szału można dostać. Zwłaszcza na początku, bo potem jak się zna już dziecko, to się nie patrzy na metkę tylko na oko wybiera. Ale jak ktoś chce waszemu dziecku coś kupić to co mu mówić?? Najlepiej niech bierze od razu na 80cm. Wtedy się przyda za jakiś czas.

reklama
Z tymi rozmiarami to prawda. Szału można dostać. Zwłaszcza na początku, bo potem jak się zna już dziecko, to się nie patrzy na metkę tylko na oko wybiera. Ale jak ktoś chce waszemu dziecku coś kupić to co mu mówić?? Najlepiej niech bierze od razu na 80cm. Wtedy się przyda za jakiś czas.

jedne body 62 mam na długość 33 cm a drugie 62 na 36cm do kroku
aaaaaaaaaaaaaaa...................................... 56 tez nie kupuje.........przewiduje duza dzidzie ;P

Do góry