reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Agulam to było któreś z tych dwóch:

HEMNES Rama leżanki - IKEA

BRIMNES Rama leżanki - IKEA

Jak Ola będzie miała taki duży pokój, to może rzeczywiście weź takie, które się rozkłada i będzie na dłużej? Te leżanki mi się podobają, poza tym są praktyczne, bo na razie dla naszych dzieci wystarczą bez rozkładania:tak:. W sumie jakbym miała 200 m kw to sprzątałabym chyba dwa razy do roku:-D. Mój dziadek ma 200 m (bez piwnic i strychu, które są pod i nad całym domem) i sprzątanie u niego to koszmar:sorry:. Chociaż jak byliśmy raz u wujków męża, którzy mają 450 m kw, to zastanawiałam się ile dni bez ustanku musiałabym sprzątać, żeby mieć tak czysto jak oni:-D. Dla mnie to awykonalne:-D

reklama
estragon - jak się ma tyle metrów chałupy, to już stać na i-robota ;-), i wtedy to samo ujeżdża chałupę. Nie wyobrażam sobie myć codziennie podłóg na takich halach :szok:. U mnie raz w tygodniu odkurzanie, a po dwóch dniach mycie podłóg żeby jeszcze zebrać nowy pył i starcza mi tyle tygodniowo, żeby "kociska" nie latały po kątach, a przy codziennym myciu, to chyba bym miała podłogi do wymiany po roku!!! CO ty masz na podłodze?

agnieszka - a to jeszcze rozumiem ;-)

u nas jest jakaś masakra, bluźnimy z mamą niemiłosiernie bo non stop są kłopcie :wściekła/y: kurz na półka cały czas - jak by ktoś przyszedł po 5dniach to by myślał, że tu pół roku nie sprzątane:wściekła/y:
U nas 2x dziennie zamiatane plus odkurzane co dwa dni, myte też co dwa.

Lenkaa panele wszędzie oprócz kuchni i łazienki. Fakt, nie wyglądają już ciekawie, a nie były najtańsze:sorry2:. Teraz mam u siebie mały dywanik, ale przedtem tak samo się kurzyło. Po tygodniu, to pod łóżkiem miałabym chyba biało:rolleyes2:.

Agulam to było któreś z tych dwóch:

HEMNES Rama leżanki - IKEA

BRIMNES Rama leżanki - IKEA

Jak Ola będzie miała taki duży pokój, to może rzeczywiście weź takie, które się rozkłada i będzie na dłużej? Te leżanki mi się podobają, poza tym są praktyczne, bo na razie dla naszych dzieci wystarczą bez rozkładania:tak:. W sumie jakbym miała 200 m kw to sprzątałabym chyba dwa razy do roku:-D. Mój dziadek ma 200 m (bez piwnic i strychu, które są pod i nad całym domem) i sprzątanie u niego to koszmar:sorry:. Chociaż jak byliśmy raz u wujków męża, którzy mają 450 m kw, to zastanawiałam się ile dni bez ustanku musiałabym sprzątać, żeby mieć tak czysto jak oni:-D. Dla mnie to awykonalne:-D
ogladalam wlasnei to drugie ale wysokie mi sie wydawalo dla OLI:dry:musze pzremyslec...
tez sie zastanawiam jak ja dam rade ze sprzataneim domu,do tego podworko...ooo ja ,sie smeije ze bede zaczynala w pon i konczyla w piatek:-D
te lezanki o ktorych piszesz to wlasnei te rozkladane czy jescze cos innego?
Wiktorowi upatzrylam takei
ODDA Rama łóżka z szufladami - IKEA

estragon - jak się ma tyle metrów chałupy, to już stać na i-robota ;-), i wtedy to samo ujeżdża chałupę. Nie wyobrażam sobie myć codziennie podłóg na takich halach :szok:. U mnie raz w tygodniu odkurzanie, a po dwóch dniach mycie podłóg żeby jeszcze zebrać nowy pył i starcza mi tyle tygodniowo, żeby "kociska" nie latały po kątach, a przy codziennym myciu, to chyba bym miała podłogi do wymiany po roku!!! CO ty masz na podłodze?
czy ja dobrze czytam ze jednego dnai odkurzasz a myjesz kolejnego???:szok:

agulam - źle czytasz - myję po dwóch dniach, nie następnego :-D .
Przyjęłam taki sposób, bo po porządnym odkurzaniu zauważyłam, że jest czysto i szmatka niewiele zbiera, za to pod dwóch dniach już jest więcej kurzu i wtedy na wilgotno ścieram wszystkie podłogi i znowu są czyste - tym samym mam mniej roboty i nigdy żadnych kotów. Do jakiegoś czasu odkurzałam i myłam w tym samym dniu, a za 3 dni mi leżały "koty" za drzwiami i akcja ponowna, a tym sposobem mam dużo dłużej czystą podłogę :tak:.

Dziewczyny, nie pamiętam dokładnie, ale to jest raczej to łóżko Brimmes.

Ja odkurzam i myję od razu:sorry2: i powtarzam co 2 dni.. nie wyobrażam sobie mycia nieodkurzonej podłogi:sorry2:

Ja odkurzam i myję od razu:sorry2: i powtarzam co 2 dni.. nie wyobrażam sobie mycia nieodkurzonej podłogi:sorry2:

Ja tez :-)
ale u mnie jest tez inaczej, bo mieszkam na wsi i czasem chodzi sie w butach, wiec o szybciej brudno jest :-p

justme Ty kiedys mialas kamizelke chyba z zary z kapturem takim futrzanym? Czy cos myle? Jesli tak, to jaki to rozmiar? Masz ja jeszcze? Potrzebuje cos takiego kupic mlodemu na wiosne :-)

reklama
Dziewczyny, nie pamiętam dokładnie, ale to jest raczej to łóżko Brimmes.
ja tez nie,po 2 dniach to ja mam tyle smieci,pod stolem ,wlosy itp ze wszystko bym rozmazywala....
ale widocznie Lenka tak nie ma;-)

Aga ja tez ze wsi :-Dale nie uwazam chodzenia w butach ,no chyba ze cos zapomne i musze sie wrocic...

Do góry