reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

EE ja na te większe rozmiary to nie kupuję nie wiadomo jakich ilości - tylko takie wyjściowe ubranka- z droższych - jak są w fajnej cenie - jako okazję to traktuję - asekuracyjnie bo mały może wskoczyć w 74 jeszcze przed zimowymi przecenami 2011 :-D. A takie bardziej bieliźniane - typu body czy pajace to będę dokupować na bieżąco bo teraz szkoda tego zbierać i inne są wydatki, a też nie bardzo jest gdzie to gromadzić. Synek znajomej najdłużej chodził właśnie w 74, więc się zasugerowałam, ale opinie innych doświadczonych mam, w tym względzie, są mile widziane :tak:. Na 68 mam tylko kilka kompletów takich wyjściówek

reklama
Ja się siłą powstrzymuję od kupowania ubranek, bo po Jagodzie mam 6 dużych kartonów. Mogłabym rozdzielić jeszcze na dwójkę innych dzieci. Częściowo tak zrobię, bo psiapsióła rodzi w marcu. Ale i tak będę miała z 10 kg co najmniej. Muszę je posegregować i sprzedam. Może któraś z Was coś będzie chciała.

Laktator mam i ręczny i elektryczny. Mi się praktycznie żaden nie przydał, choć kilka razy korzystałam z elektrycznego. Najczęściej jak miałam zastój pokarmu, bo Jagoda nie przepadała za prawym cycem i w nim z 7 razy miałam zastój. Ręcznym nic nie mogłam odciągnąć.

aga-jak masz checi i pieniazku to kupuj pewnie ze tak,napewno sie przydadza,ja pamietam ze pierwsze 3 miesiace zycia mego synka ubieralam tylko a spioszki i body,zadnych spodenek itp,balam sie ze beda cisnac w brzuszek,i teraz tak sie ciesze ze rodze latem bo jest o wiele latwiej!

pamietam jak Krystian plakal jak ubieralam go na spacer i tyle warstw bylo,a ja wychodzilam z nim codziennie nawet jak bylo -10:-) i powiem wam ze zachorowal mi 1 raz w maju i matko boska co ja sie mialam:no::no::no::no:

mial zatkany nos,plakal przez 3 dni prawie non stop,noce zerwane,ojeju bylo strasznie

ja to musze pokupowac cos nie cos bo rozmiarami nie bedzie pasowac synek rodzoony zima a drugi wiosna noi jednak troszke trzeba przynajmniej na podworko jakies rzeczy no ale kurcze smiechem zartem tez musze sporo kupic ubranek:-/

ja to musze pokupowac cos nie cos bo rozmiarami nie bedzie pasowac synek rodzoony zima a drugi wiosna noi jednak troszke trzeba przynajmniej na podworko jakies rzeczy no ale kurcze smiechem zartem tez musze sporo kupic ubranek:-/
mi już dużo nie zostało, a znajomym mowię ze nie chcę zadnych ciuszków:-p

reklama
Do góry