reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Anusiak dotykałam tej pelerynki i materiał to jest mega cieniusieńka przewiewna bawełna - taka bardzo delikatna - przypomina trochę jedwab w dotyku a poza tym jest usztywniona na górze więc odchyla się górną część i matka normalnie patrzy na dziecko, dziecko nie ma szmaty na twarzy. Takie rozwiązanie mi się podoba bo inaczej sama bym sobie coś takiego uszyła taniej - właśnie np z tetry, ale ze zględu na ten gatunek materiału i konstrukcję nie będę kombinować.

Aaa... to zmienia postać rzeczy :tak: Odchyla się mówisz? A ile kosztuje takie cudeńko? :sorry2:

No tanie to to nie jest - bo 90 zł:baffled: a jak by nie było kawałek materiału - ale jak już pisałam dobrego materiału i jak dla mnie dobre rozwiązanie, bo ja nerwus jestem i zabawa z pieluszką jedną ręką ( bo drugą dziecko trzymasz) by mnie stresowała zwłaszcza jak dziecko ruszy rączką i odchyli pieluchę - no ja to pod tym względem intymności to przeczulona jestem - tu masz pokazany obrazek krok po kroku:

JAK KORZYSTAĆ Z PELERYNKI? w sklepie madebymammy.pl

własnie wrócilam z biedronki,,,,kupiłam bodziaki ale na 68 i mierzac te malusie z domu to 68 jakies małe sie wydaje, co sądzicie? każdy ciuch ma inny wymiar każda firma inaczej szyje ja juz zwariowałam.....buuu

co do karmienia to pieluszka pomagała ale fakt jak dzidzia chce to bez krempacji a niech sobie podziwiają :)

Pediatrzy mmówią swoje a doradcy laktacyjni swoje. Jeśli chodzi o karmienie piersią bardziej ufam doradcy, jeśli mam chore dziecko to pediatrze. Pediatra nie za bardzo zna się na laktacji, bo nie taki jego fach. Takie jest moje zdanie.

ja sie zgadzam z ta opinia. juz z kilku zrodel slyszalam info ze dziecko karmione piersia nie potrzebuje dopajania. a jesli kobieta ma malo pokarmu to im wiecej bedzie dziecko dopajac tym szybciej go straci.

jesli chodzi o kolki to herbatka koperkowa nie musi byc najlepszym rozwiazaniem. sa teraz dostepne w aptekach specjalne kropelki ktore sie podaje dziecku przed karmieniem. nazywaja sie infacol. na rynku niemieckim i czeskim sa jeszcze lepsze - sab simplex. u nas mozna je kupic czasem na allegro. poczytajcie sobie o tym bo mamy to naprawde chwala. jak traficie na jakas aukcje sab simplexu to kupujcie nawet teraz bo niewiele tego sprzedaja a okres waznosci jest dlugi (zwykle podany w aukcji, zawsze mozna dopytac sprzedajacego).

własnie wrócilam z biedronki,,,,kupiłam bodziaki ale na 68 i mierzac te malusie z domu to 68 jakies małe sie wydaje, co sądzicie? każdy ciuch ma inny wymiar każda firma inaczej szyje ja juz zwariowałam.....buuu

A to ty nie wiedziałaś że każda firma ma swoją wizję danego rozmiaru? :tak: Ja mam ubranka różnych firm i np tesco szyje rozmiar 0 takie duże że one są chyba na 62, bo o wiele większe niż 56 nexta. Jak kupowałam na allegro te wyjściowe ubranka - np ogrodniczki to patrzyłam zawsze na wymiary a nie rozmiar z metki bo np. moje ogrodniczki na 68 z 5-10-15 są o 5 cm dłuższe niż te same na allegro w rozmiarze 68. Ale bodziaki z biedronki to właśnie mi się wydały jakieś większe - przynajmniej te na 62 bo takie kupiłam

ja juz sie tyle tych ubranek naogladalam ze szykujac wyprawke do szpitala nie bede patrzec na metki tylko na oko wybiore to co mam najmniejsze.

reklama
Tak, zgadzam się, co firma to ma swoją rozmiarówkę. Ale efekt jest taki że ja póki co kupowałam wszystko na 62 i mam teraz i mniejsze i wieksze 62 czyli chyba 56 wogóle dokupować nie bede.
Podobnie jak się kupuje angielskie ubranka i rozmiar jest 0-3 miesiace to raczej polskie 68, no może 62 dla niektórych firm.
Takze dobrze miec wiecej ciuszków, zawsze się cos wybierze ;)

Do góry