reklama
tysia123
Fanka BB :)
Dzis przejrzałam rzeczy, które zgromadziłam do tej pory i sie zastanawiam nad jedna kwestia. Mam prawie wszystko na 56 i 62 z długim rekawem. Jakby tego bylo malo jeszcze dzis zamowilam 3 pajace oczywiscie dlugi rekaw. Urodze koniec maja.... Od czerwca zaczynaja sie upaly... Wiem ze dziecko trzeba cieplej ubierac, ale dlugi rekaw na upaly to chyba lekka przesada... Sama już nie wiem. Z drugiej strony na noc jest chlodniej, a wtedy taki pajac do spania jak znalazl...
Dzis przejrzałam rzeczy, które zgromadziłam do tej pory i sie zastanawiam nad jedna kwestia. Mam prawie wszystko na 56 i 62 z długim rekawem. Jakby tego bylo malo jeszcze dzis zamowilam 3 pajace oczywiscie dlugi rekaw. Urodze koniec maja.... Od czerwca zaczynaja sie upaly... Wiem ze dziecko trzeba cieplej ubierac, ale dlugi rekaw na upaly to chyba lekka przesada... Sama już nie wiem. Z drugiej strony na noc jest chlodniej, a wtedy taki pajac do spania jak znalazl...
Moim zdaniem, jak będzie ciepło w dzień, to dzidzia może w samym body leżeć, ewentualnie przykryta pieluszką. A rękawki zawsze możesz podwinąć :-)
Dziewczyny a ja dziś w Smyku upolowałam piękne sukienki :-) W Łodzi mają bardzo dużo ciuszków przecenionych. Jutro wkleję zdjęcia, bo się mojemu M. nie przyznałam - powoli też już zaczyna tracić cierpliwość do tej sterty ciuchów
lenkaa*
lenka, własnie moja teściowa mówiła mi, że u Niej wBiedronce też rzucili jakieś bodziaki z dobrej bawełny po 20pln/2 szt
A ja za 10 pln/szt upolowałam w Smyku, C&A lub w Tesco z f-my Cherokee i Disney'a
Coś pokręciła chyba ta teściowa bo bodziaki to za 14 zł para, ale były też inne ubranka - np welurowy pajacyk - to może jego cenę przeczytała, ładny ale z tyłu na plecach miał z góry do doLu - centralnie po kręgosłupie - zapięcie na napy - sama bym nie wytrzymała na czymś takim leżeć a co dopiero dziecko
Anusiak ładne te kompleciki dla małego - u mnie nie było takich - ale fakt że już przebrane wszystko było. A koszul to chyba wogóle bo nawet ceny nie widziałam. Muszę tam częściej wpadać do tej Biedrony na przeszpiegi bo często ponoć ostatnio są ubranka dla maluchów, a na takie do spania czy domowe to szkoda kasy na firmówki.
Tysia kup coś z krótkim ale dopiero na 62, bo te malutkie to szkoda - dopiero maj a maluch jeszcze nie ma wyregulowanej ciepłoty i zimno mu będzie w krótkim. Ja z kolei nakręciłam się że to lato i zaczęłam na początku gromadzić same krótkie rękawy - jak dla siebie dopiero później się opamiętałam i zaczełam dokupować na długi rękaw pajace i bluzeczki i długi rękaw body i nawet 2 bluzy cieplejsze kupiłam na chłodniejsze dni.
frotka 74
Witajcie. Ja rodzę 1 kwietniaAle śledzę też co kupujecie ,cenne opinie.Biedronka ma stronę Biedronka to najlepszy sklep spożywczy. Niskie ceny - tanie zakupy. Największa sieć sklepówOd 21 bedą rajstopki z frotką w środku niecałe 6 zł.Na jesień będą super.Miałam takie dla synka ,w dniu chrzcin było okropnie zimno i założyłam mu pod garniturekPozdrawiam
Ostatnia edycja:
Coś pokręciła chyba ta teściowa bo bodziaki to za 14 zł para, ale były też inne ubranka - np welurowy pajacyk - to może jego cenę przeczytała, ładny ale z tyłu na plecach miał z góry do doLu - centralnie po kręgosłupie - zapięcie na napy - sama bym nie wytrzymała na czymś takim leżeć a co dopiero dziecko
Może pokręciła
A z tymi zatrzaskami na plecach masz rację. Ja tez zawsze się wzbraniam przed kupnem takich ubranek dla maluszków, które głównie leżą. Nawet staram się nie zakupować bluzeczek w rozm. 56, czy 62, które sa zapinane na guzik z tyłu szyjki.
tysia, kup coś z krótkim rękawem, jak pisze lenkaa, w rozm. 62. Ja mam takie bodziakii pomyslałam sobie, że w razie czego założę pod welurowego pajaca. Co prawda ja mam termin na 11 maja, ale różnie może być, bo obie obecne córy urodziłam 2 tyg po terminie.
Poza tym jeśli jest upał, to dziecko ubieramy tak, jak siebie, a jesli jest chłodno, to o 1 warstwę więcej.
No i i ostatnio niestety w czerwcu już tych upałów nie ma. Pamiętacie chłodne Boże Cialo w ubiegłym roku? I prawie cały czerwiec padało, wrrr
lenkaa*
Tigerku ja też bardzo zwracam uwagę na zapięcia i czasem zastanawiam się czy ludzie którzy produkują niektóre ubranka to mają wyobraźnię
A Boże Ciało rok temu to bardzo wcześnie było - chyba nawet w maju i może dlatego takie chłody. A ja prorokuje upalne lato, bo zauważyłam że im chłodniejsza zima - tym cieplejsze i pogodniejsze lato. A zima ma być dosyć mroźna teraz, no i śniegiem nieźle przysypało - już chyba wyrobiło średnią z całej zeszłej zimy :-)Ostatnio jak zimą były takie mrozy - chyba 2006r. to lato było mega upalne i pogodne, potem same lipne - ciepłe zimy i lipne - zimne lata.
frotka74 czytaj na zdrowie :-)i dzięki za linka do biedrony, zapiszę sobie w zakładkach i będę upatrywać, już widzę że od 21 stycznia mają być rajstopki dla dzieci. Na następną zimę pod spodenki jak znalazł
A Boże Ciało rok temu to bardzo wcześnie było - chyba nawet w maju i może dlatego takie chłody. A ja prorokuje upalne lato, bo zauważyłam że im chłodniejsza zima - tym cieplejsze i pogodniejsze lato. A zima ma być dosyć mroźna teraz, no i śniegiem nieźle przysypało - już chyba wyrobiło średnią z całej zeszłej zimy :-)Ostatnio jak zimą były takie mrozy - chyba 2006r. to lato było mega upalne i pogodne, potem same lipne - ciepłe zimy i lipne - zimne lata.
frotka74 czytaj na zdrowie :-)i dzięki za linka do biedrony, zapiszę sobie w zakładkach i będę upatrywać, już widzę że od 21 stycznia mają być rajstopki dla dzieci. Na następną zimę pod spodenki jak znalazł
reklama
lenkaa*
Będę polować na te rajstopki z biedronki :-) Ciekawe czy będą dobre gatunkowo?
Na fotce wyglądają fajnie - mają na pupie aplikacje ze zwierzatkami, zobaczymy co to jest jak rzucą. Muszę chyba alarm w komórce ustawić żeby nie zapomnieć do tego czasu bo znowu na resztki trafię.